Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Göz, tansiyon, şeker ve beyinden %90 rapor verirler mi?
Görme dereceleri, hareketlerindeki kısıtlılık ve hastalıkların evreleri bakımından olsun buradan kesin alır ya da alınmaz dense dahi çok sağlıklı olmaz. Yaşayıp görmelisiniz sonucunu tecrübe ederek.
Öncelikle herkese lyl geceler arkadaslar otv sız arac almak ıcın rapor alacagım fakat bı arkadasım aldı ve 200 tl ucret odedıgını soyledı kurallar oylemı eger oyleyse ben eger %90 rapor alamazsam verdıgım ucret bosa gıdecek bu konuda bılgısı olanlar cevap yazarsa sevınırım.
Hocam aynı hastalıklardan goz harıc bızım akrabamızda vardı onda birde bobrek var dıyalıze gırıyordu %97 rapor verdıler dusun bırde onda goz yok daha sonra benım hastam 85 yasında yastan dolayı %10 da yastan eklenıyor yanı ben o akrabaya %97 verdilerse en azından bızede bı %90 verirler dlye ümit ediyorum
Hocam oyle saçma sey olurmu ya bobrek mı onemlı gozmu bırde bızım hastamızın bır gozu gormuyor bır gozude %30 %40 goruyor o kadar hastalıgı var ek olarak goze tansıyon seker beyın son olarakta kalcada kırık var bunların hepsı kalıcı hasar ve agır hastamızı hastahaneye bıle zor goturuyoruz sen dusun bakalım ıns verırler ama o kadar hastalıga vermıceklerse neye verecekle
:OturanBoğa: Öncelikle cevap verdğiniz için teşekkür ederim yalnız ölçüt oranlarına göre çıkıyor gözüküyor.Yürümekte zorluk çekiyor ve bastona bağlı onla bile zor yürüyor burdan %24 verilirse bir gözü kör ordanda %32 verilir gözüküyor diger gözününden yarısından cogu görmüyor onada %20 verilirse tansiyon var %10 seker var %10 dersek yani bunlar daha önce verilmiş raporlar ben bunları göz önüne aldıgımda verilir diye düşünüyorum.Yanlıs düşünüyorsam aydınlatırsanız sevinirim.Hastalıkları yazıyorum bana tahmini bir yüzde veya yüzde aralığı söylerseniz sevinirim.
Hasta 85 yasında 1 gözü tamamen görmüyor diğer gözü ise %30-%40 görüyor tansiyon var şeker var beyin damarlarında daralma ve gerileme var kalça kemiği kırık yürümekte çok zorluk çekiyor bastonla bile yürüyemiyor durum budur sizden ricam ne oranda ne yüzdede rapor verilir yardımcı olursanız sevinirim.
Benim anlamadığım veya anlamak istemediğim konu şu aynı hastalıklar göz hariç tansiyon seker bi akrabamda var birde böbrek rahatsızlığı var ona %97 rapor verildi bu demek oluyorki göz hiç bir işe yaramıyor at çöpe diyorlar resmen böyle saçma şey olurmu ya gözmü önemli böbrekmi beyinmi önemli böbrekmi.Peki oturanboğa rica etsem ne yüzde alırız tahmini birşeyler söylerseniz sevinirim.Hastalıkları tekrarlıyorum
Hasta 85 yasında 1 gözü tamamen görmüyor diğer gözü ise %30-%40 görüyor tansiyon var şeker var beyin damarlarında daralma ve gerileme var kalça kemiği kırık yürümekte çok zorluk çekiyor bastonla bile yürüyemiyor durum budur sizden ricam ne oranda ne yüzdede rapor verilir ?
