Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz bozukluğu ve askerlik..?

Tamirci34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşkar herkese selamlar ben 6 yıldır elektronik tamirciliği yapiyorum şu an 21 yaşındayım ama kimlikteki yaşım 18 gösteriyor gözlerim çok fena halde bozukluk var yakın mesafeyi göremiyorum birde uzakda az göremiyorum geçen doktora gittim sadece bir kaç kez damla sıktılar ama hala ileşmedi diyeceğim şu askerlik zamanım gelince göz kusurundan dolayı muaf tutulurmuyum doktorun elime verdiği kadığı buraya yaziyorum cevaplarınız bekliyorum

CORM 0.25 -3.50 175

1.75 -3.00 10

Ne anlama geldiğini bilmiyorum ama bilen arkadaşlar varsa beni bilgilendirirsem sevinirim saygılar

bu şekilde askere gidersin alırlar geri hizmette olursun muaf sayılman için en az %80 görme kaybı olması gerekli bildiğim bu

Peki kullandığın gözlüğün tam olarak derecesi ne? Çünkü bu terimlerden birşey çıkaramadım...

Doktor kağıdın üstüne yazmış birde şemalar var 90 derece gibi bende anlamadım yardcımcı olursanız sevinirim

Bir dakika göz reçetemi bulursam bakayım bir belki ordan anlayabilirim...

Şimdi senin iki gözünün derecesinin toplamı 8,5 derece... Az evvel nette araştırdığım kadarıyla 14 derece diyorlar muafiyet olabilmesi için... Yani askerlikten muaf olmuyorsun... Ama tabi ben yüzeysel olarak bilgi verebiliyorum...

Ya muaf olmak için değil sadece ilerde askerlikle ilgili bir sorun yaratırmı diye açtım bu konuyu yardımların için tşkrler peki Tekrardan yazim bari

CORM 0.25 -3.50 175
1.75-3.00 180

Bilgiler tam olarak böle ama ne anlama geldiğini bilmiyorum :S

Gidersin sadece komando olamazsın...

0.25 - 3.50
1.75 - 3.00

Bunlar gözündeki rahatsızlığın dereceleri... İki satırın en sağında yazan 175 ve 180 ise Aks yada prizmatik camla alakalı bilgiler...

ticet77;
Tamamen Yanlış Bilgi!

Bunu aşağıda detaylı bilgisini verdiğim GATA araştırmasından alıntıladım:

GATF Göz Hastalıkları Anabilim Dalı
Reprint Request : Dr. A. Hakan DURUKAN, GATF Göz
Hast. Anabilim Dalı 06018 Etlik / ANKARA
e-mail: ahakand@yahoo.com
Kabul Tarihi : 18.1.2005

İlgi Alıntı:

332p1kz.jpg

Kaynak İçin Tıklayınız!

arkadaşlar bilmeden yprum yapmayalım

benim gozlerimde hipermetrop sağ goz 12 sol goz 12,5 askere gitmedim.Sadece goz bozuklugu gorme kaybıda var Gorme kaybı ne oluyor derseniz ? 2 kişi var gozleri aynı derece biri bazı yazıları okurken diüeri okuyamıyor birinde gorme kaybı diye bir sey soz konusu fakat bu gorme kaybının derecesi makinalarla tesbit edilemiyor
Yani kısaca size hastanede okutulan yazıları okuyamıyorsanız yada okumuyorsanız ve goz derecenizde 7 dereceden büyükse askere gitmezseniz tabi gorme kaybınızında olması lazım
Yani geri hizmet yok komonda olamazsn falan hikaye şeylere gerek yok

yeşil izmit arkadaşım ben kendi adıma söyleyeyim hikaye okuduğum yok sen çok okumuşsun anlaşılan bende bir göz 01 diğeri 02 artı bio nistagmus yani görme kaybı var 99 da askerdim bilmezsem boş konuşmam arkadaşın söylediği şekilde çürük alması zor geri hizmet yok komando olamaz boş demişsin ya sen boş konuşuyorsun anlaman ümidiyle

Askere nasıl başvuracağım? Göz sorunumu nasıl ileteceğim?

Merhaba Arkadaşlar

Doğum Tarihim 1992 Bu Nisan Ayı 92'lilerin Dönemi Başladı ve biraz tedirginim neden diye soracaksanız cevabım çünkü nasıl gidiliyor nasıl gidiliyor hangi işlemleri devreye sokmam lazım bunun hakkında hiç bir bilgim yok

arkadaşlar bilen biri varsa bana detaylı bir şekilde anlatabilirmi ALLAH RIZASI İÇİN Hepinize tşkrler....

bu arada Göz sorunum da var bunun için nasıl yol izlemem lazım??

muayne oldunmu pek anlaladım eğer olmadıysan bağlı bulunduğun şubeye gittiğinde sana sorarlaqr bi rahatsızlğın varmı diye o zman söylersin hastaneye sevk ederler seni aldığın heyet raporuna göre askerliğe elverişli veya değil ona göre belli olur.

Daha muyane olmadım kağıt geldikten sonra mı gitmek lazım yoksa öncedende gidebilirmiyiz?

