Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz hastalığı ve görme azlığı ile emeklilik için yeterli tanı alabilir mi?

Batax

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
24
Merhaba arkadaşlar, benim doğuştan göz hastalığım var. %75 süresiz rapor ve süresiz vergi indirim belgesi mevcuttur. Askerlikten muaf olduğuma dair raporlarım mevcuttur.
Şimdi bu yeni engelli yasası çıktı. Bu yeni yasada SGK Hastalık listesindeki hastalık olmalıymış. Ben de göz hastalıklarına baktım ama tam anlayamadım. Sol ve sağ gözlerde görme kayıpları mevcut. Sol gözden retina yırtığı var tedavisi görüyorum. Sağ gözde de uzağı göremiyorum ve numarası yüksek.

Aşağıdaki ölçüler sizce yeterli tanı almaya yeter mi?

Sol: 0.05 -18.00
Sağ: 0.05 -20.00

C. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN GÖZ HASTALIKLARI
1. Görme azlığı
(Göz ve adnekslerinin tüm hastalıklarına bağlı tedaviye rağmen düzelmeyen ve görüşü bozan durumlarda çalışma gücü kaybı görme keskinliğine göre değerlendirilir)
Binoküler (her iki gözü açık şekilde yapılan muayenede) görme keskinliği;
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
0.1 ve altında olanlar
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
0.1 üzeri - 0.16 (0.16 dahil) arasında olanlar
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
0.16 üzeri - 0.2 (0.2 dahil) arasında olanlar
2. Pitozis
Primer pozisyonda pupilla açıklığını tam örterek görmeyi engelleyen, cerrahi tedaviden yarar görmeyen sekel halindeki bilateral göz kapağı düşüklüğü olan kişiler
3. Diplopi
Primer pozisyonda kalıcı çift görmeye neden olan, baş pozisyonu ile diplopinin önlenemediği ve tedaviye rağmen düzeltilemeyen sekel halindeki göz kaslarının paralizisi olan kişiler.
4. Görme alanı patolojileri
Her iki gözde periferik görme alanı dört kadranda 10°’ye kadar daralarak sekel oluşmuş absolu görme alanı defekti (Sensitivite 10 db altı) olan kişiler

@Batax, retina icin hangi kisma giriyor onu siz daha iyi bilirsiniz doktorunuz ile bir görüşün bu listeyi gösterin ona gore belki bir yol izlersiniz

Cevap için teşekkür ederim. Fakat verdiğim ölçüler hastalık listesinde uyuşuyor mu? Ben halen bunu anlamadım sonuçta.

@Batax, anladığım kadarı ile hafif düzeye denk geliyor yinede yanıltmak istemem doktorunuz ile konuşmanızda fayda var veya görme engelli herhangi birisinin tecrübesine ihtiyacınız var

Agir düzeyde olabilir cunku 1 in altında kalıyor ust düzeyler de hafif düzeylere denk geliyor uzmanı olmadığım icin birsey diyemiyorum

Üst Alt