Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görünürde engelim olmadığı için İETT otobüsüne ücretsiz binmeme tepki gösteriyorlar?!

b&n

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben her zaman iş gittiğimde ve geldiğimde ücretsiz kartımı kullandığımda sorun yapıyorlar.Her bir bindiğimde ya laf ediyolar ya kendi kendilerine konuşup benimle ilgili konuşuyorlar, bide surat yapıyorlar.Ben crohn yani barsak hastalığım olduğu için görünürde hiç bir şey yok ama içten bir engelin olduğunu düşüğnmüyorlar bazı şöfor ve muavinler için söylüyorum.Ben hergün bu yaşamaktan canım sıklıyor.Moralim bozuluyor.

benimde engelim belli olmuyor işitme cihazı takıyorum.. ilgilenmiyorlar hatta hiç oralı olmuyorlar.. kartı okutup geçiyorum..
eğer engellilerin kullandığı ücretsiz kartı kullanıyorsanız; böyle birşey mümkün değil.. yapamazlar yapmamaları lazım..
belki kartınız eskimiş olabilir,
belli olmayabilir,
bazen banada öyle yapıyorlar; otobüse bindiğimde kartı okuttuktan sonra kartı göster diyorlar, gösterip öyle biniyorum.. sizin fotorafınız belli olmayabilir..
daha çok suçu şoförlere atıyorsanız bu durumu yetkililere bildirin..

Görünürde engelliymiş gibi yap. Bak ben de otobüslere binerken kör rolü yapıyorum. Aslında gündüz bir engelim yok ama kör gibi elim önümde haretet ediyorum. sağı solu tutarak yürüyorum ve hiç bir sorun yaşamıyorum.;););););):cool::cool::cool::cool:

Bunu % 100 olarak özel halk otobuslerı yapıyor. benım engelım gorunur oldugu halde, kendı kendılerıne soylenıyorlar, hatta birisyle münakaşaya bile girdiğim olmustur.

Ben tekerleki sandalye kullanıyorum benim ki görünüyor da ne oluyor benim engelimi de gördüğü için almamak için başka tarafa bakıyorlar şoför de yolcularda :)

Takmayın...kötü söz sahibinindir derler :) eskiden olsa kart gösteriyorduk birebir iletişime geciyorduk.
şimdi güzel oldu dıtttt sesini duyarım yoluma bakarım o istediği kadar (küfür hariç tabi ozaman kötü dalarım) söylensin dursun :)

sevgi dostu;
arkadaş kör rolu yapmakta neymiş ya olurmu öyle şey.bu hakkı sana devlet vermiş babalarının hayrına götürmüyorlar.yapmazsa kendi bilir bıraksın ozaman o işi....

Kart okuduktan sonra sorun olmuyor daha soran denk gelmedi 2 yıldır kullanıyorum bursada oturuyorum..

evet bunu halk otobüsleri yapıyor.Yok kartım yeni çünkü daha yeni 1 senem oldu.Bazıları beni tanıyorlar beni almıyorlarve durakta dahi beklemiyorlar.

Değerli kardeşim ;

Müsterih olunuz ve takmayınız üzmeyiniz tatlı canınızı...

İlk başlarda aynı sorunu bende yaşadım görünüşte hiç bir engelim yok kapı gibi adamım...

Şüphelenen şöföre aynı zamanda başbakanlık kartımı da gösteriyordum aklında kalmasın diye ama çoğu noto

mermer nato kafa...

Bunların yüzde 99 halk otobüsü şöförleri zorlarına gidiyor ücretsiz kart basınca kasıtlı öyle davranıyorlar..

İlk başlarda sinirlenirdim hatta bir keresinde şöför bana ağır hakaret ettiği için dayanamadım kendimi kaybedip

hiç yapmadığım bişiyi yaptım ve kafayı gömdüm şöför bir yandan toparlanmaya çalışırken sen nasıl engellisin

kardeşim diye gülmekten koptu :))..

İşin özeti insanların önyargısı maalesef hatsafhada ...

O yüzden gönlünü hoş tutmaya bak...

