Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görmeyle ilgili şu değerlere yüzde kaç rapor verilir?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
goz doktorum soyle bır rapor verdı

uzak sag +4 00 - 4 50 axıs 20
sol +2 00 - 2 00 axıs 170
hıpermetrop + astıgmat
buna gore benım gozlerımın derecesı nedır ve özurlu raporu ıcın basvursam kac verırler

Arkadaşım gözde genelde sağ 10/1 sol 10/2 gibi yazarsan aşağı yukarı hangi oranda rapor alacağını tahmin edebiliriz.

Göz doktorları bu oranlamayı genelde yaparlar.

goz doktorum soyle bır rapor verdı

uzak sag +4 00 - 4 50 axıs 20
sol +2 00 - 2 00 axıs 170
hıpermetrop + astıgmat
buna gore benım gozlerımın derecesı nedır ve özurlu raporu ıcın basvursam kac verırler

benimde gözlerim bozukta doktorun dediği gibi bir oranlama bilmiyorum şöyle diyim SAğ 14 sol 13 derece astigmat göz bozuklugu yani %45 almıstım fakat yeni oranlarla nolur bilemem

Arkadaşım gözde rapor oranları önemli ölçüde düştü..
Eskiden hiç görmeyen bir kişi %100 rapor alırken şimdi bu oran %85 e düşrü.
Eğer gözkerinizden her ikside 10/2 oranda görüyorsa yeni yönetemliğe göre alacağınız rağor oranı yaklaşık olarak %35 tir.

benim biri dogusta gormuyor, ikncisi astıgmat. aksam oldumu görüs ( insan yüzü tanıma) mesafem 3 mt kadar düşüyor gündüz 13 metreden plakayı okuyamıyorum
verılen oran %32. ne kadar faydlı olur bilemem

%32 Raporun size her hangi bir faydaı olmaz. Sadece ne engelli, nede engelsi bir insan olursun. Lakin rapor oranlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılırda oran cetveli yeniden hazırlanırsa yeniden bir sağlık raporu almanızda yarar olacaktır.

Bipolar bozukluğu

sag goz 0,50
sol goz 0,70 hıpermetrop+astıgmat
bu derecelere yuzde kac verılır
ayrıca bipolar bozukluğu tedavısı goruyorum bır cesıt kronık depresyon bu 2 rahatsızlıktan %40 alabılırmıyım tesekkurler

selamlar.
iki gözdede hipermetrop 1 gözlük verdiler oranı varmıdır acaba? vergi indirimi için tekrar başvurucamda diğer rahatsızlıklarıma ek oranı varsa gözede çıkayım diyorum..

Üst Alt