Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz tembelliği ve epilepsi için hangi oranda rapor verilir?

SrkNSGR

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
3
Merhabalar;

Daha önceden göz tembelliği rahatsızlığımdan dolayı almış olduğum engelli raporum bulunmakta. Bu rapor ile birlikte Vergi indirimi başvurusunda bulunmuştum ancak Ankara tarafından onaylanmamıştı ve oran düşürülmüştü. Başka bir rahatsızlığınız var ise onu ekletebilirsiniz diye dönüş sağlanmıştı.

Epilepsi rahatsızlığım olduğunu öğrendim ve bir kaç yıldır bununla ilgili ilaç tedavisi görüyorum. Bu rahatsızlık ile ilgili olarak engelli raporu oranları hakkında bilginiz var ise yardımcı olabilirmisiniz?

Ayrıca önceden almış olduğum engelli raporuma ilave olarak bu rahatsızlığımı ekletebilirmiyim? Yoksa yeniden bir rapormu çıkarmam gerekmekte? Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

Teşekkür Ederim
İyi Forumlar Dilerim

@HKENAN,

Merhabalar;

Bir Bu konuda bir heyet başvurusu yaptınızmı sonuç alabildinizmi ? Göz tembelliği ve epilepsi hastalığı bende de bulunmakta.
Göz tembelliğinden daha önceden almış olduğum raporum var. Ancak vergi indirimi için başvuru yaptığımda onaylanmamıştı. Şimdi epilepsi rahatsızlığını da ekletmeyi düşünüyorum fakat yeni yönetmelik ile acaba oranlar düşermi hiç bir fikrim yok. Siz nasıl bir yol izlediniz? Yardımcı olabilirmisiniz?

Teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Epilepsi

Tanı almış ancak nöbet geçirmeyen %5

Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak güçleştiren nöbetler %15

Günlük aktiviteleri zorlaştıran seyrek nöbetler %20

Günlük aktiviteleri zorlaştıran sık nöbetler %40

Eski rapora puan ekleme olmaz...yeniden rapor çıkarılması gerekir.

@serwol,

Üst Alt