Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme, işitme, protez, hipertansiyon rahatsızlıkları olan babam için hangi oranda..?

fkenge

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 11 yıldır tek böbrekliyim . 2,5 yıldır da hemşireyim. Benim engelli raporum yok ama soru sormak için üye oldum.

Benim babam 2003 yılında emekli oldu, bir gözü görmüyor, iki kulağı da duymuyor sadece işitme cihazı ile biraz duyuyor, iki dizinde de protez var ve ayrıca hipertansiyon hastalığı var.
Acaba babam için engelli raporu alabilir miyim?. Hastanelere gittim kimse ayrıntılı bilgi vermiyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap veren olmamış ilginç. Öncelikle hem size hem babanıza geçmiş olsun. Kişisel görüşüm babanız için engelli raporu alabilirsiniz ama net bilmiyorum tabii fakat sorun çıkacağını da zannetmem.

merhaba, odyometristim, konunuz biraz geniş kapsamlı.. doktorların özürlülük oranını belirlemek için kullandıkları bir hesap yöntemi mecut. Bu formülü ben de bilmiyorum ancak, doktorlardan bunun yanıtını alamamanız çok ilginç geldi. Gerekirse aynı hastaneden bir kaç doktor ile görüşün ( tavsiyem ) , yanıt alamazsanız başhekime çıkın. Bakalım neler oluyor o zaman.. Size bu raporu nasıl almanız ve kime başvurmanız gerektiği konusunda bilgi versin hastane, oradan gerekli tahlil / tetkik sonuçlarını ve hastayı değerlendirerek buna karar vereceklerdir.. Üroloji % .. KBB %... Ortopedi % ... sonuç itibariyle hasta %... özür oranına sahiptir, özürlü raporu verilebilir ya da verilemez diyebilmelidir. Neden insanları bu kadar yokuşa sürerler hiç anlamıyorum.. Çok geçmiş olsun hepinize.. Sağlıklı günler diliyorum. Bol şans..

Tek göz körlüğüne % 32 oran verilir.. İşitme sorunu için işitme testine göre oran verilir. Diz protezi içinde hareket kısıtlılığına göre oran verilir. Tansiyon için % 10 oran verilir. Yani, göz ve tansiyondan alacağı oranların toplamı % 39 olur. % 40 olabilmesi için diğer hastalıklarından da % 1 alması yeterli ki daha fazla oran verilecektir.. Babanız için rapor alabilirsiniz.

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/diger/73285-ozurlulerin-yararlanabilecegi-haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

N
ot: Babanız 60 yaş üstü ise ek olarak % 10 daha oran verilir..

Üst Alt