Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz tembelliği için hangi oranda rapor alabilirim?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yaşım 41 çöcukluktan beri sag gözümde tembellik var saglık raporu almak istiyorum iş yerlerimdeki doktorlar rahatlıklab alabilecegimi söylediler sag göz +6.50+2.50 astigmat 105 cyl sol gözdede ciddi sorun var+5.50+1.50 astıgmat 110 cyl bilgisi olanlar lütfen ceveplasın rapor oranım 100de kaç olur

arkadaşlar lütfen yardımcı olun benim sag gözüm doguştan tembel ve+6.50 hipermetropi +2.50 astigmatve105 derece sol gözümde +5.50 hipermetropi+1.50 astigmatve100derece işyeri hekimleri saglık raporu alabilecegimi söylediler 100 de kaç rapor alabilirim internet sitelerine baktıgımda bir memur arkadaşın benimle aynı hipermetmetropi degerlere sahip oldugunu astigmat ın çok az bir düşük oldugunu ve 100 de 50 raporlu oldugunu okudum saygılar geçmiş olsun

hasan kayı,
Verdiğiniz hipermetrop değerleri ve astigmat değerlerin yeni yönetmelikteki (2006) cetvele göre işgücü kaybının %40'ın altında olacağınızı düşünüyorum. Bu kişisel düşüncem tabii. Ayrıca göz tembelliği ile ilgili ve kadar % verilir bilemiyorum.
Benim iki gözüm de sizin değerlerin neredeyse 1,5 - 2 katı kadar miyop ve astigmat var. Ancak benim de eski raporum %50 ve yeni rapor almak istiyorum. Ancak oldukça endişeliyim. Çünkü bahsettiğim gibi yeni yönetmelik işgücü kaybı oranlarını oldukça düşürmüş durumda. Ben beklemedeyim şu aşamada. Doktorlardan tam bir sorup öğrenmek amacındayım. Bizlerin göz ile ilgili cetveldeki değerlendirmeyi yapması oldukça güç.

Merhabalar,
Arkadaşım % 40 ın üzerinde alabilirsin diyorlarsa. Gidip sağlık kuruluna müracaat etmen gerekir..
2006 Yılında yayımlanan yönetmeliğe göre benim tahminim % 40 ın altında bir oran verilir diye düşünüyorum..
En doğrusu müracaat etmektir rapor olayına

arkadaşlar umarım beni yanlış anlamassınız yardımlarınız içinde teşekkür ederim saglık raporu içinde bayram sonrası müraacat edecegim umarımkive takdir edersinizki bilgiyi paylaşmakta fayda vardır şöyleki -1 miyopla+1 hipermetrop eş degilmiş çünkü örnegin t s k ya veya emniyet gen. müd personer alınırkenmiyop derecesiyle hipermetropdereceleri farklı dereceler isteniyor örnegin özel güvenlikçi olmak için müracat eden bir kişidenmiyop derecesi -3 dereceyi ve astigmatı-1.50 istenirken hipermetropi için bu rakkamın+2.00 dereeyi astigmatınında+1.00 geçmemesi isteniyor daha ilgincide sadece astigmat sorunu varsa bu kişide miyop sa -2.50 hipermetropsa +1.75 igegmemesi isteniyor umarım anlaşılmışımdır teklar geçmiş olsun diyor saygılar sunarım

arkadaşlar henüz bir cevap alamadım ne kadar saglık raporu alabilirim sag gözde anadan dogma tembellik ve şaşılık var görme dereceleri sph+6.50 astigmat+2.50 derece105 sol göz sph+5.50 astigmat 1.50 derece 110 lütfen konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazsın

Hasan Bey yukarıda dediğim gibi bizim sizin göz numaralarınıza göre değerlendirme yapmamız mümkün değil. Yeni yönetmelik cetveli o kadar karışık ki baktığınızda bana hak vereceksiniz. Güvenlikçi olmak ile ilgili yaptığınız miyop - hipermetrop karşılaştırmasına ise bilmemekle birlikte daha evvelden cetvelde okuduğum bir maddede esas olanın göz miyopluğu olduğu ve miyopun hipermetropa göre daha önemli olduğunu yazıyordu. Ancak bu okuduğum madde 1998 yönetmeliği miydi 2006'daki yönetmelik maddesi miydi unuttum tekrar bakmak gerekir. Kafanız karışmasın sizin için iki seçenek var. Birincisi işyerinize durumu söyleyip oradan alacağınız bir yazı ile defterdarlığa vergi indirimi talebinde bulunmak veya ikinci seçenek günlerinizi ve çalışılan yıl tamamlanmışsa direkt SSK ya başvurup emeklilik talebinde bulunmak.