tek gözu görmeyen birine %40 afif özurlu raporu veriyolar bunu biliyorum
diger hastalıklarınada %20 verseler toplamda %60 afif özurlu raporu alabilirsiniz
diye umut ediyorum ama bu her devlet hastanesinde aynı olmuyor altını cizerek belirteyim
Hocam oyle saçma sey olurmu ya bobrek mı onemlı gozmu bırde bızım hastamızın bır gozu gormuyor bır gozude %30 %40 goruyor o kadar hastalıgı var ek olarak goze tansıyon seker beyın son olarakta kalcada kırık var bunların hepsı kalıcı hasar ve agır hastamızı hastahaneye bıle zor goturuyoruz sen dusun bakalım ıns verırler ama o kadar hastalıga vermıceklerse neye verecekle
diyalize giren bir kronik böbrek hastası %90 afif özurlu raporu alıyor
diyalize giren bir kronik böbrek hastasının yaşam standartı %30 dur yani yuzde 70 yaşamıyor
bu halde bile bir insanın yaşamı yuzde 70 ölu sayıldıgı halde bile
bir insana %90 afif özurlu raporu veriliyorsa
gerisini sen duşun arkadaş
allah kimseye hic bir hastalık vermesin
özellikle TURKIYEDE
SARUHAN öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim. Tek gözü görmüyene %32 diyorlar %32 oradan verseler diğer gözünde %60-%70i görmüyor buradanda %20 rapor verseler hastanın yaşı 85 yaştan ötürüde %10 alır hasta yürümekte zorluk çekiyor ve bastonla bile yürüyemiyor buradanda %20 nin üstünde oran verilmesi gerekiyor. Şeker ve tansiyon var en az %10 verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Beyin damarlarında tıkanıklık var kalçada kırık var .Yani bu şartlarda %90 ı nasıl geçemiyor bende ona anlam vermemedim özürlü oranları ortada tamam bir formule göre hesaplanıyormus hesaplansa bile 3+3 6 etmezse 4 eder yani ahım şahım bir oran farkı olmaz %90 olur diye ümit ediyor ve tahmin ediyorum ama yetkililer olmaz diyor ne yapacam bilemiyorum artık :S
önemli olan yuzde 90 gecmesi degil
önemli olan en az %70 agır özurlu raporu alabilmeniz
hasta tek başına tuvalet ihtiyacını göremiyorsa
yerinden kalkıp tek başına tuvalete gidemiyorsa
buyuk bir ihtimal agır özurlu raporu alırsınız
ama dedigim gibi hastaneden hastaneye far ediyor
bu rapor derecesi
cunku aynı hastalıgı tasıdıgım arkadaslarım benden daha cok yuksek
raporları var ve benim hastalıgım daha cok olmasına ragmen
dedigim gibi bu rapor olayı her hastanede farklılık gösteriyor
bence raporu buyuk bir ilden almayın
daha cok kırsal kesımdeki devlet hastanelerinde şansınız daha yuksek olur gibime gelıyor
cunku benden az hastalıgı olan kişiler benden daha cok rapora sahıp arkadaslarım hep
koydeki devlethastanelerinden almışlar raporları
Anladım benim için önemli olan %90 ve üstünü geçmiş olması yani benim işimi görmesi için en az %90 Rapor almam lazım aracımız yok araç alacağız bu hastalıklarla da %90 ı geçmicekse nasıl gececek onu anlamıyorum o kadar rahatsızlıgı var resmen yaşayan ölü gibi ama işte gel görki burası türkiyeee ...
Öncelikle merhaba bugun rapor almak için hastahaneye gittik.Butun doktorları gezdik fakat su aklıma takıldı 88 yasınadaki nenemi goturduk.Göz doktoru gözler çok kötü %90 oran dedi o aklımı karıstırdı.2 gozun gormemesi durumunda bile 32 32 yani 64 orun veriyorlar.Ayrıci psikolok bugun gunlerden ne- aylardan ne vs vs gibi sorular sordu.Nenem hiç birini bilemedi psikolok cok kotu durumu oran yuksek olur dedi. Asıl onemlisi nenem ayakta durumıyor yuruyemiyor 2 dk lık yolu 20-30 dakıkada acı cekerek yuruyor.Bir yere tutunmadan destek almadan kesinlikle yuruyemiyor.En cok oranın ordan gelmesi lazımken bana 25-30 oran anca verilir dedi.Kagıdada destek olmadan yuruyemiyor yazdı.Kafam iyice karıstı yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar.