ben askere gitmeden şubeden direk askeri hastaneye gönderildim bana askerlik yapamaz belgesi verildi. belgede yazan doktorun tanıları aşagıda aynı sekılde yazdım. malesef ki ülkemizdeki işçi çalısanları ücretleri yüzünden askerde uzman olarak kalmayı düşünüyodum. ama askerlik yapamaz raporu verdiler. şimdi ben bu belgeyle memur olabilme imkanım var mı. eger varsa neler yapmam gerekiyo, özel sektörde de kabul etmiyolar hastalıgım yüzünden. ne yapabilirim bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
Tanılar;
Z96.1 göz içi lensi (sağ psödöfak)
H43.8 vitreusun diğer bozuklukları (sağ vitrektomi eski ameliyatlısı)
H52.1 Miyopi (sağ yüksek miyop astiğmat)
H52.2 astigmatizma
yoklama eri olan hastanın birinci sağlık işlemidir. sağ gözün az görmesinden yakınan hasta as. şb. bşk.lığı'nın .........
sayılı ve .... tarihli sevki ile klinigimize başvurdu. 2009 yılında retina yırtığı ile 9 eylül üniversitesinde ameliyat olduğunu
söyleyen hastanın yapılan muayenesinde sol göz harici kısımları , kapak ve bulbus hareketleri pupıl ışık reaksiyonları
tabii iken sağ gözde yaklaşık 10 derecelik ekzotropya mevcuttur. Biomikroskopi sağ gözde psödofaki periferik iridektomi mevcut iken sol göz tabiidir. Oftalmoskopi : sağ gözde maküla deienere perifer retinada LFK a ait korioretinit skarları
mevcuttur. SKİ ; sağ
göz -19.00 ( -0.50*100 ) sol göz -0.25 derecelik refle alınmaktadır. sferik eşdeğer farkı -19.00 DPT' dir.
Görmeleri : sağ gözde tashihle 0.3 iken sol göz tamdır.
[ 9/a/5 7/d/3 6/a/2 ] Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir
Tanılar;
Z96.1 göz içi lensi (sağ psödöfak)
H43.8 vitreusun diğer bozuklukları (sağ vitrektomi eski ameliyatlısı)
H52.1 Miyopi (sağ yüksek miyop astiğmat)
H52.2 astigmatizma
yoklama eri olan hastanın birinci sağlık işlemidir. sağ gözün az görmesinden yakınan hasta as. şb. bşk.lığı'nın .........
sayılı ve .... tarihli sevki ile klinigimize başvurdu. 2009 yılında retina yırtığı ile 9 eylül üniversitesinde ameliyat olduğunu
söyleyen hastanın yapılan muayenesinde sol göz harici kısımları , kapak ve bulbus hareketleri pupıl ışık reaksiyonları
tabii iken sağ gözde yaklaşık 10 derecelik ekzotropya mevcuttur. Biomikroskopi sağ gözde psödofaki periferik iridektomi mevcut iken sol göz tabiidir. Oftalmoskopi : sağ gözde maküla deienere perifer retinada LFK a ait korioretinit skarları
mevcuttur. SKİ ; sağ
göz -19.00 ( -0.50*100 ) sol göz -0.25 derecelik refle alınmaktadır. sferik eşdeğer farkı -19.00 DPT' dir.
Görmeleri : sağ gözde tashihle 0.3 iken sol göz tamdır.
[ 9/a/5 7/d/3 6/a/2 ] Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir