Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz protezine ihtiyacı olan?

belgeselci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Protez gözlerle ilgili uluslararası bir tv kanalına belgesel hazırlıyoruz. Araştırma yaparken sitenize rastladım. Danışmanımız Türkiyenin konusunda en iyilerinden bir göz doktoru. Tek gözünü bir şekilde kaybetmiş, protez yaptırma gücü olmayan birisinin masraflarını karşılamak istiyoruz. İşlem, doktor kontrolünde ve en modern teknoloji ile yapılacaktır. Kişi eğer arzu ederse belgesel filmimizde de yer alabilir. 18 yaşını doldurmuş, tek gözünü kaybetmiş ve durumu iyi olmayanlar lütfen bana mesaj atsınlar.
Teşekkür ederim

Böylesi bir ihtiyacı olan ya da ihtiyacı olan birini tanıyan var mı arkadaşlar?

belgeselci

iytiyacı olan arkadaşımız var sayın bülent bey ve belgeselci bu işlemler hangi ilimizde yapılacak acaba ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor sayın belgeselci arkadaşımız birazdaha konuya açıklık getirirse memnun olacagızz şimdiden tşklrr

nazisam;

18 yasini bitirmis, kendisini ifade edebilecek durumda, tek gozune protez ihtiyaci olan kisilerin mevcut durumlarini kisaca ozetleyen bir bilgi yazisi ve varsa foto ile isilocal@std24.net adresine basvurmalarini rica ediyoruz. İslemler istanbulda yapilacak, tesekkur ederim

Maddi durumunun kötülüğü neye göre hesp edilcek? Biliyorsunuz ki SGK bu ameliyatları Estetiğe girdiği gerekçesi ilen karşılamıyor. Yıllardan buyanada ailemin ve benim şahsımın harcadığı para çok ciddi rakamlardır. Bu yüzden tekrar bu ameliyat ve proteze ayırıcak bütçem yok.

kendi hayatımı anlatayım kısaca....

1991 yılında daha 11 yaşımda iken 1987 yılından beri süre gelen rahatsızlıklarım yüzünden Ankara Gazi üniversitesinde gözüm alındı.

Protez göz takıldı. Fakat 15 yaşımda içe konan ve diğer gözün kaslarına bağlı olduğu için hareket kabiliyeti sağlayan parça ters dönüp göz yuvasını kesip dışa attı.

Bunun için İzmir tepecik hastanesinde peş peşe 4-5 ameliyat geçirdim. Geçirdiğim bu ameliyatlar konusunda uzman olmayan kişilerin yapması sebebi ilen göz yuvası inanılmaz bozuldu ve yuva nerdeyse dümdüz oldu.

Ankarada ilk ameliyatıma girip gözümü alan Nazım Şuva tarafında kendi muaynehanesinde özel olarak gerçekleştirilen aynı anda iki operasyonla kısmen düzeltilmiş olup İzmire evime yollandım.

Fakat Doktor daha çocuk olduğum ve büyüceğimi 20 li yaşlardan sonra ise tekrar ameliyat olması gerek dedi.

22 yaşında konusunda ozamanki araştırmalarımız sonucunda monoküler göz çukurlarında uzman olduğunu öğrendiğimiz Bursa uludağ üniversitesi doktoru Bülent Yazıcı ilen iritbata geçtik.

Tehşisin protez gözün 2 mm aşağıda olduğu tespit edilmiş olup 3 kere ameliyat geçirdim. bu esnada 3-4 kez bursada kendisinin yönlendirdiği protez göz yapan kişilerden göz yaptırdık. Lakin istenen sonuça bir türlü ulaşılamadı.

En sonunda 2008 yılında mevcut kullandığım Protez gözü çıkarttım ve Protezsiz bir şekilde hayatımı idam ettiriyorum.

1991 yılında 2008 yılına kadar birçok ameliyat ve birçok protez göz takıldı. fakat hiç bir şekilde düşüklük giderilemedi. yuva bozukluğu ve üst göz kapağının düşüklüğü sebebi ilen takılan protez gözler ise neyazıkki Bukalebun gözü gübü dışa doğru patlak bir şekilde durmasını sağlıyordu.

Çevremde insanların okadar çok dikkatini çekiyordu ki insanların bakışlarından inanılmaz rahatsızlık duymaya başladım. Ve artık kullanmıyorum.

2008 Yılında bu zamana Teknolejiyi takip etmiyorum. Ve açıkçası ameliyattlardan da bıktım. Gerçekten sağ gözdeki düşüklük giderilebilcek ve dışa doğru patlak mış gibi durmıcak bir göz yapıla bilirse katılmak isterim.

OturanBoğa;

Bence güncel değil. Burdan da verilen adresede istenildiği gibi meil attım. Fakat olumlu/olumsuz bir cevap dönen olmadı.

Ya proje rafa kaldırıldı ya da aranan nitelikte biri bulundu.

Üst Alt