Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görünmeyen insanlar, engelliler...

sessizlikiyidir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
12
85,33 milyon içerisinde 4,786 milyon engelliyiz.
Toplumun her kesimi bir şekilde yaşama tutunabiliyor iken bizler hep sıranın en arkasında yürümeye muhtacız.
Görme engellilerde engelli yolu arayışımız, tekerlekli sandalye de hala tekerlekli sandalyeyi yaşam içerisinde bir yere koyamayışımız,
Emeklilik işlemlerinde kurul karşısında kendi engelimizi kurula kabul ettirmeye çalışma çabalarımız.
Otobüslerde serbest kartlarımıza arkamızdan, bu beleşçilerden bıktık diyen şoförle...
Gözleri görmeyene,
Nedir engeliniz diyen doktorla mücadelemiz hep sürüyor.
Sürecek.
Bizler toplumda görünmeyen insanlarız.
Maaş günlerinde ( maaş olarak bizlere sunulan ve maaş diye nitelendirdiğimiz duruma bizden sonraki eğitmenler yaşama ustaları diye bizlerden yazdıkları kitaplarda bahsedecektir)
Bu sayfalarda ve internette saatlerce
Yattı
Yatacak
Belki birazdan yatar umuduyla bekleyen
Vgm müdürlüğünü arayıp saatlerce açılmayan telefon karşısında,
Hadi yaa.. diye oflanan bizler.
Tabi ki sözü sadece ek geliri olmadan sadece bu verilen ödenek ile ayakta durmaya çalışan dostlara söylüyorum.
Çünkü bu ödenek
Ne kira öder
Ne mağazadan alışveriş yaptırır
Ne üst baş aldırır
Ne de restoran kapısına sokar.
Buna rağmen en en en en sona bırakılan bizler.
Ve
Bizler
Görmediğiniz
Görmek istemediğiniz bizler...
Son nefesimize kadar bize bu noktada yaşamayı hak gördüğünüz ve asla unutmayacağız sizler.
Kiralık koltuk sahipleri.

Siz ne iseniz sizi yonetenlerde o şekilde olacaktır.....bununla ilgili felsefeden dine birçok aynı cümle mevcuttur....adam soğan ekmek yerim yinede zengine birşey olmasın düşüncesinde ise engelli yada değil fark etmeksizin bu şekilde yaşamayı tercih etmiş demektir......bizler ise herşeyin farkında olup ne yazık ki çoğunluğun içinde kalmış bir avuç gerçekçi olarak ses bulamıyoruz...

Akp den önce engelli kesim nasıldı? Buna bakmak lazım yani ben trafik kazası sonucu ile engelli olarak sonradan aranıza katıldım. Ben, akp döneminde engelli olan biriyim ondan önce engelli kişilerin sosyal hakları nasıldı? Hiçbir sosyal yardım, engelli maaşı ya da evde bakım maaşı falan almıyorum.

Akp ekpss ile engelli kişileri memur olma şansı vermedi mi?
Evde bakım maaşını akp vermedi mi?
Engelli maaşları düşük diye biliyorum.
Ücretsiz taşıma akp den önce nasıldı?
Chp gelince engelliye ne sunacak?
Bunlara bakmak lazım.

2010 yılına kadar halkın engelli kişilere bakış açısı çok iyiydi. 2010 yılından sonra engelli kesimden tiksenen ve dışlayan bir halk kitlesi oluştu. Bunun nedenlerine bakmak lazım. Ekonomik sıkıntılar ile insanların engelli bireylere karşı bakış acısı olumsuz sekilde değişti diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Akp den önce engelli kesim nasıldı?
Akp'den önce buzdolabı, çamaşır makinesi yoktu. Hatta mağarada yaşıyorduk. "Engellileri adam yerine koyduk" (bir milletvekili de böyle demişti.) Bu sözleri anımsattı.

Akp ekpss ile engelli kişileri memur olma şansı vermedi mi? Önceden memur ve işçiler KPSS veya diğer yöntemlerle işe girerdi. Yani vardı.
Evde bakım maaşını akp vermedi mi? Evet, öyle oldu ama şimdi 1 asgari ücret ile başlayan dilenci parasına döndü
Engelli maaşları düşük diye biliyorum. Şimdi çok yüksek, harca harca bitmiyor
Ücretsiz taşıma akp den önce nasıldı? Vardı tabiki
Chp gelince engelliye ne sunacak? Meseleye CHP, AKP meselesi diye bakmayı bir kenara bırakınca her şey değişir.

