Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görülmeye Değer Başarı

Miyan_ser

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Türkiye'yi Avrupa'nın farklı şehirlerinde düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası ve Dünya Gençlik Oyunları Şampiyonası'nda

Türkiye'yi Avrupa'nın farklı şehirlerinde düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası ve Dünya Gençlik Oyunları Şampiyonası'nda temsil ederek altın madalyayı kapan görme engelli Sergen Gündüz için İzmir'de ödül töreni düzenlendi.

1-6 Temmuz 2009 tarihleri arasında Macaristan'ın Debrecen şehrinde gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Şampiyonası ve 14-20 Temmuz 2009 tarihlerinde Amerika'nın Colorado Springs şehrinde gerçekleştirilen Dünya Gençlik Oyunları Şampiyonası'nda Erkekler 55 kiloda altın madalya alan Görme Engelliler Dünya Şampiyonu Sergen Gündüz'e, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar'ın makam odasında ödül töreni düzenlendi. Böyle başarıların İzmir'den çıkmasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade eden Gençlik ve

Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, "Spor engel tanımıyor. Zaten engelleri yaratan bizleriz. Böyle yetenekli çocuklarımıza fırsat vermemiz gerekmektedir. Böyle başarılar gayret gerektiriyor. Gençlerimize fırsat vererek Avrupa Şampiyonu da oluyorlar, Dünya Şampiyonu da oluyorlar. Bizim çocuklarımızın diğer ülkelerin çocuklarından hiçbir farkı yok" dedi.

Sergen'in başarısının diğer engelli çocuklara da moral vereceğini belirten Sadıklar, şöyle konuştu: "Ülkemizde yaklaşık 7 milyon engelli insan var. Ancak engellilerin hepsi Sergen kadar şanslı değil. Kimi zihinsel engelli kimi tekerlekli sandalyeye bağlı yaşıyor. Ama bu insanlara da özgüvenlerini sağlatmak gerekiyor."

İZMİR'DE ENGELLER KALKTI

İzmir'deki spor tesislerinin hepsinden engellilerin de yararlanabilmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Sabri Sadıklar, sözlerine şöyle devam etti. "Engellilerimizin spor tesislerimizden yaralanabilmesi için tesislerimize asansör ve kendilerine uygun duş ve tuvaletler yaptık. Ayrıca engelli seyircilerin spor müsabakalarına gelmeleri için yine gerekli tüm önlemleri aldık." Spor tesislerinin yakıt ve elektrik masraflarının oldukça masraflı olduğunu ifade eden Sabri Sadıklar, şunları

söyledi: "Camiye, okula yakıt ve enerji indirimi var. Bize yeteri kadar yok. Sporda önemli. Devletimiz, hükümetimiz çok güçlü bu kadar masrafa rağmen hiçbir aksilik olmadan spor müsabakalarımızı gerçekleştiriyoruz."

HEDEF 2012 PARALİMPİK OLİMPİYATLAR

Tüm engellere rağmen aldığı altın madalyaların kendisini oldukça mutlu ettiğini ifade eden Görme Engelliler Dünya Şampiyonu Sergen Gündüz de, "Görme engelime rağmen çok çalıştım. Hocam beni diğer arkadaşlarımdan hiç ayırmadı. Antrenmanlarım devam ediyor. Hedefim 2012 Paralimpik Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek. Yüzde 90 görme kaybım var. Ama tüm engellere rağmen hedefime ulaşmak için çalışacağım" dedi.

Sergen Gündüz'ün başarısında emeği geçen Milli Takım antrenörü Münur Tunç da, şunları söyledi: "Sergen başaracağına pek inanmıyordu. Biz Sergen'e arkadaşlarının Avrupa ve Balkan Şampiyonu olduklarını ifade ettik. Ancak, bugün baktığımızda Mart ayında Antalya'da Dünya Şampiyonası var. Sergen ülkemizi orada temsil edecek."

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar Engelliler Dünya Şampiyonu Sergen Gündüz'e ödül verdi.

Haber Fx

Sergen Gündüz'ü bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyorum. Olimpiyatlarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.

tebrik ediyorum..başarılarının artması dileğiyle...

helal olsun :) başarılarının devamının gelmesini dilerim :)

Güzel başarısından dolayı tebrikler..

Üst Alt