Hiç takma....

evet maalesef bizim memlekette toplum engelliler konusunda baya bir duyarsiz!ama yukarida ALLAH var!elbette yapilan muamelelerin cezasini verir!!!

biz toplum olarak bilinclenmedigimiz sürece bu ve bugibi sorunlarla herzaman karsilasiriz!!!birde avrupa birligine girecez!!:D:D avrupada engelli haklari

bize nazaran daha uygar!yasadigim icin biliyorum!mevzuatlar zaten basli basina problem ki?toplum bilincsiz duyarsiz olmasi normal ama anormal:cool::eek::cool:

saygilar....

aynen öle takmnıcam artık hayatımıza bakalım biz:)

geçmiş olsun arkadaşım sizi anlıyorum ve bence boş yere kafanıza takıyorsunuz malum bilinçsiz bir topluma sahibiz burası TÜRKİYE bu gibi şeylere ve buna benzer birçok sorunlara alıştık artık hoş ya alışmassak ta saolsun toplumumuz herşeye alışmak zorunda bırakıyor bizi :) boş ver sende takma seni rahatsız eden bir konu olduğunda veya karşı taraftan herhangi bir taciz edici bir davranış olur ise direk ilgili makamlara plakasını alarak şikayette bulunun

Not : ağanın malı gider .... bilmem kimin canı gider :D
bu toplu taşıma arçlarındaki şöför veya muavin beylerde bu atasözüne çok yakışıyorlar :D

şikayet edin ve takipcisi olun muhakkak cezalandırılırlar hatnosunu plakasını alın yeter

aaa....Engelin ne diye sorumu soruyorlar birde..sizde açıklamamı yapıyorsunuz allah allah :) polis bile savcı izni olmadan üzerinizi arıyamıyor bunlar kim oluyorda özürlülük durumunuzu sorguluyor.kıskançlıgından yapıyor takmayın siz....DIIITTTTT dediği zaman gülerek geçin boşverin takmayın :)
Engelin ne diye sorarlarsa kartı eline verin sahte olup olmadıgını sorun birde plakasını ve hat no sunu alın..
şikayet edeceginizi söyleyin...bak bakalım bir daha soruyorlarmı..

herkese böyle açıklamak yerine yada böyle muamele görmek yerine belediyeler karttı bastığında ekrandaki engelli yazısını kaldırsın ücretsiz yazsın konu sanırım kapanmış olur zaten belediyeden kartı alabilmek için raporunu veriyorsun belediye otobüs şöförüde görmesin sistem otomatik onun özürlü olduğunu kart numarasından anlasın

O değil normal öğrenci pasosunu da göstersen adam surat asıyo daha dün kavga ettim adamla yaşca büyüksün dedim ağzımı bozduracan dedim o parayı alacaksın s.. ske dedim ... tanıdıklara rezil oldum hep gerizekalının yüzünden.Her defasında öyle yapıyo du dün patladım adama iyi oldu..

Bana da aynı şeyi yapıyorlar.. Hatta ÖMSS sınavına girerken bırakın sağlıklıları engelli olanlar da aynı şeyi yaptı.. Ne yapıyım yani sağırım işitme cihazı falan yok ama elimde belgem var inanmayan buyursun gelsin gösteriyim. Millet ne der diye düşünemem otobüs biletimi de indirimli olarak kullanırım .. Ayrıca çok gariptir ki buradaki bir çok arkadaş da engeli belli olduğu için rahatsız.Sırf millet yanlış anlamasın diye engelin belli bir şey olsaydı ve belirli bir yerlerini kullanamıyor olsaydın daha mı iyi olacaktı?

arkadaşlar aynı şeyleri ben de çok yaşadım.
belediye otobüslerinde sorun yok, bu adiliği yapan özel halk otobüsleri. işin ucunda para olduğundan adam bedava otobüsünü işgal etmeni hazmedemiyor. ama şunu söylüyorum o salaklara, gün gelir siz de sakat kalırsınız o zaman görürüm ben sizi.
şu anda bu sorunu pek yaşamıyorum. yeni sistemde zaten elektronik kartını okuttuğunda cihaz dıııt diye ses veriyor. o yüzden sorun yok.

Üst Alt