Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme ve işitme özürlü kişi evde bakım aylığı alabilir mi?

levanov

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim böyle anlamlı ve güzel bir hizmet verdiğiniz için.

Benim annem (53 yaş) tamamen görmüyor%100) ve işitme özürlü (%60) ayrıca tansiyon hastası. Özürlü sağlık kurulu raporu ve %91 ağır özürlü (evet) raporu aldık.
Ben Ankara'da ikamet ediyorum annem ise Trabzonda üniversite öğrencisi kardeşimle kalıyor. Babam öldüğü için annem dul. Annem bağkurdan malulen emekli 600 tl yakın maaşı var. Kardeşimin ise bir yerden aldığı burs parası var(200tl)
Sorum şu: Evde bakım hizmetine başvuru yapacağız. Annem ev içinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Yeme içme temizlik wc gibi. Ama kapıdan dışarı çıktığı anda birini ihtiyacı oluyor. Bu durumda bakım parası alabilir mi?

Bakıma muhtaçlık kriterlerine uyması gerek. Bunun kararını da eve gelecek heyet veriyor. Ama tamamen görmemesi ve işitme azlığı olması bence kriterlere uyduğunu gösteriyor. Eve heyet geldiğinde de "lay lay lom ben her şeyi yaparım" gidi değil de, işte başkasının yardımına ihtiyaç duyduğunu gösterir şekilde hareket edilsin...

Üst Alt