Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Görüş] Ya engelsizsiniz ya da engelSizsiniz

A_GEYiK

Üye
Konular
52
Reaksiyonlar
0
Düşünüyorum...
Yazılı olarak düşüneceğim ve silmeyeceğim yazdım tek bir kelimeyi bile,
Tıpkı hayatımda yaptığım hataları silemeyeceğim gibi.

Düşündüm...
Küçükken oynadığımız oyunlar geliyor aklıma,
Emeklediğimi hatırlıyorum
3 yaşında bile emekliyordum.
Ameliyat sonrasında seke seke de olsa yürüyordum.
İlk yürüdüğüm geceyi unutamam.
Cumartesi
O yıllarda televizyonda türk filmi sadece cumartesi günleri oluyordu.
Zeki-Metin in oynadığı bir film vardı.
Yürüyorum
Kendimi evin dışında hatırlıyorum
Sokaktayım,
Arkadaş edinmişim, top oynuyoruz.
Farkında değilim, onlar da değiller,
Büyüyorum...
Futbol oynuyoruz, kaleci oluyorum sonra defans oyuncusu
Yeri geliyor top suratıma şiddetle çarpıyor, acı duyuyorum.
Torpil yapmıyorlar, istop oynuyoruz topu daha uzağa atıyorlar,
Adımı söylüyorlar.
Saklambaç oynarken beni bulamıyorlar.
Farkında değiller,
Büyüyorum...
İlkokul
En iyi arkadaşlarımı orada ediniyorum.
Teneffüs zamanı,
Okul bahçesindeyim
El ele tutuşup "önümüze gelene bir tekme" oynuyoruz.
Ortaokulda arkadaşlarımdan ayrılmıyorum.
Yeni arkadaşlar ediniyorum,
Yeni şeyler öğreniyorum.
Büyüyorum...
Lise yılları,
Biraz korku var
Yeni arkadaş edinecekmiyim, anlaşabilecekmiyim.
Korktuğum başıma gelmiyor.
Özürlüyüm...
Beden Eğitimi dersinde "olimpiyatlar" konulu ödev hazırlıyorum.
Geçiyorum.
Edebiyat dersinden 100 üzerinden 100 alıyorum.
İki buçuk yılda liseyi bitiriyorum.
İlk sene üniversite sınavında başarısız oluyorum.
Daha çok çalışıyorum, kazanıyorum
Üniversitedeyim
Büyüyorum...
Olgunlaşıyorum,
Öğreniyorum,
Gelişiyorum,
Aşık oluyorum.
İlk kez bu duygunun farkına varıyorum
Çalışıyorum, üretiyorum, emek veriyorum
Para kazanıyorum,
Güvenim artıyor,
Ayaklarımın üstüne basıyorum.
Yürümeyi en baştan öğreniyorum
Burdayım
Büyüyorum...
Büyüyeceğim...

Ben özürlüyüm, engelli değilim. Aracında Ogs cihazı olmayan bir kişi Boğaziçi Köprüsünden geçemez. Geçiş için engellidir, bu kişi ne yapacak? İkinci köprüyü kullanacak, Onu da mı engellediler, ya ogs alacak ya da vapurla geçecek.

Küçükken mahalledeki arkadaşlarıma tuhaf görünmüyordum, oysa arkadaşlarla diğer mahallelere ilk gittiğimizde benden yaşça küçük çocukların bakışları üzerime çevriliyordu. İkinci ve üçüncü gidişimizden sonra çocuklar artık benim yürüyüşüme alışıyorlardı. Artık onların içlerindeydim.

Artık büyüdük, engelsiz dediğimiz insanların içlerine karışmalıyız, onlarla olmalıyız, vakit geçirmeliyiz, sohbet etmeliyiz, çalışmalıyız, üretmeliyiz, hep engeller mi çıkıyor karşımıza? Çıksın,hiç bir şey yapamıyormusunuz, en azından düşünün, düşünmenizi engelleyemezler. Önce düşüncenizde engelli olduğnuzu kaldıracaksınız. Kendinizi engelli gördüğünüz sürece karşınızdakilere de bu düşünceyi ister istemez yansıtmak durumundasınız.

Belki de 50 yıl sonra özürlü olmanın ayrıcalık olacağı bir toplum içinde yaşıyor olacağız. En azından benim hedefim bu. Hiç bir bireyin isteyip de yapamayacağı, başaramayacağı bir şey olduğuna inanmıyorum, yeterki siz kendinize engel olmayın...

Saygılarımla,

engelSİZsiniz...!sevgiSİZsiniz...!ilgiSİZsiniz...!

engelSİZsiniz...!sevgiSİZsiniz...!ilgiSİZsiniz...!

