Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz bozukluğum var, muaf olabilir miyim askerlikten?

RaliY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar,

Bende goz bozuklugu var uzagi goremiyorum iki gozumde -3.75 ? Bu numaranin yüzde kac gorme kaybi oldugunu bilmiyorum ve gözlüksüz kör gibiyim?
Burda illa muaf olabilirmiyim diye degilde bilgi almak icinde soruyorum?

Gözden muaf olabilmek için iki gözün numaraları toplamı (Astigmat veya hipermetrop da dahil ) 14 olmalıdır . -3,75 ile muafiyet derecesinin çok altındasınız ... Askerlik şubesinde durumunu yine de bildirin , detaylı muayeneden sonra görme kaybı olup olmadığına da bakılacaktır .

Boyle bi durumda yani gozluksuz cok az goriyorum baya kotu yani askere gitmis olsam benim durumumu goze alarak bi gorev yerlesimimi yaparlar?

3 derece neki şükret ve git güzelce askerliğini yap gözünün durumuna göre görev alırsın mesela gece nöbet vermezler benim numaram 18 ben muaf ettiler mesela

Tesekurler arkadaslar bilgileriniz icin

az görme miyop ve astigmattan rapor aldım. Bir gözüm 12 bir gözüm 13 derece civrı

Üst Alt