Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görzlerimde görme kaybı var. Vergi indirim başvurumda rapor Ankara'ya mı gidiyor?

Cenk1689

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim gözde görme kaybı ile %58 engel raporum var
2011 yılında vergi indirimi için başvurmuştum benim raporumun aslını alıp Ankara'ya yollamışlardı ve %38 olarak geri yolladılar yani indirim alamamıştım.
Şuanda mevzuat durumu nasıl 2013 te yeni çıkan yasa olduğunu duydum çalışma belgesi ile başvurarak sadece engel raporunun yettiği doğrumu yoksa yine Ankara'ya mı yollarlar yada hastaneye gönderilmeyi mi talep etmeliyim

lütfen yardımcı olur musunuz? çok teşekkür ederim.

Cenk kardeş hastalığın ve görme keslinliğin yani camla görüşün on üzerinden kaç?

sol göz 7 sağ göz 4 ancak sağ gözüm az görüyor o görmesi ile de bir şey okuyamıyorum seçemiyorum ekrem kardeşim olmadı dilekçeye hastaneye sevkimi istiyorum diye yazacağım hemen sonraki güne sevk ederler mi acaba uğraşacağım artık..

raporumu da 2010 yılında almıştım sürekli engelli raporum 2011 yılında ki vergi başvurusunda sonuç çıkmamıştı

Valla engelinin detaylarını bilmiyorum ama sadece görme keskinliği her iki göz on üzerinde bir olsa dahi ancak yüzde elli alınabiliyor. Hesap et artık.

İlk müracatınız gibi çalıştığınız yerden orada çalıştığınıza dair belge alıp vergi dairesine başvuracaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edeekler, rapor yine Ankara yüksek sağlık kuruluna gidecek.
Raporun yürürlükteki son yönetmeliğe (30 Mart 2013) uygun olması gerektiğinden elinizdeki rapor kabul görmez.

Üst Alt