Bir de AKP öncesinde olup da şimdi olmayanları da yazıverin. Değerlendirmeyi öyle yapın.

Sonuç: Engelliler her iktidar döneminde görülmeyen kişilerdi.

@hozgul,

Akp yi savunmuyorum yanlış anlaşılma olmasın şunu savunuyorum. Chp başa gelince engelliye ne verecek? Ne sunacak?
Engelli maaşları asgâri ücret seviyesine çekilecek mi?
En düşük emekli maaşı asgâri ücret seviyesine gelecek mi?
Abo eskiden %70 akp %30 kadar düşürüp herkese düşük emekli maaşı bağladı. Chp gelince abo %70 olacak mı?
Ekpss 90 puan almadan atanamayan engelli chp gelince 70 puan ile memur olacak mı? Yani engelli memur alım sayısı artacak mı?
Engelli protezler ya da yardımcı malzemeler chp gelince ücretsiz verilecek mi?
Benim ayağından sakat olan olan çok iyi bir avukat tanıdığım vardı. Ankara da cafede oturur ve sistemi tartışırdim. 18 yaşımda engelli olmayan biri olarak taaaa o zamanlar bile kafam zehir gibi çalışırdı. Avukat belki şuan yaşamıyor olabilir yani üzerinden yıllar geçti. Sistem son 50 yıldır çöp derdi.

Bana bunlarla gelen chp ye oy atarım yoksa günahımı bile vermem.

Editorumuz hakli engelli insan her donem gorunmeyendir
Ama eskiden hak hukuk bu kadar ayakaltinda degildi
Simdi engelli engelziz zayif olmaya gor
Kimsenin kazanci kendine yetmezken kim sosyal olabilir

Daha önce başka başlıkta yazdım.
Epey bir zaman önce bir dost meclisinde bir takım sıkıntılarımızı bir AKP'li millet vekili büyüğüme/abime söylediğimde herkesin içinde beni bir pataklamadığı kaldı. :)

Kimsenin görmesini beklemeyin, mücadeleyi bırakmamaya, geri kalmamaya odaklanın. Kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor bu devirde. Herkes kendi çıkarına göre hareket ediyor sadece. Sanmayın ki kesime göre değişiyor, hepsi aynı, sadece imkanları farklı. Herkes kendi konumuna göre demogojisini yapar.

Gerçek bu. Gerisi hikaye.

Akp yi savunmuyorum yanlış anlaşılma olmasın şunu savunuyorum.
AKP'den önce şunlar yoktu dediklerinin biri hariç hepsi vardı. Var olduğu halde yoktu demek en hafifinden algı yaratmak olmuyor mu? Daha da önemlisi biraz ayıp olmuyor mu? 5378 sayılı kanun'unu devrim diye bize yutturdular. Devrim arayanlar şu kanun teklifine baksınlar. Hasılı ben savunmuyorum diyorsun, kabul, savunmuyorsun ama yarattığın algı öyle söylemiyor. Beni de hiç ilgilendirmez bu arada. Herkes ne istiyorsa onu savunabilir. Herkes kendini bilir.

İkincisi kardeş, o dediklerini Türkiye'de yapabilecek kim varsa ben oy tercihimi o minvalde kullanmaya razıyım. Mesela benim için medikal araç-gereçler çok önemli. Erişilebilirlik çok önemli. Bunları kim yapacaksa hep beraber fire vermeden oy kullanalım, kabul mü?

Sevgili arkadaşlar, olayları ne kadar basitleştirirsek o kadar anlaşılır olur. Mesele şu: Birincisi, Türkiye'de (ki dünyada da böyle) bir pasta var. Buradan engelliler ne kadarlık bir dilim yiyecek? İkincisi bu pasta insan onur, şeref ve haysiyetine, insan haklarına saygılı olacak mı? Gel önce burada mutabık olalım. Önce en temel hak ve hürriyetlerin kullanımında ortaklaşalım. Sonrası kolay. ancak ve teessüfle ve de hicap ederek söylüyorum ki biz temel hak ve hürriyetlerin kullanımı konusunda ortaklaşamayız. Zira bu mümkün değil! Bunu sevinçle değil, üzülerek, amiyane tabirle ağlayarak yazıyorum. Utanarak yazıyorum, kahrolarak yazıyorum. Engellilerin yok sayılması bir kader değil, politik bir tercihtir. Öyle camım kardeşlerim demekle olmuyor. Madem ki kardeşiz o halde o zaman mirastan eşit pay alacağız.

@Reborn Bu engelli lehine saydıklarınızın tabiki hiç.biri olmayacak onlarda kendi ceplerini düşünecek bu hiç bir zaman şaşmaz

Ben diğer insanlardan ayırıyorum kendimi farklıyım çünkü akıl hastasıyım, şizofrenim,kabulleniyorum artık; Engelliyim.

Normal insanlar gibi yaşamıyorum, konuşmam davranmam hal ve hareketlerim farklı gözlemleyebiliyorum ve değiştiremiyorum.

@samedo99,
Bu isteklerimi chp ya da akp yapamıyorsa ne diye oy kullanayım? Yemişim hak hukuk ya da adalet kavramını 50 yıldır aynı masalı dinliyoruz.
10milyon engelli var.
17milyon emekli var.
Parti kursak akp ve chp'nin içinden geçeriz.
Arkadaşlar anlatamak istediğim şu akp gitse chp gelse bize ne sunacak? Herkes buna odaklanmak zorunda 3bintl engelli maaşı olur mu? Benim rakı&balık masrafım 3bintl adam bununla nasıl 1 ay hayatını idame ettirecek?

Vay beee sen 3 bin lirani rakiya verecen diye partiler sana maasi cok vermek zorunda😂😂😂
Paran yoksa icmezsin o zikkimi
Engelliler birlik olup tek parti tutacagina hic inanmam
Her bireyin tercihi ayridir
Engelliye iyi egitim sarti iyi is olanaklari olursa iste bu
Buda devletin zenginligiyle alakali olacak ama cahil sagcilara oy verirsek boyle betona yatirirlar devletin parasini
Insanlarin egitimine degil

Aslında gerçekler öyle değil sadece ülkemizde var bu durum çoğu Avrupa ülkesinde hastaların konforu ve standartları artsın diye herşey yapılıyor inşallah birgün biri gelir Türkiye’deki engellilere gereken desteği verir ve rahat nefes alırız. İnsan gibi yaşamayı özledim.

@GRAHAM BELL,

Bana partiler çok maaş versin demiyorum. Benim rakı sofram 3k diyorum. Devlet bu parayı engelli olan kişilere aylık olarak veriyor diyorum. Yani adam 3k engelli maaşı ile nasıl hayatını idame ettirsin diye savunma yapıyorum.

Şuan içiyorum zaten zıkkım deyip keyfimi kaçırma yani ben atamın izinden gidiyorum. Siyasi islamcıların peşinden koşmuyorum.

Özgür özel başa gelirsek antrikot 50tl kuzu pirzola 100tl ve rakı 150tl olacak demedi mi?😅🤣😂

Bu hükümet geldi geleli kanser hastası hasta sayısı arttı zaten gidin araştırın demek istediğimi anlarsınız kahvelerde bile derler eskiden bu kadar hasta yoktu derler sinir stres asabiyet geçim kaygısı ülkenin içinden geçti.

Arkadaşlar herkesin dilinde bir türkü sadece bu konuda değil genel olarak AKP bizi mahvetti hak gaspı yaptı diye kim konuya girse birisi yaa chp gelse ne değişecek herkes kendini düşünür bize kimse bakmaz zaten muhabbet in sonu chp bizi mahvetti diye kapanıyor.la arkadaş 25 yıldır başka iktidar görmedik ki başkası gelse ne yapar diyelim ayrıca abiler ben tarih boyunca chp nin iktidara geldiğini bilmiyorum tarih yazmıyor :) bu nasıl bisey tarih boyunca iktidara gelmemiş bir parti bu kadar eleştiriliyor 25 yil başkası da gelse bisey değişmez diyeceginize bi deneyin de görelim sırf meraktan nasıl olacak diye oy vermeyi düşünüyorum ciddi ciddi :)

@Jumong10,

50 yıl geriye git ve bak bir tv kendine bir tv devlete vergi olarak ödemişsin. 50 yıl önce akp mi vardı? 40 yıl önceye git bir adidas marka ayakkabı ile et hep pahalıydı. Kim gelirse gelsin zihniyet hep aynı kardeşim. A partisi gitse b partisi gelse su, elektrik ve dogalgaz faturan inan 10 kat zamlanir ve a partisini mumla ararsınız.
Şuan evi olmayanın bile arabası var. 50 yıl önce sadece elit kesim arabaya binerdi. Araba lüks değil temel ihtiyaçtır.