göz tembelligi şaşılık hipermetrop astigmat bu sebeblerle ne kadar saglık raporu ala

arkadaşlar daha öncede yazdım ama kimse aydınlatmadı benim sag gözümde anadan dogma göz tembelligi ve şaşılık var ve +6.50hipermetrop ve + 2.50 astigmat ve 105 derece osman arkadaş göz tembelliginden +6.00 dereceyle 100- 17 rapor aldıgını yıne benim gibi aynı dereceye sahip bir arkadaş askerlik muafiyeti sitesinde sag gözü için 100de 95 görüş kaybı raporu aldıgını yazmış ayrıca benim sol gözümde +5.50 hipermetrop +1.50 astigmat ve derece ise 110 internetten araştırdım benle her iki göz dereceleri aynı olan bir arkadaş bir memur sitesinde 2007 yılının mayıs ayında ankara hastenesinden 100 de 50 rapor aldıgını yazmış bunu ben yazınca haklı olarak bu degerlerden çok yüksek derecede miyop olanlar kendilerin rapor almakta zorlandıklarını yazmışlar bende internetten bu konuyu araştırdım zannedersem miyop dereceleriyle hipermetropi degerleri eş degir zira örnegin polis kolejinaalınacakbir ögrenci içinmiyop için 2 dereceyi geçmemesi istenirken hipermetropi için 1 derece isteniyor bu ozel güvenlik içinde aynı neyse ben ne kadar rapor alabilirim saygılar ayrıca birde bizde göz tembelligide var tabiki oda degerlendiriliyor galiba bana yardımcı olursanız sevinirim herkese geçmiş olsun saygılarla

arkadaş benim sol gözde tembellik var 0.8 sağ göz 0.2 heyetten göz için çıkan değer %14 sanırım büyük ihtimalle 2006 dan sonra çıkan yönetmeliğe göre sanada %40 ın altında rapor verirler.başka bir rahatsızlığın varsa birleştirip %40 üzerinde rapor alabilirsin

benim sag gözüm %20 görüyor kalıcı göz tembelliği acaba engelli raporu alabilirmiyimm bilen varmı arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim sol gözüm normal görüyor.

Değerli Kardeşim alabileceğin rapor en fazla %10 dur ama 2006 öncesinde ne alabilirdin bilmiyorum benim değerlerim senin biraz üzerinde geçen yıl bana %10 vermişlerdi bana da aynı şekilde %40'ı çok rahat alırsın şeklinde telkinler geliyordu ama anlatılanlar başka yaşananlar başka

engelli raporu alabilirmiyim

benim sag gözüm %20 görüyor kalıcı göz tembelliği var sağ kulagım %84 duyuyor sol kulagım %74 duyuyor acaba engelli raporu alabilirmiyimm bilen varmı arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim sol gözüm normal görüyor

benim sol göz % 95 göz tembelliği var sağ göz % 80 görüyo % 2 geldi sakına umutlanma öbür rahatsızlığına gelince verilecek oran % 19 belki yani toplam % 21 alırsın ben tam 5 yıl uğraştım vermediler ama bende okb var tedavi ile düzelmeyen toplamda & 70+2(göz)72 allah yardımcın olsun başka bi rahatsızlığın varsa ekleyip belki & 40 alırsın

arkadaşım emr- osm sen diyorsunki bir gözüm 100 de 5 digeri 100 80 görüyor ve 100 de 2 rapor aldıgını söylüyorsun yanlışmı yazdın bir gözün hiç görmemesine 100 - 20 rapor veliliyor 100 de 5 görme bunu yakın olması gerekiyor kaldıki sen diger gözünde 100 de 20 görmedigini yazmışsın

bak bir gözün 10 dabir görmesi diger gözün 10 da 7 görmesi veye bu rakkamlar 5-3 veya 4-4 veya 6-2 de olabilir 100de 20 rapor alır buna görme keskinligi denir

eger 2 gözün görme keskinligi 10 da 5 olursa veya bir göz 6 diger göz 4 veya gözler 8-2 veya 9-1 gibi görme keskinligi varsa alacagı rapor 100 de 15 dir

