Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliyim. Evde bakım parası alabilir miyiz?

vukfizaman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm değerli arkadaşlar şu soruları sormak istiyorum

Ben 18 yaşındayım aylık 860 tl maaşım var
Annem emekli memur görme engelli ve 1310 lira maaşı var
14 yaşında kardeşim var

Benimde anneminde sigortası ve maaşı var ama evimizin kirası derken paradan elimizde neredeyse kalmıyor okul masrafı yol yemek derken ..

Eve giren toplam maaşl 1310 + 860 = 2170 : 2170/3 = kişi başına 733 lira ediyo
Ama kişi başına düşen para giderlerimiz beraber neredeyse 300 - 350 olarak kalıyor

Engelli bakım parası alabilirmiyiz herhangi bir sorun çıkarmı :)

çok zor hem geliriniz yüksek olmaz hem zaten sigortalısınız ve maaş alıyorsunuz mümkün değil sanırım

Haklısınız ama sonuçta 2170 lira iki kişinin maaşı ile gelen bir tutar
Evimizin kirası zaten 750 tl olunca 1420 lira gibi bir para kalıyor buna faturalar ve ev masrafı dahil olunca elde kalan para 400-500 lira oluyor 3 kişi 30 gün 500 lira ile nasıl geçinelim :)

Keşke gider masrafıda gösterilebilse...
Cevabınız için teşekkürler :)

maalesef giderler hiçbir şekilde gelirden düşülmüyor. geliriniz de kişi başına düşen 510,45 lirayı aştığından evde bakım aylığı baglanmaz.

Ne yapmalıyım

Merhaba
Annem %90, Babam %100 görme engelli ikiside emekli evimize giren para 3500 felan nüfusa böldüğumuzde 730 lira kaliyor bugun eve denetlemeye geldiler basvuruyu 1 ay once yapmistim. Eviniz cok guzelmis derli toplu temizmis dediler ve bana 500 liraya kirada olan evin kira sözleşmesi ni istediler bide oturdumuz evin tapusunu istefiler. Aylik gelirimiz zaten kirayla 3500 lira. Bu tutumlari Paranin baglanmayacaginimi gostdriyor ?

vukfizaman

Hane sayisi kactir?
İkinci engelli 2 kisi sayiliyor.
Hesapla..
Kisi basi kriteri gelir kriteri 847 tl

Kisi basi gelir 730 lira hanedeki sayi 5.
Yarin kira kontratı goturecegim ne olur sizce

İnsallah bugun bir kac kisi olmaz dedi evinizin temiz olmasi bile onlar icin eksi felan dedi sasirdim pislik icindemi oturalim :)

Bakici kim?
Engelilerin neyi olur bakan kisi?
ne gibi sorular soruldu bakiciya?
Engelliler evdemiydi görevliler geldiklerinde?

Selamun Aleyküm değerli arkadaşlar şu soruları sormak istiyorum

Ben 18 yaşındayım aylık 860 tl maaşım var
Annem emekli memur görme engelli ve 1310 lira maaşı var
14 yaşında kardeşim var

Benimde anneminde sigortası ve maaşı var ama evimizin kirası derken paradan elimizde neredeyse kalmıyor okul masrafı yol yemek derken ..

Eve giren toplam maaşl 1310 + 860 = 2170 : 2170/3 = kişi başına 733 lira ediyo
Ama kişi başına düşen para giderlerimiz beraber neredeyse 300 - 350 olarak kalıyor

Engelli bakım parası alabilirmiyiz herhangi bir sorun çıkarmı :)

2014 yilinda böyle konu actin
Anlayamadik baban hayattami?

erdal71

ayrılardı şuan barıştılar
Babam %100
Annem %90
İkiside görme engelli

Ben şuan öğrenciyim açıköğretimde yaşlandıkları için bakımlarını ben yapıyorum. Hiçbir soru sorulmadı sadece yürümelerinde problem varmı dendi o kadar.

Evde 5 kişiyiz kişi başına 730 lira gibi bir tutar geliyor evimize 2 maaş + kira.

Not: Şuan ben çalışmıyorum

Üst Alt