İLK YOKLAMA (1 NİSAN - 30 NİSAN)
  • Her yıl askerlik çağına girenlerin nüfus kayıtlarındaki bilgileri içeren ilk yoklama kimlik çizelgeleri 1-30 Nisan tarihleri arasında, nüfusa kayıtlı olunan yerin köy veya mahalle muhtarlıkları ile askerlik şubelerinde askıya çıkarılmak suretiyle ilân edilir.
  • Askı süresi içinde, ilk yoklama kimlik çizelgelerini incelemeniz, isminiz yoksa veya kimlik bilgileriniz hatalı veya eksikse, gerekli düzeltmeleri yaptırmak üzere, 30 Haziran tarihine kadar nüfus idaresine başvurmanız gerekmektedir.
  • Çizelgedeki kimlik bilgilerinde hata veya eksik bilgi bulunmayanların ikâmet adreslerini listelere yazdırmaları yeterlidir.

slm arkadaşlar benim gözlerde bozuk amageçenlerde ehliyet içi hastaneye gittim doktor bana dedi gözlerin bozuk ama yinede saglık raporunu verdi ehliyet alabilirim bide ben askere gitmeyi çok istiyorum olurda doktorlar bana çürük raporu verirlerse ben askere gitmek istiyorum desem beni alırlar mı sonucta insan ömründe bi defa gidecek bende gitmek istiyorum lütfen cvplarınızı esirgemeyin

dostum askerlik şubesi seni sağlık muayenesi için sağlık ocağına gönderdiğinde oradaki doktor sana soruyor "Herhangi bir sorunun var mı?" diye. O doktora yok dediğinde zaten askere gidersin merak etme.

mikoo21;

korkma seni kesin 100de yüz askere alirlar ,senin gözlerin askerligi yapamiycak kadar bozuk olsa sana gözlük yazmadan ehliyet vermezlerdi ehliyet icin az bozuk olunca gözlük yazmiyor doktor torpil gecebiliyor bu sivildeki hastanede gecerli, ama askeri hastane öyle deyil ,ehliyet baska askeri icin kanun baska ,iki gözün de 100de seksen görmiyceki askerlikde cürük verirler ,haaa tabiki o rahatsliklarda camlarla düseltilebilirse gata hastanesi yani gözlükle askere alirlar ,

Askerlikten saglam Raporu aldim ama hastayim

Merhaba bu agustos muayene oldum hic hastaneye gitmeden saglam raporu verdiler gozumde problem var ve gozluk kullaniyorum ben bu rapordan sonra subeye gidip sevk istiyorum diyebilirmiyim beni gataya gonderirlermi acaba hangi yollari izleyecem bana.yazarsaniz.dua.ederim.size Allah simdiden sizlerden razi olsun

Tamirci34;

arkadasim senin isin artik subeden sonra zor ,cünkü sana saglam damgasi vurulmus son yoklamanda saglam vurulduysa sana ,artik askerdeyken askeri hastaneye sevk isteyebilirsin
ama dilekce ile bir deneye bilirsin subede ,onlarda msb gönderir dilekceni ,artik msb karar verir ,ama dedimgibi zorluk cekersin, subeye anlat derdini sonra dilekce yazmak istiyorum msb ye de onlara ,

merhaba
sağlam deyip askere gitmek üzere bile olsanız doktora sevk isteyebilirsiniz.Bri arkadasım muane oldu.Sağlam rapıoru aldı daha sonra Goz derecesinin yuksek oldgunu ve bunu askerlik için gitmeme sebebi oldgunu ogrendi.
,Bana anlattıgı gitmiş askeriyedik subay sevk etmek istememiş senin işlemin bitmiş askere git orada derdni anlat demiş bizimki bastırınca git bir komutandan imza al ben istemem demiş oda başka bir komutanlıga giderek komutanı bulmus ımzayı almıs ve hastaneye sevk ettirmiş kendii daha sonrada curuk aldı
Bence denemekte fayda var

ticet77;
Arkadasa direk gidersin Alırlar hatta alınırsın su olamazsın bu olamazsın demek hikayedir:madem net bir bilginiz yok susacaksınız adamı niye paniğe sevk ediyorsunuz

Forumlarda dikkat ediyorum nedense herkes birbirine laf sokma peşinde nedir bu sanal tartışmalar anlamadım.Ben kimseye laf yetiştirmek için yazmadım panik yaptırmayın arkadasa diye yazdım Bu arada hikayeyide severim romanıda :)

Askere gitseniz bile askerde tekrar muayene-sevk-muaf hakkınız var.

selam arkadaslar benim gözümde bozuk 5 numara zayıflık ama sol biraz daha yüksek sağdan askere gidermiyim sizce bi yardımcı olurmusunuz

bynaletli68

Görme kaybın gözlükle düzeliyorsa, diğer gözün görmesinde sorun yoksa, başka bir göz hastalığı bulunmuyorsa muafiyet verilmez.

Benim gözlerim ikisi 5,5 miyopum gözlükleri çıkardığımda çok yakın mesafeyi görmek bile zor oluyor muaf olma ihtimalim varmıdır ?

Üst Alt