Araba temel ihtiyac tabi gunumuzde
Ama 50 yil once butun insanlarin binek hayvanlari varmis gunun sartlari
Simdi o binek hayvani araba imkani yok neyke besliceksin
Insanlar kendi besinini yetistiremiyor

Kim gelirse gelsin pahali diyorsun ama
Gecmiste kucuklugumde hicbir zaman etin yumurtanin bu karadar kazancimiza gore pahali oldugunu hatirlamiyorum
Insanlarin hanelerine fakir bile olsa et sut yumurta girer sebze meyva ekmek bol olurdu
Emekli olanlar ikramiyeleriyle ev araba sahibi olurdu

Abiler o zaman tek bir seçenek kaliyor KUALİSYON olsun herkes mutlu olsun en azından herkes birbiriyle didişir yasa masa değişmez ne hak kaybı olur nede ileri geri gitme hani oyunda save olur ya bi yerde save leriz hata yapilirsa kapatıp açarız kaldığımız yerden devam ederiz aha ülkeyi kurtardım galiba bence en mantıklısı kualisyon 😀

@GRAHAM BELL,
Babam emekli olunca ev ve arsa aldı. Babam 3 ayda 1 tam maaş alırdı yani yılda 16 maaş şuan emekli olan ev, araba ya da arsa alamaz. Şuan 16 maaş veren firma yok. İnsanların çoğu asgâri ücret ya da bir tık üstüne çalışıyor ayrıca yol ve yemek parası vermiyorlar.

Doğru sebze ve meyve ucuzdu ama et yine pahalıydı. Adidas, nike giyim&ayakkabı yine pahalıydı.
40 yıl önce müteahhitler arabaya binerdi öyle herkes araba alamazdı.

Arkadaşlar biliyorsunuz son 10 gündür kazanılmış diploma iptaliyle birlikte tüm Türkiye de bir protesto havası var . Eger sosyal medya kullanıyorsanız AKP ve iş birlikçisi MHP nin kanunlara uygunsuz şekilde engellilerinde kazanılmış haklarının elinden alındıgını yorumlara yazın . Ben her gün 1000 lerce AKP sayfasının altına yorum yapıyorum . Engellilerin kazanılmış haklarının elinden alındıgını , tekerlekli sandalyede engellileri bile rapor şartlarını degştirdigi için hastane köşelerinde eziyet çekiyor üstüne birde emekli olamıyorlar diye yazıyorum . Lütfen korkmayın sizlerde yazın . O sayfaları AKP ve MHP li yöneticilerde takip ediyor . Yaptıkları hatayı görsünler

İçinde yaşamasak, vatandaşı olmasak çok eğlenceli bir ülkeyiz, gerçekten.
Değil oy günahımı CHP'ye vermem diyen adamlar, CHP engellilere ne yaptı ki diye soruyorlar. Gelde gülme.

CHP, Yeniden Refah, İyi Parti, Zafer Partisi, Memleket Partisi, DEM ya da TİP hiç farketmez, kimseye kefil olmam, kimseye iyi demem. Ama,

2002'den beri bu ülkeye ve engellilere bütün kötülükleri AKP yapmıştır.
İnsanlarımızın ahlaklarının bozulmasınında, fakirliğinde, açlığında, enflasyonunda, zamlarında ve aklınıza gelebilecek her türlü kötülüğün sebebi AKP'dir.

Kısaca kötüler arasında en kötüsü AKP'dir. Daha iyisini seçmek size kalmış.

---

Benimde özellikle son dönemde emeklilik hakları, AKP tarafından gaspedilen her bir engelli kardeşimiz, bayram süresince gördüğü, konuştuğu her akrabası, eşi, dostu kısaca herkese
AKP'nin emeklilik hakkını elinden çaldığını, (özellikle müslüman AKP'lilere engellilerin kul hakkına girildiğini) tekrar tekrar anlatmalarını önerebilirim.

