Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz Rahatsızlığım Yüzünden Askere Alınmadım. Engelli statüsünde rapor alabilir miyim?

serrcan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben askere gitmeden şubeden direk askeri hastaneye gönderildim bana askerlik yapamaz belgesi verildi. belgede yazan doktorun tanıları aşagıda aynı sekılde yazdım. malesef ki ülkemizdeki işçi çalısanları ücretleri yüzünden askerde uzman olarak kalmayı düşünüyodum. ama askerlik yapamaz raporu verdiler. şimdi ben bu belgeyle memur olabilme imkanım var mı. eger varsa neler yapmam gerekiyo, özel sektörde de kabul etmiyolar hastalıgım yüzünden. ne yapabilirim bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.

Tanılar;

Z96.1 göz içi lensi (sağ psödöfak)
H43.8 vitreusun diğer bozuklukları (sağ vitrektomi eski ameliyatlısı)
H52.1 Miyopi (sağ yüksek miyop astiğmat)
H52.2 astigmatizma

yoklama eri olan hastanın birinci sağlık işlemidir. sağ gözün az görmesinden yakınan hasta as. şb. bşk.lığı'nın .........
sayılı ve .... tarihli sevki ile klinigimize başvurdu. 2009 yılında retina yırtığı ile 9 eylül üniversitesinde ameliyat olduğunu
söyleyen hastanın yapılan muayenesinde sol göz harici kısımları , kapak ve bulbus hareketleri pupıl ışık reaksiyonları
tabii iken sağ gözde yaklaşık 10 derecelik ekzotropya mevcuttur. Biomikroskopi sağ gözde psödofaki periferik iridektomi mevcut iken sol göz tabiidir. Oftalmoskopi : sağ gözde maküla deienere perifer retinada LFK a ait korioretinit skarları
mevcuttur. SKİ ; sağ
göz -19.00 ( -0.50*100 ) sol göz -0.25 derecelik refle alınmaktadır. sferik eşdeğer farkı -19.00 DPT' dir.

Görmeleri : sağ gözde tashihle 0.3 iken sol göz tamdır.

[ 9/a/5 7/d/3 6/a/2 ] Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir

Tek göz görme kaybı için eğer hiç görmüyorsa en fazla % 32 veriliyor. Sizin az da olsa görüyorsa daha düşük bir oran verilir ve malesef işinize yaramaz. Başka rahatsızlıklarınız da varsa onları da belirtip oranı yükseltebilirsiniz..

serrcan
sağ göz 0.3 ise bir gözde %70 görme kaybı var diğer göz tammı görüyor diyorsun eğer öyleyse %32 verirler onu da vücut fonksiyon kaybı üzerinden hesaplarlar ama sol gözde de görme kaybı varsa %40 ın üstüne çıkar

Sol göz ile görmem gözlük takınca biraz daha düzeliyo ama çok fazla kayıp yok. Bide küçükken sol kulagımdan şikayetle doktora girmiştim tam hatırlamıyorum ama sol kulağımda da belli bi derecede kayıp var. onunda ne kadar etkisi olur acaba

sağlam bi hastaneye gidin engelli raporu almak için başvurun başka rahatsızlığınız varsa yüzde 40 ı alabilirsiniz

izmirdeyseniz yeşilyurt veya 9 eylül hastanesine başvurun , alsancağa hiç gitmeyin

Merhaba,
Bende size benzer rahatsızlılar nedeniyle zamanında çürük raporu almıştım. Askeriyeden alacağınız raporun engelli olarak işe girmek yada engellilere tanınan haklardan yararlanmak için yapacağınız başvurularda bir geçerliliği yoktur
Yetkili bir devlet hastanesine giderek engelli raporu almak için başvuru yapmanız gerekmektedir. Askeriyeden aldığınız raporuda doktora göstermeniz lehinize olacaktır diye düşünüyorum.

Üst Alt