Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görmeden Ağrı Dağ'ında da zirve yaptı , Erik Weihenmayer

Gothica

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
26
Görmeden Ağrı Dağı'nda da zirve yaptı

2001'de Everest'e, bir yıl sonra '7 zirveler'e tırmanan, 2008'de Puncak Jaya'da zirve yapan görme özürlü dağcı Erik Weihenmayer, Ağrı Dağı'nda da zirveyi 'gördü'.

090912-Erik%20Weihenmayer.widec.jpg

AĞRI - ABD'li görme özürlü dağcı Erik Weihenmayer, Ağrı Dağı'nda zirve yaptı.

Türkiye'den Gökmen Önay'ın rehberliğiyle tamamlanan Ağrı Dağı zirve tırmanışına, görme engelli Erik Weihenmayer'in yanı sıra kardeşi Edwin Albert Weihenmayer, Slovenyalı Blaz Groselj, İranlı Bahar Ganjavi, Behrouz Khabbaz Beheshti, bedensel engelli Seyed Hassan Moghimi ile katıldı.
Rehber Gökmen Önay, tırmanışın güzel başladığını ve görme özürlü bir dağcı ile ilk kez Ağrı Dağı'nda zirve yaptığını belirtti.

Önay, ''Çıkışımız sorunsuz şekilde tüm ekibimizin zirveye ulaşmasıyla başarılı sonuçlandı. 9 Eylülde 3 bin 200 metre kampından Doğubayazıt'a ulaştık. Ağrı Dağı'na tırmanışımızın normal şartlarda zirve yapan ekiplerden hiçbir farkı yoktu. Güncel olarak ulaştırılan hava raporları, çıkışımızı daha rahat yapmamızı sağladı. Ekip performansımız olabildiğince başarılıydı. Erik'in yolculuğumuz boyunca yaptığı espriler, farklı ülkelerden oluşmuş ekibin motivasyonunu sağladı. Gerek dağda gerek şehirde çıkışımıza destek veren iletişim ve lojistiğimizi sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

ERIK WEIHENMAYER

1968 yılında doğan Erik Weihenmayer, çocukluk döneminde geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı görme yeteneğini tamamen kaybetti.
Bir süre sonra Güreş sporuna başlayan Erik Weihenmayer, paraşütle atlama, uzun mesafe bisiklet, maraton koşusu, kayak, dağcılık, buzul tırmanışı ve kaya tırmanışı sporlarının tamamını yapmaya başladı.

25 Mayıs 2001 yılında Everest'e tırmanan ilk görme özürlü dağcı olan Erik Weihenmayer, bir yıl sonra Eylül 2002'de dağcılık literatüründe '7 zirveler' olarak bilinen, her kıtanın en yüksek dağına tırmanan ilk görme özürlü kişi unvanını da aldı.

Bu 7 zirveden, tamamen teknik tırmanış gerektirdiğinden en zorlusu olarak bilinen ve Türk dağcılar tarafından henüz tırmanış yapılmamış Endonezya'nın 5 bin 30 metre yüksekliğindeki Carstensz Piramidi'ne (Puncak Jaya dağı) Ağustos 2008'de zirve yaparak sekiz dağlık listeyi tamamlayan ender dağcılar arasına girdi.

Görmeden Ağrı Dağı'nda da zirve yaptı - İnsanlar- ntvmsnbc.com

:D iyi hadi ağrı dağının zirvesinide görmüş başı göğe ermiştir..:D

kıskandım valla adamı zeycan çaktırma..:)

İşte bir azim ve sonu... Bir başarı... Bence söze gerek yok..

Paylaşımınız için teşekkürler..

insan istedikten sonra yapamayacagı hiç bir şey yok istemek başarmanın yarısıdır

Bu konuyu hortlatayım:)

Bakmak yada görmek yeterli değil. Sadece bunu insanlara anlatmak zor yani baya zor. Neden sorusuna ne gibi bir cevap verile bilirdiki...Yaşamak lazım. Sanki baktığımız herşeyi görüyoruzda görüyor olsaydık acı çekmezdik. Ve inanınki istanbul kaldırımlarında dolaşmaktan daha rahat yapıla bilinen ve kaldırımdan daha risksiz bir olay. Ve biliyorum aramızda bunu yapa bilecek çok insan var.

:) Ağrı dağına daha önce görme engelli Türk bir gurup çıkmıştı bildiğim birde İranlılar vardı. Aslında olay seviyeden çok sponsorlarda bitiyor. Elbette birde hayal gücü var. Kimisine göre çadırda kalmak soğukta üşümek gibi bir düşünce çok itici. Fakat birçok insan evindeki tv cihazı ve oturma gurubu yerine yıldızlar ve bulutlarla uyumaktan hoşlanıyor. Doğada çok konforlu alsında onu kullanmasını bilene tabi. Ben ikinci guruptayım dersen sanırım bir gün bilgisayar yerine dağda sohbet edecez:)

Ok ozaman sevgili Ensar şuan itibariyle ilk ve En büyük engeli aşmış bulunuyorsun. Nedir bu engel sponsorluk elbette ve sen bunu aşmış bulunuyorsun ben bu konuda çok ciddiyim. Uyar dersen 2010 yazı ağrı dağına davetlisin herhangi bir sorun olmaz ve sen çıkmak istersen elbette.;) ben bundan mutluluk duyarım.

Üst Alt