Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz rahatsızlığı sebebiyle askerlikten muaf olur muyum?

mathematicche

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merabalar 14 yaşındayken sol gözümde bıçak kesiği sebebiyle 3 ameliyat oldum. devlet hastanesindeki göz doktoru 0.95 görme kaybımın oldugunu söyledi ve bunu muayene kağıdına yazdı sol gözümde ki 0,95 görme kaybından dolayı askerlikten muaf sayılırmıyım? değerli ve aydınlatıcı cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bende de gözlerimde çift görme var.Muaf olunuyor mu bende onu bilmiyorum. :)

tek ğözün ğörmemesi ile askerlikten muaf olmazsın kardeş benim sağ gözüm hic görmemesine rağmen ben normal askerliğimi yaptım ama ben askerde hastalımı söylemedim farzedelimki sen söyledin seni refizeye ayırırlar hastanede tedavin varsa çaresine bakarlar yoksa acemi birliğinde geri hizmete verirler usta birliğinde işin şansa kalmış

tek gözün görmemesi durumunda Askerliğe Elverişli Değildir raporu alırsın.

nuri5858

Nasıl oldu bu iş ? Askerde kontrol vs bişey yapmadılarmı sana , tek gözde bile görme kaybı olsa askerlik yaptırmazlar . Ben yapmadım şahsen görme kaybı var cürük aldım .

Sizin 0.95 dediğiniz nedir tam olarak anlayamadım , şimdi sizin bir gözünüz görüyormu görme kaybı olan gözünüz ne durumda nasıl görüyor . Göz ciddi bir organ en ufak düzelmeyecek bir sıkıntıda muaf olursun

görme kaybı ileri seviyede olanlar yada bir gözü hiç görmeyenler askerlik yapmaz nu nettir.

Arkadaşlar sol gözüm yüzde 5 görüyor sağ gözümde sorun yok askeri şubeye gittim bana sen muaf olursun ama raporum olursa işlemlerin daha hızlı gerçekleşir dediler o yüzden şu an heyet raporu almaya çalışıyorum. Askerlik muafiyeti için tek gozde yüzde 70 e kadar görme kaybın varsa seni askere almazlar dedi bana şubeleri yetkili ama arkadaş bi gözü görmüyor askerdir diyo

Arkadaslar engelim goz ile ilgili degil ama yasadiklarimdan belki yararlanirsiniz

askerlik islemlerimi halletmeye calisirken rapor oranim %31di yani resmi engelli sayilmiyordum askeriye icin zaten resmi engelli olmaniz vs bir fark yaratmaz tanimiyor ama su var rahatsizliginizin ismini bile bilmek onemli bir konu
askerlik subesi once aile hekimine gonderdi eger rahatsizligimi bilmesem adam senin birseyin yok en buyuk asker bizim askere baglardi o derece
rahatsizligimi soyledim askeri hastaneye gonderdiler devlet hastanesindeki uygulanan test sonuclari oldugu halde elimde rapor oldugu halde ayni testi yine uyguladilar(pavlovun kopegi gibi elektrik yedim)
burdan da devletten alinan hicbir belgenin gecerli olmadigini anliyoruz sifirdan test muayene kontrol sonuc heyet ve muafiyet kisacasi rahatsizliginizi raporunuzu tanimasalarda siz bilin ki kendinizi ifade etme sansiniz olsun allah herkesin gonlune gore versin ins

Gata dan aldığım raporda 6/a/2 ve 9/a/5 komando olamaz askere elverislidir raporu çıktı ne demek bilgisi olan var mi

Üst Alt