Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engellilere özel otomobil

Gothica

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
26
Görme engellilere özel otomobil

Görme engellilerin otomobil kullanması sizce hayal mi? Bu otomobili görmeden karar vermeyin

183351.jpg

Virginia Tech tarafından geliştirilen devrimsel niteliklere sahip olan otomobil, görme engelli insanlar için büyük önem taşıyor. Bu otomobil sayesinde pek çok görme engelli insan ilk kez direksiyon başına geçebilecek. Araç lazerleri sayesinde önündeki tüm engelleri algılayabiliyor. Araç sesle komutları algılayabildiği için artık görme engelli sürücüler, yanlarındaki bir yolcudan yardım almadan aracı durdurabiliyor ve ilerletebiliyorlar.

2004 yılından beri üzerinde çalışılmakta olan araç henüz halen tasarım aşamasında fakat büyük yol kat edilmiş durumda. Sürücü için sıradan bir direksiyondan fazlası da düşünülmüş. Görme gerektirmeyen paneli ağırlıklı olarak titreşim ve ses yöntemi ile sürücüye gerekli bilgileri aktarıyor. Aracın hızı konusundaki bilgileri aktarmak için titreşim kullanılırken, aracın etrafındaki engeller ve diğer araçlar hakkındaki bilgiler ağırlıklı olarak sesli olarak iletiliyor.

Görme engellilere özel otomobil - EnSonHaber.com

yuppiiii

gözlerim bu kadar az görmeye başlamadan önce araba kullanabiliyordum..çok severdim araba kullanmasını...baya özledim yaw:(

şu arabalar bir an önce satışa çıksın:)

Görme engelli için çok özel otomobil

8529674.jpg

spacer.gif

ABD’de üniversiteli öğrencilerinin görme engelliler için yaptığı araçların deneme sürüşü başarıyla yapıldı.

Maryland Üniversitesi’nin parkında yapılan deneme sürüşünde görme engelli 20 kişi, Virginia Tech Üniversitesi öğrencilerinin kendileri için tasarladıkları aracı kullandılar. Araçta, yol durumunu belirlemek için kullanılan bir lazer algılayıcı, sürücüyü titreşim yoluyla hız ve ne zaman durulacağı konularında uyaran bir yelek ve ne tarafa dönüleceğini sürücüye sesli komutla ileten kulaklık var. Öğrencilerin ürettiği bu otomobil sayesinde pek çok görme engelli insan ilk kez direksiyon başına geçebilecek. Ayrıca görme engelli sürücüler, yanlarındaki bir yolcudan yardım almadan aracı durdurabiliyor ve ilerletebiliyorlar.

Görme engelli için çok özel otomobil - Hürriyet

Üst Alt