Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz-KBB-Göğüs-FTR-Kardiyoloji raporumla özel tertibatlı araç kullanabilir miyim?

hsynnml

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba, biliyorum forumda bununla ilgili birkaç konu var ama hepsi çok teferruatlı. Özetle bu belge nasıl alınır anlatır mısınız?

Arkadaşımdan örnek vereyim kendisinin engelli raporu yok skolyoz ameliyatı olmuş ortapedi doktoru il sağlık kuruluna sevk etmiş sormuşlar skolyoz araba kullanmana engel mi diye hayır deyince tertibatsız araç kullanabilir yazmışlar aynı gün içinde raporu çıkmış.

Benim % 82 (Göz-KBB-Göğüs-FTR-kardiyoloji) engel raporum var skolyozum var ama ameliyat olmadım aynı şekilde ben direk doktor sevkiyle il sağlık kuruluna gidip sadece konuşup tertibatlı araç alır ibareli bir rapor alabilir miyim ? yoksa yeniden kurula mı girmem lazım ? Başka ilde yapsam bu durumu nasıl olur ?

bahsettiğiniz rahatsızlıklar özel tertibatlı araç kullanmanızı gerektirmediğinden ötv indiriminden faydalanamazsınız.

skolyozum olduğu için kafamı sağa sola çeviremiyorum tam olarak kısıtlı yani. dolayısıyla ek ayna olması lazım ayna vasıtasıyla. Benim öğrenmek istediğim ben herhangi bir doktor sevkiyle direk il sağlık kuruluna çıksam engel oranı yazmadan tertibatlı araç kullanabilir gibi bir rapor verilir mi. Tertibatlı raporu verdiler varsayalım. onu soruyorum

Özel tertibatın amacı sizin yapamadığınız işlevi yapmasıdır. Kafamı sağa sola çeviremiyorum demişsiniz ya ordan şu soruyu soracaksınız doktor olarak nasıl bir tertibat kafanın sağa sola dönmemesindeki eksikliği giderecek...

Özel tertibatlı araçLarı tekerlekli sandalye kullananLar ve basTonLa (kanadyen) yürüyenler alabilir ve kullanabilir.

Özel tertibatlı araç olmasının teMeL sebebi tekerlekli sandalye kullananların ve bastonLa yürüyenLeriN otomobil sayesinde ulaşımlarını sağLaMak.

Ancak engellilere tanınan özel tertibatlı araç olayı ülkemizde halk tarafından olması gerektiği gibi değil ve amacı dışında kullanılmaya çalışılıyor.

Eğer sen tekerlekli sandalye kullanıyorsan veya bastonLa yürüyen biriysen özel tertibatLı araç alıp kullanabilirsin. Bu yazdıklarım gibi bir durumda değilsen sağLık kuruLu’na gidip konuşsan bile istediğini alamazsın..

İL sağlık kurulundaki görevliler senin tekerlekli sandalye kullanMADığını ve bastonLa yürüMEDiğini gördükleri için “özel tertibatlı araç kullanabilir” raporu verMEZLer..

ek aynalar takılarak görülmeyen görüş açısının görülmesini sağlamak bu durumda bir engeldir ve tertibat gerektirir benim sormak istediğim yeniden heyete mi girerim sıfırdan ? Yoksa direk sağlık kuruluna görünüp ordan mı verirler ? Şu soruma cevap verseniz yeterlidir. Tertibatlı araç kullanabilir raporu alabileceğimi biliyorum o konu farklı. Demek istediğim yeniden heyete mi gireceğim yoksa il sağlık kurulu bana bakıp mı yazacak ?

hsynnml

Araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız. Yararlanabilmek için viteste ya da pedallarda modifikasyon ihtiyacınız olmalı. Ayna, kontrol kolları, direksiyon modifikasyonları hareket ettirici donanım sayılmaz.

Ne tür donanıma ihtiyaç olduğuna il sağlık komisyonu karar verir. Ama yukarıda belirttiğim modifikasyonlar yoksa Maliye vergi indirimine onay vermez

peki bu dediğiniz durumu yönetmeliğin hangi maddelerinde görüntüleyebilirim ?

Üst Alt