Bu başlıklar içinde iki anlam taşıyor.engelli terapisi,engelli psikolojisi,engelli fizyolojisi,engellilik üzerine daha çok böyle tür yazılar yazılar degişimler kavramlar yazılıyor ve yazılacak.acaba biz mi dünyaı yönetiyoruz yoksa dünya mı bize ayak uyduruyor.Kesin olan bir şey var ki dünyada sayıları milyonları bulan bir sosyal grubun aslında ben hala kendimize bir isim bulamadım.nerde duruyoruz nerde yaşıyoruz...ve hala çok basit duygularla ugraşıyoruz ve kelimelerle dünyayı yönetiyoruz.biz engelliyiz biz bunu yaşıyoruz ve sıkı sıkı yada her yürekten gelen özlemler bizi yaşamın ortasında bizi kabul eden bir ülke bulunacaktır.bize gelen dünyaya mektuplar sunulacaktır güvercinlerin ayaklarının dibinde bu dünya bizim bu dünya hepimzin...toplumsal bir olaya ne açıdan degerlendirme yapıyoruz buna yıllardır biz ve bizim gibiler aynı tartışma üstünden çözümler üretiyoruz.ve bizim gibi insanların niye farklı bir yerde arıyoruz ki bu arama kendi içimizde açıklanamaz bir durum oluşturmuşsa aramanın hiç bir anlamı yok bencede ama sorun var onun çözümü ve panzehiri hep orda bir yerdedir.Kaybolan bir kenitin kaybolmayacagın bile bile yaşayalım ve atlantisimizi bulalım...
ÇÖZÜM BİZİZ SORUN HEPİMİZİZ...

VARDIK... VARIZ... VAROLACAGIZ...
BİZLER DÜNYANIN SEKİZİNCİ HARİKASIYIZ...

ZATEN AYRICALIKLI DEĞİLMİYİZ ARKADAŞLAR.BİZLERİN BELKİ BAZI UZUVLARI YOK AMA İNANIN ONU TAMAMLAYAN SAĞLAMIZ DİYEN İNSANLARIN BAŞARAMAYACAĞI BİR ÇOK ŞEYİ BAŞARIYORSAK BU BİR AYRICALIKTIR

mevlude' Alıntı:
ZATEN AYRICALIKLI DEĞİLMİYİZ ARKADAŞLAR.BİZLERİN BELKİ BAZI UZUVLARI YOK AMA İNANIN ONU TAMAMLAYAN SAĞLAMIZ DİYEN İNSANLARIN BAŞARAMAYACAĞI BİR ÇOK ŞEYİ BAŞARIYORSAK BU BİR AYRICALIKTIR
bunun sağlam sakat yada özürlü olmaktan ziyade hayatla kendiyle barışık olmayla ilgisi var diye düşünüyorum.ahkam kesmek istemiyorum ama bir sürü yazı okudum sitede muhammed kadar pozitif birine daha rastlamadım.gerçi hayatımda tanıdığım en pozitif insan ayrı :) sen çok özel bir insansın muhammed iyiki seni tanıdım iyiki bir şekilde hayatıma dahil oldun :)

NE GÜZEL DE YAZDN A _GEYİK HER BİRİMİZ YAŞAMADIKMI SİZİN YAŞADIKLARINIZI HAYATIN BÜTÜN KADEMEMELERİNDE ZORLUKLAR ACIYAN BAKIŞLAR VAH VAH YAZIK GENCECİK FİDAN GİBİ DELİKANLI SÖZLERİ HEP DUYMADIKMI SANKİ DÜĞÜNLERE GİDEMEZ OLMADIKMI HEP ACINIR OLMADIKMI GECE YASTIĞA BAŞIMIZI KOYDUĞUMUZDA KULAKLARIMIZDA CINLAMAZMIYDI O SÖZLER GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNE ŞERİT GİBİ GELİRDİ O ACIYAN BAKIŞLAR YADA ALAYLI SÖZLER AMA HAYAT BU İŞTE KADER CİZGİSİNİ DEĞİŞTİREMİYORUZ BİZLER BU ENGELİMİZLE BARIŞIK OLMAYI BAŞARMAK,BÜTÜN SOSYAL ORTAMLARDA OLMAK ZORUNDAYIZKİ ÇALIŞMALI,ÜRETMELİ,DİLENEN DEĞİL BULUNDUĞUMUZ ORTAMDA İNSANLARA YARDIM EDER OLMALIYIZ

ya engelsizsiniz, ya da engelSİZSİNİZ !!!

yaşamda edindiğim en büyük bilgi şudur; kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez...

Üst Alt