Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engellilerin sorunsuz tren bileti almaları için web site standartları?

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Sevgili Arkadaşlarım,

TCDD Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca yürütülen internet üzerinden bilet alma hizmeti çeşitli sebepler yenilenerek yeniden yazılacaktır ve bu internet hizmetinde bulunması gereken özellikler şartnameye eklenecektir.

Görme engelliler için yazılımın uyması gereken standartlar varsa ve bu satandartın içeriği bildirilirse ilgili arkadaşlara ulaştıracam ve şartnameye eklenmesine çalışacam.

Çok fazla vakit olmadığı için hızlı şeklide yardımcı olursanız sevinirim.

Engelsiz bir kamu için desteğinizi beklyorum.

İnternette konuyla ilgili deteylı bilgi buldum ve arkadaşlarıma ilettim.

Aslında erişilebilirlik bir devlet politikası ve e-devlet için standartlar hazırlanmış ama hizmet veren birimlerin ve kişilerin bu standartlardan haberleri ne yazıkki yok. Devlet içinde uygulayıcılar sürekli değiştiği için ve bilgilendirme birimlere değil kişilere yapıldığı için ve iş tanımları olmadığı ve geliştirilmediği için birçok proje eksik olarak çıkmaktadır. Engellerde bundan olumsuz etkilenmektedir. Kamu yöneticilerine engellilere yönelik bilgilendirme ve politikalar oluşturulmalıdır. Bunun eksiklikleri çok olarak görülmektedir. Engellilere yönelik hedeflerin biride bu olmalıdır.

Bu projeyide tesadüfen

Umarım engelsiz kamu için faydalı bir sonuç daha elde edebilirz.

Konuya hassasiyetlerinden ötürü kurumda çalışan ve faydalı olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Kaynak:http://www.kakis.gov.tr/files/Bolum_2.2-Erisilebilirlik.pdf

Üst Alt