Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz için vep testi nedir?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar göz için vep testi ne oluyor tam olarak hangi durumlarda kim tarafından isteniyor neyi teşhis ediyor biz kendimiz talep edebiliyor muyuz bu testin yapılmasını mesela ehliyet için sağlık raporu alırken objektif değerlendirme olması için kendim talep edebilir miyim?

sinir ağlarının işleyişini inceleyen bir testtir. görme keskinliği, görme bozukluğunda kullanılabilir. Dr.yaptığı muayene sonucu ek olarak bu testi isteyebilir. sizin isteğinizle yapılmayabilir.

Nurtan

Anladım teşekkür ederim peki şu konu da bir bilginiz var mı bir gözüm yüzde 95-100 civarı görüyor hafif astiğmat var bir de tembel olan gözüm ise yüzde 40-45 civarı görüyor ve daha fazla astiğmat var yeni gözlük aldım daha önce kullanmıyordum ehliyet başvurusu için aldım gözlüğü ne olur ne olmaz diye ben hafif ticari araç kullanmak istiyorum b ehliyet ve 102 kısıtlamaları olmasını istemiyorum uyuyorsan eğer göz doktoru ise gözlük verirken tam numara vermedi yani yüzde 45 gören göze verdiği gözlükle yüzde 30 35 görecek şekilde veriyor rahat kullanmak için sanırım gerekirse tekrar alırım gerçi numaralı gözlüğün en uygun derecelisini diğer gözle alakalı ise bir problem yok sormak istediğim sağlık raporu için muayene olurken bunu dikkate alırlar mı yani bir gözümde ki tembellik orta seviyede yasayı yorumladığım zaman monoküler ehliyete girmediğini düşünmüyorum yüzde 10 civarı ve altında değil çünkü ağır araç ehliyeti istemiyorum zaten de normal b ehliyet için objektif değerlendirme olursa 102 ticari araç yasağı koduna girmeden alabilirim diye düşündüm tahmin tabi bunun için vep testi talep edebilir miyim ki dedim ama ne olursa olsun hafif ticari yasaklı ehliyet alma durumum olursa eğer ki umarım olmaz rapora itiraz edip yine de vep testini isteyecem artık dediğiniz gibi görme keskinliği ve bozukluğunu ölüçüyorsa objektif bir değerlendirmede ben gözlerime güveniyorum abartı bir şey olmadığını düşünüyorum tabi ki normal b ehliyeti ve hafif ticari araçlar için umarım gerek de kalmaz cevap için tekrar teşekkür ederim

Rica ederim. Bu durumunuz uzmanlık alanına giriyor. sizi yanlış yönlendirmek istemem, çünkü göz hastalıkları ölçüm sonucu değerlendirilen bir durum. verdiğiniz dereceler değişebilir.

Teşekkür ederim verdiğim değerleri normal göz muayenesi için gittiğim göz doktoru söyledi bir göz yüzde 95-100 civarı tembel olan göz yüzde 40-45 civarı görüyor dedi tembellik orta seviyelerde dedi bir de astiğmatım için gözlük verdi gözlüğümün gelmesini bekliyorum haftaya başvuracam artık raporda ticari kullanamaz ibaresi olursa eğer o raporu istemeyip başka doktora gitme hakkım var mı ya da ehliyet almak için başvurmama hakkım ve paramı iade alma hakkı ticari kullanamaz ibaresi olursa çok da gerekli değil ehliyet almak benim için doktora göre değişiyor bir de ondan sordum ama yakın değerler çıkıyor mesela son gittiğim doktor en üst seviye cihazları kullanıyordu başka bir doktora göre de bir göz yüzde 100 diğeri yüzde 35 görüyor demişti gerçi o biraz baştan savmıştı bilmiyorum artık

Üst Alt