Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görünmez işitme cihazı ile ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

hacı42

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
görünmez işitme cihazı kullanan var mı.almak için girişimde bulunacağım.avantaj dezavantajlar neler.hangi marka önemlidir

senin kulagin iyi duyuyo galiba:)valla duymasaydin boynuna davul asmaya bile razi olurdun isitme cihazi diye:eek:
starkeyin vardi dip kanal ici. onu dne istersen.ama ben olsam kullanmam gorunmeyen cihazi.
isitme cihazi birazda bizim duymadigimizi karsimizdakine anlatmak benim icin. gorsunlerde daha dikkatli anlasilir sekilde konussunlar benle:)

Ben görünmeyen almıştım. Hiç kimse kulağımda bir cihaz olduğunu fark etmemişti. Sadece ben ''işitme kaybım var'' deyince dikkat etmişlerdi.

cihaz dışarıdan görünmüyor degil mi.hangi marka aldın.bugün kbb gittim burun kemik egriligi için gtmişken doktora sordum .kullanabilrisin dedi ..isim vermedi şu iyi buiyi diye.

haftaya araştırmaya başlıyoruz bütün işlerim yarım kaldı.istiyorum bir kulak işitme yok..bir kulakta yarımdan fazla işte.yani ortamda duymadık mı sıkıntı başlıyor

Sözünü ettiğiniz cihazlar "iic" (invisible in canal) adı verilen cihazlardır.Daha önce hollandalı eksilent marka bir cihazı denemiş memnun kalmamıstım.Hem ötme yapıyor hem de tıkanıklık hissi verip rahatsız ediyordu.İyi işitmemi de sağlamamıştı.Başka bir merkezde oticonun bir modelini denemek icin kalıp aldılar.Daha sonra cihazın kulak kanalına uyum sağlamadığını söylediler.Genelde yüzde 80 uymuyormuş.Zaten bu cihazları kullanan pek yok.Kulağa uyum saglasa bu sefer minik olduğundan teknolojisi zayıf olacak ve belkide sizin işitme kaybınıza yetmeyecek.İşitme merkezleri de siz ısrar etmezseniz bu cihazlardan hiç söz etmezler.Çünkü kullanıpta memnun olan yok gibi.Boşa uğraşıp vatandaşla kavga etmek istemezler zira.

hacı42

bir kulak tamamen işitme yok, diğer kulak yarımdan fazla ve kulak içi görünmez cihaz istiyorsun???
hocam sen koklear implant ameliyatını araştır bence, bırak kulak içini kulak arkası bile alsan sana fayda etmez diye düşünüyorum.

hacı42

şöyle söyleyelim sizlere estetik açıdan kaygılarınız var ise evet doğru bir seçim olabilir fakat estetik açıdan kaygım yok diyorsanız eğer kesinlikle kulak arkası cihaz öneririm. kulak içi cihazların kalıpları daha uzun sürece yapılmaktadır tekrar montajı vs. ve daha tel maşa cihazlardır. fakat kulak arkası cihazların kalıpları hem daha kolay yapılmaktadır daha kısa sürede daha az maliyet ile . tabiki kulak içi olarak kulak arkasından çok daha iyi cihazlar var bunlar hakkında da hazırlamakta olduğum makaleyi özel mesaj olarak yollayabilirim isterseniz özel mesaj atıp talep etmeniz yeterli teşekkürler.

Kulak arkasi cihazlarin kullanisli,daha dayanikli ve ozellik olarak daha iyi oldugunu herkes kabul ediyor ama yukarida diger yazilanlar icin ben cevaben bunu verdim. CIC veya IIC verebilmek icin once isitme kaybi ve sonra hastanin kulak yapisi cok cok onemli

senin kulagin iyi duyuyo galiba:)valla duymasaydin boynuna davul asmaya bile razi olurdun isitme cihazi diye:eek:
starkeyin vardi dip kanal ici. onu dne istersen.ama ben olsam kullanmam gorunmeyen cihazi.
isitme cihazi birazda bizim duymadigimizi karsimizdakine anlatmak benim icin. gorsunlerde daha dikkatli anlasilir sekilde konussunlar benle:)

çok cahilce bir yorum.

Üst Alt