Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz Tembelliği için hangi oranda işgücü kaybı oranı verilir?

potansiyel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, benim sağ gözümde kaymadan dolayı göz tembelliği oluştu ve yüzde 30 gibi görüyor sanıyorum. bunun bana estetik açıdan bir sakıncası yok fakat tek gözle idare etmek kısa sürede yorgunluk, baş ağrısı vs.. yol açıyor. öğrenciyken çabuk yorulurdum çalışırken..
peki asıl sormak istediğim tesadüfen göz tembelliği olanlar için sağlık raporu alınabileceğini okudum nette. ama bu raporun tam olarak bana bir faydası olacak mı? bu konu hakkında bir bilginiz var mı.?

üniversite mezunuyum. ben göz tembelliğinin engelli olmayı gerektiricek bişey olduğunu hiç düşünmemiştim. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

Seni yanıltmayayım arkadasım ama bıldıgıme göre yenı yasada % 15 olması lazım.
Ki, tek gözün tamamen kör olması halinde bile zaten %25-30 rapor veriliyor. Ve bu kişiler sakat statüsünde sayılmıyor... Yani bir gözün tembelliği için sakat statüsünde sayılacak kadar oran verilmez.

Üst Alt