Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz Tansiyonu, miyop ve astigmat için hangi oranda rapor verilir?

mayback28

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Göz Tansiyonu ,miyop ve astigmat rahatsızlığım var .
Bunlardan toplamda % kaç rapor alabilirim .%7 veya % 10 gibi.
Miyop ve astigmata puan verilmiyor diye biliyorum sadece göz tansiyonundan en az kaç alabilirim.?

Teşekürler...

göz tansiyonunuzu yazmadan size nasıl yardımcı olunabilinir göz tansiyonu bir rahatsızlık vermez ama aniden kör eder.göz tomoğrafisi,görme alanı falan çektiriyormusun doktorunun görme alanı hakkındaki yorumları nedir.

bir tek göz tansiyonunuz için saglık raporu almak için ugraşmayın derim. çünkü rapor alma süreci bazen eziyete dönüşüyor...

sayın mehmet bey
bu soruyu gırgırınamı sordunuz ? size cevap verebilmemiz için sorduğumuz açıklama sorusuna bile cevap verme zamhmetine katlanmadınız.siz verilen cevabı bile okumak zahmetine katlanmadınız ama ben ikinci kez yazıyorum göz tansiyonunuz kaç? hiç görme alanı ölçümü yaptırdınızmı ne çıktı görmede azalma oluşuyormu
sık sık takip ettiriyormusunuz?göz tansiyonu 40'lara yaklaştığı zaman tehlikeli olabiliyor görme alanınızda önemli bir kayıp varsa rapor alabilirsiniz benim de tansiyonum 30 ları geçti doktorum görme alanınızda kayıp olmadığı için ilaç yazmıyorum dedi. sadece takip ediyoruz heyete girdim görme alanı kaybı olmadığı için gözden % 1 bile vermediler.

Merhaba Kemal Bey;

Öncelikle cevap veremediğim için özür dilerim.Ama işlerin yoğunluğundan dolayı siteye giremedim. Benim göz tansiyonum 23- 24 -25 lerde geziyor.Xalatan göz damlası kullanıyorum.Görme kaybı sağ gözde var demişti doktorum ama net ne kadar olduğunu bilemiyorum.Doktorumla görüşüp en yakın zamanda size geri döneceğim.

Teşekürler...

sayın mehmet bey merhaba
öncelikle geçmişolsun. 23,24,25 yüksek sayılmaz görme alanınızda görme kaybı var herhalde ki size ilaç vermişler gerçi her doktorun tedavi şekli ayrı oluyor, benimki sol 28 sağ 29 ama görme alanı ölçümlerim normal çıktığı için doktorum ilaç başlamadı üç ay sonra tekrar görme alanı testi istedi benim anladığım görme alanında bozıulma olmadan ilaç başlanmıyor göz tansiyonu demek göz içindeki basınç artıyor gözden çıkan sinirlere baskı yapıyor görme alanında kayıplar oluşuyor görmenizde sorun herhalde görme alanı konusunda da birşey yazmamışsınız. .ozaman doktorunuza sormanız gerekiyor.görme alanımda sorun varmı neden ilaç başladınız diye Xalatan
bildiğim kadarıyla gözdeki basıncı düşüren bir ilaç sanırım sağ gözünüzdeki görme kaybı için vermiş asıl sorunuza gelince 25 göz tansiyonuyla rapor vermezler.benimki 29 olduğu halde %1 bile vermediler.ancak glokomun ileri evrelerinde görme alanı iyice azaldığında rapor verirlersanıyorum. yalnız birşey daha her doktorun konuya bakış açısı değişiyor. farklılık gösterebilir.görüşmek üzere. kemal

tek gözde protez var diğer gözde de 2013 yılından beri şüphelendikleri göz tansiyonu riski var kaç zamandır, var mı yok mu şüphesiyle yaşıyorum ve iyi bir doktor ve tam bir teşhis istiyorum arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. gittiğim doktor işte tek gözün var diğerine iyi bakmamız lazım diyor ama göz tansiyonu var mı yok mu bir teşhis koyamadı ayrıca görme alanındaki kafanızı soktuğunu kutu var yeşil ışık yanıp sönüyor onu hiç iyi yapamıyorum.

Üst Alt