Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz bebeklerimde doğuştan kayma var. Askerlikten muaf olma ihtimalim var mı?

cvkugurcv

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
douştan göz bebeklerimde kayma var 19 yaşındayım heycanlandığımda ani hareketler yaptığımda aşırı baş dönmesi yapıyr ortalık karışıyr birden bir noktaya odaklanamıyorum bu sebepten dolayı muaf alma ihtimalim nedir bilgisi olan arkadaşlar ltfn yardım...

Görme derecesi şunu sırlarda olan şaşılıklarda askerlikten muaf olunamıyor:

1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri (bir gözün görmesi 0.2 den aşağı olmamak kaydı ile) toplam 10/10 ilâ 20/10 arasında olması (10/10 dahil).
AÇIKLAMA:
0.2 + 0.8 ile TAM arası,
0.3 + 0.7 ile TAM arası.
0.4 + 0.6 ile TAM arası,
0.5 + 0.5 ile TAM arası,
0.6 + 0.4 ile TAM arası,
0.7 + 0.3 ile TAM arası,
0.8 + 0.2 ile TAM arası,
TAM + 0.2 ile TAM arası.

Görme derecesi şunu sırlarda olan şaşılıklarda askerlikten muaf tutuluyor:

1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamı 10/10 ile 4/10 arasında olması (10/10 ve 4/10 hariç).
AÇIKLAMA:
0.4 ile 0.8 arası + 0.1,
0.4 ile 0.7 arası + 0.1 ile 0.2 arası,
0.4 ile 0.6 arası + 0.3,
0.1 ile 0.5 arası + 0.4.

Nistagmus hastalığım var askere alınırmıyım

Arkadaşlar bu gün doktora gittim NİSTAGMUS hastalığım olduğunu öğrendim gözlerim sürekli titriyor heycanlandığımda ani hareketler yaptığımda baş dönmesi oluyor pazartesi askeri hastaneye sevk ediliyorum sizce bu duruda askere gidebilirmiyim ?

Doktorun verdiği kağıtta ŞUNLAR YAZIYOR ,

SAĞ
Cly.2.1 akix 180
SOL
Cly.1.51 akix 170

yazı kötü olduğundan bu kadarını yazabildim arkadaşlar bilgisi olan varsa ltf yardım şimdiden TEŞEKKÜRLER...

Bu konuda fikri olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt