Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz bozukluğum var ancak hakem hastane elverişlidir dedi. Ne yapabilirim?

Gurkan37

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Ocak ayı içinde askerlik tecil sürem dolduğu için şubeye ordan Asm ye gittim. Kastamonu devlet hastanesine sevk ettiler doktor muayene ederken sağ gözün %10 görüyor askerlik yapamazsın Dedi. Ayrıca nistagmusta var bir de mercekleri büyütüp bakalım dedi damla yaptı. Tekrar çağırdı be bakmadan 7a1 elverişlidir dedi. Kağıda sağ %20 sol tam yazmış ama sol gözüm de bozuk 3.00 derece.

Şubeye gidip itiraz ettim Çankırı devlet hastanesinde muayene eden doktor sağ göz %10 sol göz %40 gözlükle artmıyor hipermetrop ve astigmat var Nistagmus, ambliyopi ve sağ ezotropya yazdı. Ve b9f1 elverişli değildir dedi.

Hakem hastane olarak Karabük EAH ye gönderdiler. Bugün de oraya gittim doktor muayene etti değerler sınırda dedi. Heyette bakalım dedi ama onda kağıda %20 sağ %80 sol nistagmus ambliyopi yazdı. Heyette epey bi yönetmenliğe baktılar dışarı çıkardılar telefonla başka doktoru aradı sonra başka doktor çağırdı en son baş hekim bu duruma göre askerliğe elverişlisin raporu göndeririz dediler. Bilgi formu vermediler en son madde olarak ne yazdı bilmiyorum.

Bundan sonra ne yapmam lazım muaf olmak için

Gurkan37

Demek ki çok sınırda bir durum, karar vermekte çok zorlanmışlar. Bu durumda askere gitmekten başka yol yok. Çok istersen, askere gittikten sonra bir de orada hastaneye sevk istersin...

Üst Alt