----------

benim sag gözüm %20 görüyor kalıcı göz tembelliği var sağ kulagım %84 duyuyor sol kulagım %74 duyuyor acaba engelli raporu alabilirmiyimm bilen varmı arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim sol gözüm normal görüyor
gözden 100 de 10 civarında rapur alırsın kulagı bilemiyorum bilgim yok

pazartesi günü vergi indirimi için doktorları gezdim
dahiliye doktoru

deftarlıktan aldıgım kagıda tıp 2 oral antidiyebetik kullanıyor yazdı
göz doktoruda saggöz için +7 diyopri +3 astigmat solgöz için+6 diyopri ve+2 astigmat yazdı
ve perşembe günü heyete girecegimi söylediler
daha önce gittigim doktorlar saggöz için +6.50 diyopri +2.50 ile 10 da 1 gördügümü söylemişlerdi fakat makinadan pazartesi gün daha büyük bir rakkam çıktı ve yazıldı +7 diyopri +3 astigmat sol gözede daha önce doktorlar +5.5. diyopri +1.50 astigmat 10 da 4 ün altında gördügümü söylemişlerdi pazartesi doktor sol göz içinde makinadan gelen yüksek rakkamları kagıda yazdı +6 diyopri +2 astigmat
peşembe gün heyete girdim
göz doktoru arkadaşta yüksek hipermetrop ve göz tembelligi var dedi bende şeker hastalıgıda var dedim
dahiliye doktoru dediklerimi onayladı başhekim şekeri yüksekmi dedi hayır tıp 2 oral antidiyebetik kullanıyor dedi

bülent bey bundan sonra sorulan sorular canımı sıktı 2 defa niye bu raporu neden almak sitedigim sorurdu bende 2 defa vergi indiriminden faydalanmak istedigimi söyledim
kamuda çalışıyorsun dediler bende hayır muhasebecide geçici olarak çalıştıgımı söyledim
herhangi bir muayne heyette yapılmadı
bu sorulardan rahatsız oldum bu soruların solurması normermidir
oysaki heyete kadar herşey çok güzeldi
tıp 2 hastalıgı yazıldı
makinalardan gelen sonuçlar göz için çok yüksekti çünkü bu rakkamlardan daha düşük rakkamlarla diger doktorlar 100 de 35 rapor alabilecegimi 3 ay önce söylemişlerdi
bana cevap yazarsanız memnun olurum

peki arkadaşlar bu oranları kim soylüyor size? benim sol gözüm numarası yok ancak +18 numara lens kullanıyorum yetersiz tabiki az görüyor.sağ 3,5 miyop ve adtigmat var.sizce alma şansım nedir.???

Arkadaşlar sağlık kurulu benden gözün tahsisli ve tahsissiz değerlerini istedi bununla ilgili bilgisi ona varsa bana acil yazabilirim teşekkürler muratazgin1028@gmail.com
Konu çok acil ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

bir gözün hiç görmezse %32 alırsın buna göre yorumla... senin hastalığını bilmiyorum ama ben 2 ay önce aldığım raporda sol gözüm %80 görmüyor ve raporda yazan
sağ sol astimatizma,sağ ambliyopi,sol korneal nefelyon,optik atrofi verdikleri oran %17

soru soruyorlar neden alıyorsun engelli kimliği alıp işe gireceğini söyleseydin, vergi indirimini söylediğinde süperi yaklaşıyorlar bende aldığım raporda sordular yeni bir işe gireceğimi raporun eski olduğunu için yeni rapor istiyorlar demiştim göz ve ortopedik % 50 rapor aldım ve vergi muaflığı için başvurdum raporla

Arkadaşlar 23 yaşındayım, Sağ gözümde %90 görme kaybı var. Göz Tembelliği rahatsızlığı sol gözüm sağlam. Sağ göz oranları 0.5 ve %11 yazıyor. Ve Skolyoz ve Kifoz hastalığım var heyete çıktım engel oranı sizce ne olabilir.. ?

Göz tembelliği

Merhaba arkadaşlar, göz tembelliği olan arkadaş var mı aramizda. Bir de engelli raporu hakkında bana bilgi verebilecek bir arkadasim var mi Allah rizasi için.

Üst Alt