Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme ve duyma kısıtlılığı için malulen emekli olunur mu?

asileng

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
-Sağ gözüm yolda yürüyemeyecek kadar görmüyor. Derecesini tespit edemiyorlar.
-Sol gözüm -8 derece miyop, 1,75 astigmat
-Kulaklarımın duyma derecesi aşağıda gönderdiğim Odyoloji testindeki gibi.

Duyma ve görme yüzdelerini neye göre hesaplıyorsunuz?
Bu durumda ben SGK dan malulen emekli olabilir miyim? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

ekranalntsqp.png

Hayır malulen emekli olmazsınız
Malulen emekli olabilmeniz için tek hastalık/rahatsızlıktan %60 ve üzeri rapor almanız gerekli..

Malulen emeklilik için tek bir hastalıktan dolayı malul sayılmak gerek. Bu kriter de maluliyet cetveli'ne göre değerlendiriliyor.

Ama erken Yaşlılık emekliliği var bir de. Burada ise sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri rapor almak yeterli oluyor. Bunun için temel alınan cetvel ise sakatlık oranı cetveli'dir.
Bu cetvele göre tüm rahastsızlıklarınızı cetvelde bulmalı ve sonra şu formüle göre toplamalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

OturanBoğa ve İsmet teşekkür ederim.

Benim merak ettiğim bu sürekli bahsedilen "kayıp oranı" nasıl hesaplanıyor.
Örneğin:
-Gönderdiğim Odyometri resmindeki işitme kaybı oranı nasıl bulunuyor?
-Bir gözü neredeyse hiç görmeyen, öteki gözü ise -8 numara olanın görme kaybı oranı nedir?

Cevaplar için teşekkürler.

kardeşim bir gözün 10 da bir gördügünü düşünelim diger gözde 10 da 5 görse alacagın oran% 26 eger primin varsa kulagı bilemiyorum hastalıkların % 40 tamamlarsa vergi indirimi al ve oradan emekli olmayı dene

Üst Alt