Yurtdışına bak bi de türkiyedeki araba fiyatlarına bak

3 araba alacağın paraya türkiyede 1 araba alınabiliyor

Seçimden önce vaad ettikleri herşey, noter huzurunda yazıya dökülüp onaylatılmalı ve bu vaadleri yapmaları için süre tayin edilmeli. Bu süre dahilinde yapamazsalar erken seçime gidilmeli. Ve bu belge yasalar ile bağlayıcı hale getirilmeli. Anca bu şekilde halkı kandıramazlar. Diğer türlü alayı yalancı, namus şeref sözü verip halkı kandırıp oy alıyorlar. Ve bunlar videolarla kayıt altında iken, verdikleri sözü çiğniyorlar da yüzleri kızarmıyor. Ama bu dediğimi yapabilecek tek delikanlı yok . Başa CHP de gelse, bugün muhalefet ettikleri hiç bir şeyi değiştirmezler. Aksine savunurlar. Çünkü ortada bağlayıcı bir şey yok.

Aile bağlarımızdan çok gurur duyulduğunu söyleriz ama aslında ailelerin kendi kendiyle ilgilenmesi telkinidir bu.
Engelli olanların çoğunluğu kendi ailesinden aldığı destekle ancak sıkıntı çekmeyebiliyor.
Peki yalnız kalanlar veya ailesi olduğu halde memnun olmayanlar?
Asla böyle bir ihtimal akla gelmiyor çünkü kişi kendi alıştığı o aile kültürünü,rahatlığı devlet olanaklarıyla ilişkilendiriyor.
Rahatsam onlar da rahattır kafası.

Bu telkini yapan kişiler çoğunlukla dergah,cemaat ya da aşiret her ne türü olursa olsun bir diğerini bu şekilde bir bağ ile yaşıyordur varsayımıyla yola çıkıyor.
Devletin yönetmeliğini uygulayan kişilerin arasında bu varsayımla hareket edenler de bulunuyor. Sebebi bu.
Görüldüğü gibi politikayla veya partilerle açıklamak sonuca ulaştırmaz.

Asıl düşünmeniz gereken konu sosyal yapıdır.

Geçmişle karşılaştıracaksak da en basiti şu soruya cevap verin sonuca ulaşırsınız;

50 yıl önce insanlar kendi çekirdek ailelerini bırakıp daha iyi yaşam için göç ediyordu gelişmiş illere, hatta yurtdışına.
Şimdi bu bireysel hareketi şu an yapabiliyor muyuz?

"kurulu düzenimiz var gelemiyoz aslında Türkiye cennet" diyenlerin cennetten anladığı şey orada göremediği aile bağı. Tercihi bu bağ olsaydı zaten oraya gitmezdi. Tribünlere oynayan insanlar bunlar. Kötülemek istemiyor çünkü ordaki düzende bir sorun olduğunda kaçabileceği garanti yeri olsun ister. o da biliyor bu bağ yoklukta beş para etmez.
İşin tuhafı da orada da burada yapacağı gibi angarya iş yapıyor ve buna kurulu düzen diyor. Sanırsın iş geliştirdi bir şirket sahibi oldu da bir icat yaptı kamilller.

Bırak engelliyi yüksek lisanslı veya özel yetekleri olan insanlara bile vize zor çıkıyor. 2 adım bile atamıyor hedeflerine. Ne gerek var ailenle kal gurur duyalım cehalet bağlarımızla deniyor.
Bu ihtimal bile yok olduysa çok da konuşmaya gerek yok.

