Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Görüş] Doğu'da engelli olmak...

tunanan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
HERKESE MRHABA ÖNCELIKLE ASLINDA ENGELLI OLMAYI HIC DUSUNMEMISTIM TAKI O ANA KADAR ENGELLI OLMAK BELKI HAYATI DOYASIYA YASAMAMAK DEGIL, AMA BIDE DOGUDA BURDA BİTLİSTE ENGELLİ OLMAK VAR
NASIL DERSENIZ, DIS DUNYADAN KAPILARINIZIN KAPANDIGI 5-6 AY KAR ALTINDA KALMAK GIBI HASTALADIGINDA HASTANEYA ULASIM OLAMDIGINDAN GIDEMEMEK GIBI, OKULARA GIDEMEMK GIBI, BI YERDEN BIYER GITMEK ICIN ULASIM ARACLARININ OLMAMASI GIBI, Bİ İŞ IMKANININ OLMAMASI, DAHA DOGRUSU SAGLAM BI INSANIN İŞİ OLMAMASI GIBI, BI FABRIKANIN OLMAMASI İNSANLARIN FAKIRLIK ICINDE YASAMASI
YANI DEMEM O KI, GODUGUM BAZEN TANISTIGIM ENGELLI INSANLAR VAR, NE KADAR SANSLI OLDUKLARINI BILMEDEN KONUSMALARI BI DE ONLARIN BURDA YASAMAK VARDI

Engelli olmak zor, Doğu ve Karadeniz gibi olanakları kısıtlı olan yerlerde engelli olmak ise çooook daha zor.

Evet bu konuda haklısın tunanan. Dogunun şartları daha zor .
Bitlis'te Allah bilir ne anılarınız vardır...

evet doğu kadareniz bölgesinde yaşıyoruz brakın şartların zorluğunu insanların beyinlerinin küçüklüğü dahada zor, onları aşmak ondan da zor

Gördükçe doğudaki şartları büyükşehirlerde ne kadar şanslı olduğumuzu anlıyorum. İstanbulda bir engelli iş beğenmiyor, burun kıvırıyor. Kendi işimi kendim belirlerim edasıyla insan kaynakları yöneticisinin karşısına dikilip ben gece mesaisine kalamam diyor. İşe gitmediğinde iş yerini arama nezaketinde bile bulunmayan engelliler bile var. Nasıl olsa işten çıkartıldığında iş kura gitse koca bir liste veriyorlar. Engelli arayan şirketlerin listesini. Biri gidiyor ben engelli arayan bankaların listesini istiyorum diyor ve alıyor.

Oysa ki Anatolia daki engellinin böyle bir şansı yok.

Bunlar önemli ama daha da önemlisi kendini engelli hissetmemek var bir şehirde. Her an engelli olduğu gıcıklığına sanki hissettirmek var başka bir şehirde.

İstanbuldan 17 saat uzakta, doğuda bir ildeyim Elazığ'da

Hangi caddeden hangi sokaktan geçersen geç. Mutlaka gözlerini sana sabitlemiş insanlar var. Bazen kulağına tuhaf tuhaf seslerde gelebilir.
-Aaaa... ikiside sakat :shock:
-Yazıııık :x
- :shock: :shock: :shock:

aslında deil doğuda ..türkiyenin veya dünyanın neresinde olursan ol...ekonomik özgürlük denilen bir şey varya....işte o .. :arrow: engelinin ekonomik özgürlüğü oldumu..yaşamanın hiç bir zorluğu yoktur..yüzde % desek doğru olmaz yine de yüksek oranda etkili olur diye düşünüyorum...ama unutulmamalıdır ki...her şeye rağmen hayat yaşamaya değer..

Engelliliğin doğusu batısı yok ekomomik, ulaşım, ihtistam,eğitim ve engelli arkadaşlarım yaşayacakları ortamlar kısıtlı tabiki buda bütün insanlar için geçerlı büyük şehirlerdeki yaşam koşullariyla gelişmemiş şehirdeki yaşam koşulları bir değil ama bu kervan böyle devam edecekse Allah'a şükredıp herşeyi kabullenıp elimizden geldiği kadar en güzelini yaşamaya çalışmalıyız.

Hasan DURMUŞ' Alıntı:
Engelliliğin doğusu batısı yok ekomomik, ulaşım, ihtistam,eğitim ve engelli arkadaşlarım yaşayacakları ortamlar kısıtlı tabiki buda bütün insanlar için geçerlı büyük şehirlerdeki yaşam koşullariyla gelişmemiş şehirdeki yaşam koşulları bir değil ama bu kervan böyle devam edecekse Allah'a şükredıp herşeyi kabullenıp elimizden geldiği kadar en güzelini yaşamaya çalışmalıyız.

Burada allaha şükretmeyen yok birde doğulu engelli batılı engelli diye kimse ayırım yapmadı. Bölgelerin engellilere getirdiği zorluk ve kolaylıklar konuşuluyor.

örneğin Tarabzondaki bir engelli canı sıkılınca Uzun Sokağa gidebilir orada da canı sıkılabilirse gidecek başka bir yeri yok ama Ankarada Tunalıdan sıkıldın bahçeliye git, bahçeli sana uygun değil kızılaya git, olmazsa ulusa

ama ankaradaki kadar trabzondaki şanslı değil mardindekinin şansıda trabzonluya göre daha kısıtlıdır

umarım anlatabildim

selam

insanların sorunu sanırım şükretmemek,bişey istiyorlar o istedikleri şeyi elde ediyorlar,sonra daha büyük bişey istiyorlar,elbetteki istiyecekler hakları ama o elde ettiklerii şeyi sindirmeden daha büyük bişey istemek nankörlükten başka bişey değil bence

her Yörenin her Bölgenin ayrı ayrı zorlukları vardır. Örneğin Doğuda Sanayileşme yok İş imkanları kısıtlı İşsiz insan sayısı oldukça fazla Sosyal Yaşam yok denilecek kadar az tüm bu olumsuzluklara ramen iyi yönleri de bulunmaktadır Örnegin İşe gitmek için Sabah Namazında kalkıp yola koyulmazsınız iki üç araba değiştirme Tırafiğe takılma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. nebileyim zamanınızın çoğu yollarda geçmez , Ev Kiralarınız Dolar veya Euro üzerinden olmaz , Maaşınızın yarısından fazlası Kiraya gitmez , 150 160 metre karelik Lüks bir evin kirası 250 300 milyonu geçmez . yani demek istediğim Doğunun olumsuzluklarına karşın , maddi ve manevi yönden Hayatı kolaylaştırıcı Güzel yönleride . bulunmaktadır :)

bence doğu belki iş olanakları veya yaşam koşulları bakımından iyi değil ama insanları engelliye daha fazla yardım çabası gösteriyor...(belki acıdığından belki şefkatten...belki de bana öyle geliyor....)

Üst Alt