Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme ve işitme kayıplarım ile hangi oranda engelli raporu alırım?

gok5255

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
3
Engelli raporu almayı düşünüyorum ancak %40 altı olursa hiç uğraşmaya gerek yok işitme kaybım var 44 DB ortalama bi gözüm %1 bile görmüyor diğer göz gözlük ile %40-50 arası gözlük olmasa düz yolda zor yürürüm ama gözlükle iyiyim bu oranlar ile % kaç oran alırım tahmini

3 yıl önce işitme kaybım 26 DB iken %37 almistim

7 aylık doğduğum için gözlerimde rop nedeniyle retina dekolmani var sol göz %1 zor görüyor sağ ise gözlük ile %50-60 civarı
Gürültülü ortamlarda çalistigim için kulaklarımda sinirsel kayıp oldu sağ 43 DP sol 41 DP işitme cihazım var ama verim alamıyorum dışarda beni hiç bir şey anlamaz hale getiriyor neyse konumuza dönelim bu oranlar ile %40 engelli olabilir miyim? Olursam tahmini %kaç olur + askerlik muaf oldum +2023 yılında işitme kaybım 26 25 DP iken toplam %37 almıştım peki şuan güncel olarak ne olur tahmini aranızda benim durumda olup engelli belgesi alan varmı?

Ben güncel olarak %40 geçicek diye düşünüyorum

Engelli belgesi almak hep istemedim ancak şuan almak zorundayim zira. İşe girmek daha zor oluyor ne yapmalıyım bilmiyorum cevaplarınız için teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt