Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunu olan kardeşimin emeklilik şartları..?

MAKOMA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Benim kardeşim gözlerinden özürlü raporu 1. dereceden çıktı. 6-7 senedir ssk lı olarak özürlü olarak çalışmakta idi. ancak son zamanlarda görmü özrü ilerleyince şu anda çalışamaz durumda. emekliliğe müracaat edebilmesi için ssk gün kaç olması gerekiyor. ayrıca askerlik yapmadı. tşk.

ilk ssk lı oldugu tarih
dogum tarihi bilgilerini verebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım..

İlker bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Kardeşimin işe giriş tarihi 21.04.2004
doğum tarihi 15.07.1981

1.derece vergi ind. hakkından faydalandıgını var sayarak
15 yıl 3600 güne tabi
2004+15:2019 yılında prim ödemesi de tamam olursa emkli olur...

Not:Vergi ind.hakkı için müracatta bulundunuz mu?

İlkerbey; kardeşim 1. dereceden vergi indiriminden faydalanıyor. ve belgeyi yeni aldı. sorun şu; daha önceden gözlerindeki sorun biraz azdı ancak son 1-2 senedir iyice arttı. yani çalışmaya özürlü olarak başladı ve şu anda nerdeyse son haddine geldi. bu durumda maluliyetten emekli olma durumu olabilirmi. Sgk da bir yetkiliye sormuştum geçen yıl. bana vergi indirim belgesini alın. çalıştığınız sırada özrünüz artarak çalışamaz duruma geldiğiniz için engelden emekliliğe gönderebiliriz demişti. teşekürler.

İlk vergi ind. belgesi alırken özür oranı %60 ve üzeri ise malulen emekli olamaz olamazsınız...
7 senedir (2500 gün yapar) ssklı ise Yapmanız geren tek şey prim ödemesizi 3600 güne tamamlayıp 15 yılın dolmasını beklemekten başka yol yok malesef..

ilker bey hiç usanmadan cevap yazdığınız için size çok teşekür ederim. ama bu konularda karşımızda tam olarak danışacağımız kimse olmadığı için sizin gibi birini bulduğumuz zaman biraz mahcup oluyoruz ama bizi affedin.
kardeşim ilk özürlü raporunu ankara numuneden aldı %95 özürlü olarak. ama vergi indirimi için müracaat etmedik. sadece başbakanlıktan özürlü kartı aldık. ens on temmuz ayında defterdarlığa vergi indirim belgesi için müracaatta bulunduk ve bu belge daha yeni 1. dereceden yani %90 üzeri olarak çıktı.
şu anda ssk pirim gün sayısı 1830 gün ve hala yatırılmaya devam ediyor. 2001 te raporu aldı ama 2004 de ssk başlangıcı özürlü olarak başladı. derecesi bu maliye bakanlığının verdiği derece ile aynı mı.
yani yine beklemek zorundamı. çok teşekür ederim. heralde bir daha da soracak bi şeyim kalmayacak.

ilk sigortalı oldugu tarihten itibaren 15 yıl içerisinde 3600 günü tamamlayarak emekli olur başka yapacak hiç birşeyiniz yok

Allah razı olsun İlker Bey. Emeğinize bilginize sağlık.

İlker kardeş yukarıda yaptığın hesaplamada bir yanlışlık var galiba emeklilik tarihi 2014 değil 2019 olacak galiba

fasaya evet ben de fark ettim ama düzenleme tuşu gittigi için düzeltemedim ..

Üst Alt