Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunlarım nedeniyle yüzde kaç rapor alırım?

murat4380

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben memurum 2000 yılında % 50 rapor aldım ozaman gözlerim 6-7 dereceydi şimdi sağ gözüm -12 sol gözüm - 10 bilitaral yüksek miyopum hafifte astigmatım var yeni kanuna göre yüzde kaç rapor alırım ? bilen varmı acaba yeni rapor alsam ne gibi faydası var karım ne olur kaybım ne olur kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

murat kardeş selamlar
-10ve-12 demişsin göz numaralarını benim gözler sağ13 sol12 idi o zaman %90 vermişlerdi bana daha sonramercek koydular gözüme bana verilen rapor %85 eğer senin gözlerde benim gibi ise sanada %80-90 arası normal şartlarda rapor vermeleri lazım

recep abi mercekler hakkında bilgi verebilirmisin bende düşünüyorum ameliyat yapmıyorlar olmuyor memnunmusun nasıl oluyor zormu yeni kanuna göremi yüzde seksen doksan alırım saygılar abi

slm bende arkadaşlar sol 01 sag 02 best sarı nokta hastalıgı var bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar

Erdinç kardeşim gözlerinin görme keskinligi sol göz 0.1 saggöz 0.2 ise bu görme keskinligi düzeltirmiş görme keskinligi ise özürlülük oranın
saggöz 0.1 puanı 50
sol göz 0.2 puanı 65 toplam 115
en iyi görüş 65 oldugu için 65 çarpı 3 eşittir 195
195 artı 115 eşittir 310
310 bölü 5 62
100-62 eşittir 38
yani oranın 38
olur

iki gözden rahatsız olunca yüzde 10 eklenmiyormu ? hasan kardeş ilgine tşk ederim

iki gözde rahatsızlık olmasına daha önceki yönetmelikte fazladan bir % verilmiyordu şu anda veriliyormu bilemiyorum bana 2010 da sag göz 0.1 sol göz 0.3 ile yüzde 30 verildi

Rapor Oranım Kaç Olabilir ?

Arkadaşlar benim sağ gözüm +16 (ameliyat olmama rağmen bir değişiklik olmadı) sol gözüm +13 ve her iki gözümde yüksek astiğmatım mevcut... Ben vergi indirimi için başvuracağım... Yüzde kaç rapor verirler acaba...Bilgi sahibi bir arkadaş cevap verirse sevinirim... Saygılar sunarım...

murat kardeş selamlar
mercek hakkında bilgi istemişsin mercekler göze monteli ameliyat olmadan çıkmaz lens gibi değil yani ameliyatla takılır başka bir ameliyat olana kadar devam eder ve gözde kayma ve titremenin mümkün olduğunca az olması lazım ben samsun devlet hastanesinde 23/06/2004 - 22/07/2004 atrihleri arasında her iki gözden de ameliyat oldum sen yine de bir doktora git o sana gerekeni söyler Allah yardımcın olsun

merhaba sumerr
yukarıdaki mesajımda göz numaramı yazdım senin durum benden azıcık farklı eğer görme kaybı olarak verirlerse %90 civarı rapor vermeleri lazım ama vücut fonksiyon kaybı olarak verirlerse %55-60 civarı olur malesef dediğim gibi görme kaybı olarak verirlerse iyi olur bizim ülkemizde bu konulardaçok yanlış yapılıyor adamın gözü %10 görüyor adama %55 engelli raporu veriliyor vücut fonksiyon kaybı diye Allah yardımcın olsun kardeş

sağlam türk;

Örnek olarak ben  bile görmüyorum, P zarzor veriyolar ki dediğin gibi görmeye bağlı değil toplam vucudun iş yapabilme oranı olarak hesaplanıyo.

Teşekkür Ederim Cevap İçin

sağlam türk; bu sabah başvurumu yapacağım..İnşaallah aksilik çıkmaz..Hayırlı günler dilerim...

Slm arkadaşlar benim sağ göz görmüyo sol gözdede yüzde doksan görme kaybı var yüzde kaç rapor alırım yardımcı olursanız sevinirim saygılar

merhaba mehmet1986
yukarıda da yazdığım gibi normal de %90 civarı rapor vermeleri lazım ama vücut fonksiyon kaybı olarak değerlendirirlerse %55-60 civarı verirler bizim ülkemizde bu konularda malesef çok yanlış yapılıyor dediğim gibi eğer görme kaybı olarak değerlendirirlerse %90 civarı vermeleri lazım vücut fonksiyon kaybı olarak değerlendirirlerse %60 civarı verirler Allah yardımcın olsun kardeş

Üst Alt