Son düzenleme:
25 senede ülkenin içinden geçtiler. Yap işlet gibi sadece halkın gözünü boyamak için yapılan projelerle devletin kasası tam takır kuru bakır. Ekonomiyi bir türlü yönetemedikleri gibi damadını ekonomi bakanı yapmasıyla başlayan ekonomik çöküş nebati gibi şimşek gibi yine yanlış tercihlerle alt üst oldu. TL'nin dolar ve Euro karşısında pul kadar değeri kalmadı. Eskiden dolar 4-5 liraları geçmeye başlayınca ülke panik içine giriyordu. Yazar kasalar atılıyor istifalar isteniyordu. Şimdi dolar Euro 40'lara gelmiş halktan ses yok kaç senedir. Öyle böyle baskıyla yandaş medyanın algılarıyla mehter vere vere alıştırdılar çünkü. Şu an elinizde tuttuğunuz telefon, belki pc'niz, izlediğiniz televizyon, yemek pişirdiğiniz fırın hatta poponuzdaki donun lastiği aklınıza gelecek herşey döviz ve benzinin lt fiyatına endeksli. M.Şimsek, dolar hergün biraz daha fırlarken ekonomiye getirildi. Daha fazla vergi daha fazla faiz daha fazla enflasyonla bile durumu iyileştiremedi sadece baskıladı. Dolar 30 seviyesinde durdu diye şakşaklandı başarılı görüldü. Kimse sormadı hadi ne zaman düşüşe geçecek bu döviz kuru, ne zaman enflasyon ve kira problemi çözülecek diye. Abi engelliyim o kadar çok derdim var ki özel hayatımda kendimi sigara ile zehirleyip avutuyorum. Ona bile göz diktiler yıllardır. Her dakika zam. Geçen biri hesaplamış bir paket sigaraya verdiğim paranın karşılığında 4 dal bana 16 dal devlete gidiyormuş vergilerden dolayı. Hiç gülmeyin şu anda alkol ve tütün kullananlar biraz da ayakta tutuyor ülkeyi ödedikleri hayvani vergilerle. Bu kesim de olmasa nefes vergisi falan isteyecekler herhalde. Engellilere reva görülen şartlar, emeklilerin önemsenmemesi, ülkeyi afganıyla surisiyle göçmen bürosu haline getirmeleri, bu yoklukta milletvekillerine iş adamlarına sarayda sadece kuş sütünün eksik olduğu yüzlerce masalık devasa iftarlar vermeleri, yıllardır dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkeler arasında olmamız, ağzını açanı eleştireni işlerine gelmeyeni gazeteci vatandaş asker öğrenci farketmeksizin içeri atabilmeleri... Daha sabaha kadar yazabilirim size ama uzatmayayım daha fazla. Her vatandaş mantık çerçevesinde ve değişik seçenekleri deneme cesaretiyle oy kullanmayı öğrenip futbol takımı tutar gibi parti tutmayı bıraktığı vakit bu ülkede umut yeniden yeşerir. Ama açlıktan ağzı kokup, insanca yaşamayı unutmuş olsa da sevdiği favori partisinden vazgeçemeyen vatandaş profili ülkede baskın kesim oldukça daha da zor yıllar bizi bekler.

Hepinize iyi bayramlar dostlar, iyi geceler.

Vay beee sen 3 bin lirani rakiya verecen diye partiler sana maasi cok vermek zorunda😂😂😂
Paran yoksa icmezsin o zikkimi
3 kuruş engelli maaşını hatta asgari ücreti bile enflasyona denk etmeyi bile çok görenlerin bahanesi bu evet. "israf etmezsen iyi para"
İsraf alkol sigara deseler neyse. Evdeki elektronik aletler bile israf onların gözünde.
Adam duvardan duvara dev ekran led tv almış o israf değil ama çocuğuna aldığı bilgisayar israf çünkü, tv yi izleyip beynini yıkayacak bu da istenilen bir şey.

"Bilgisayarda kendini geliştirmeyecek ki oyun oynayacak kerata" diyen aynı zamanda;
Evine kütüphane yapmak, kişisel gelişim için kitap almak israf da diyor. :unsure:

Doğalgazı yakmayın evde kazakla durun fatura da böylelikle fazla gelmez diyenler bu israfı yapanların aileleriyle birleşiyor.
İsrafı neye göre ölçüyorlar peki diye baktığımızda, insanın gelişimine ön ayak olan ne varsa israf.

Aile kurmak çocuk yapmak israf diyeceğim ama çocuk yapana tek tek yardım veriyorlar niyeyse :ROFLMAO:
Hem kendi kendine yetebilmeyi öğütleyip hem de aile bağı oluşturmanı bekliyorlar.

Son düzenleme:
@ucuncubahar,
Chp gelince engelli ya da emekliye ne verecekmiş?
Boş yorum yapma ben tek tek isteklerimi yazdim.
Çakallık yapmayın.

@idosente,
Yapamazlar gözüm atıp tutuyorlar zaten seçimi kazanmak ya da ülkeyi yönetmek gibi bir dertleri falan yok. Akp iyi silkeliyor bu şerefsizleri hepsi goy goycu tayfası...
Chp zaten param parça olacak sittin sene seçimi kazanamaz.

Üst Alt