Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliyim. Ailemle yaşamak istemiyorum! Ne yapabilirim?

denizaltindag

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben aile içi şiddet ve psikolojik baskıdan (babanın küfürleri,geçimsizlik,anne ve babanın sözlü ve fiziksel şiddeti) dolayı ailemle yaşamak istemiyorum. onların ceza almasını istemiyorum sadece onlardan uzakta yaşamak istiyorum.

%100 oranında görme engelli bir bayanım, 21 yaşındayım. bu konuda ücretsiz olarak devlet bünyesinde barınabileceğim yurt, barınma evi gibi bir yer, devletin bu tarz bir hizmeti var mıdır?

teşekkürler

Allah yardımcınız olsun.. Bir insanın Ailesinden şiddet görmesi kadar kötü birşey yoktur..

Allah yardımcın olsun arkadaşım. İnsan Hayatta en büyük desteği aileden alır ama maalesef ki sizin aileniz yanınızda olacağına karşınıza geçmiş. Öğrenim durumunuz nedir? Devlet bünyesine geçmeyi düşündünüz mü?

Direk Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvurun.

Yada işi daha sağlama alayım derseniz. Şiddet görüyorsanız ve bunu doktor raporu ile raporlandırırsanız polis kanalı ile aile sosyal politikalar il müdürlüğü direk sizi alacaktır.
@denizaltindag

:( Şaka gibi. 21 yaşında âmâ bir genç kızsınız ve ailenizden hakaret görüyorsunuz. İnanılacak gibi değil. :( Allah yardımcınız olsun. Kardeşleriniz var mı onlar da hakaret görüyor mu???

Engelliler için kalabilecekleri özel evler ya da benzer bakım yerleri var mı acaba, onu araştırmak lazım, çünkü ailesinden fiziksel olmasa da psikolojik şiddet gören de çok kişi var, masraflar başına kakiliyo bazen, yorgunliklar besginlikler sürekli dillendiriliyo, bu da insanı derinden etkileyebilir bunun için ne yapılabilir ona bakmak lazım?

kadın sığınma evleri var 183 ü arayabilirsiniz.çok geçmiş olsun ALLAH yardımcınız olsun zor bir durum.anne ve babanızın psikolojik destek alması lazım.

Umarım rahat edersin.

Merhabalar.. denizaltindag bu üyeye nasıl ulaşabilirim.Kendisi yüzde 100 görme engelli.Sanırım ulaşamıyacağım ancak deniyim dedim.Teşekkürler...

ne aileler var be çocuklarının psikolojisini bozan onları delirten....
yeminle imkanım olsa ben bile uzaklaşırım ailemden.....

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz ne yazık ki [emoji17] bu durumda olanlar birbirini en iyi anlayanlardır her zaman [emoji17] bu yüzden kızımızı çok iyi anlıyorum [emoji17]

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bende aynı şeyı düşünüyorum kazayıı yapan kadar beni paylaşamıyordular şimdi ailem umursamaz eşim her yaptığını başıma kalkıyor ailem ve eşimin aarasında kaldım çok kötu bir durum :(

MAYDONOZ rabbim yardımcımız olsun benım durumum bıraz ıyı olsa zaten kacıp gıtmiştim ama ne yazıkkı yuzde 95 engellıyım :(

arkadaşlar gece gece beni çok kötü ettiniz yaaALLAH bu gibi durumlara hiç kimseyi düşürmesin..akraba yada eş yada kardeş belki diyelim ama Anne baba böyle yapıyorsa dünyanın sonu gelmiş demektir..

Valilik ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmelisiniz. Ailem ceza almasın diyorsunuz, bu durumda oradaki memurla konuşurken şiddet içeriklerinden kaçının, onlarda size sürekli bozuk plak gibi şikayette bulunmanızı söylerler. Çok bir çözüme ulaşacağınızı zannetmiyorum ama inşallah iyi birine denk gelirsiniz de sizin durumunuzu bir an önce nihayete kavuşturur. Allah yâr ve yardımcınız olsun.

arkadaslarin sorunlarini asamadiklari engelleri okuyunca kendimdekini engel olarak bile görmüyorum Allah yardimcin olsun güzel kardesim ailene yaziklar olsun 21 yasindaki bir gencecik yüregi parcaladiklari icin unutmasinlar ama bu dünya imtihan dunyasi bir ev tutun ibaninizi özelden bana atin kiranizi ben ödeyecegim her ay yeterki siz bana dua edin her zaman ,devletin sistemine güvenmiyorum türkiyenin git gide her gün yeni coskunlar türüyor.

Üst Alt