Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz tembelliği ve esansiyel tremor hastalığım ile askerlik..?

turan43

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Askerlik yerim belli oldu ve şubat 2.celp gurubunda komando tugayında askerim
Sağ gözümde göz tembelliği var ve esansiyel tremor hastalığım olduğu için şubeye gidip hastaneye sevk işlemi başlattım
Göz muayenemi ve ölçümlerimi yaptırdım sağ gözümle harf okuma testinde gözlükle en büyük A harfini okuyabildim yetişmediği için hafta içine kaldı bu sonuçlara göre sizce muaf olur muyum
Eğitim fakültesi mezunu öğretmenim eğer muaf olursan ilerde sürekli karşına çıkar memuriyette ve özel sektörde işe giremezsin deniliyor bu şekilde muaf olup tecrübeleri olanlar cevap verebilir mi işe girerken sıkıntı yaşadınız mı
Bu söylemlerden dolayı muayeneye devam etmemeyi bile düşünüyorum eğer muayeneye gitmezsem sıkıntı çıkar mı sevk işlemi yarıda kaldığı için

https://i.hizliresim.com/lqb8Pr.jpg
https://i.hizliresim.com/5aG30d.jpg
https://i.hizliresim.com/lqb8GB.jpg
https://i.hizliresim.com/36p3G5.jpg

şu an bu aşamadayım

https://i.hizliresim.com/v6Jlvp.jpg
https://i.hizliresim.com/RrO4la.jpg

turan43

Bir gözdeki görme kaybı için kimse işe alımda sorun çıkartmaz. Hiç dert etmeyin bence...

cevabınız için teşekkürler muayenede doktor 1 harf okuyunca diğerlerine iyi bak dedi inanmıyorlar vep testine göre en az 10 da 2 görmeyi destekliyor diyor bende orda harf olduğunu görüyorum ama seçemiyorum dedim yalancı konumuna düşürüyorlar sonra damla damlattı tekrar ölçtürdü gözlerimi damladan sonra sağlam gözümlede göremez oldum kağıda ne yazdığınıda okuyamadım 2 hafta sonra heyet kararı denildi

Dostum muaf oldun mu ? Benimde sol gözümde ileri derece göz tembelliğine bağlı görme kaybı yüksek oranda mevcut bende şuan askerim sevk istedim doktora çıktım burada elverişlisin dedi ama eğitimler ve genel koşullar olsun çok etkiliyor..Şuan askerlik süresi devam ediyor sivile gidip sevk almadan sağlık kurulu olan biryerden rapor alsam muafiyeti kabul ederler mi ? Veya askerde iken Kanuni izin kullanıp bulunduğum ildeki askerlik şubesinden sevk alabilir miyim ? Yardımcı olabilir misiniz ? Buradaki doktor damla damlatıp muayene edip gönderdi;askerde olduğum içinde ne yapacağımı bilemedim cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler..Sol Gözde tembellik+Her iki Gözde hipermetrop

Hayır olamadım yaklaşık 2 aydır uğraşıyorum ilk sağlık kurulunda 10/2 görmeyi destekliyor elverişlidir denildi dokturun yanındaki sektereter bile karışıyor muayeneye. İtiraz ettim başka şehirde sağlık kuruluna gönderiyorlar o doktorda muayenede harf okuma testinde sol gözümle gözlükle harflerin hepsini tam gördüm sağ gözümle de 1 2 çok büyük harfi okuyup diğerlerini okuyamadım doktor önceki muayene olduğun hastanede bunları görmüşsün ama dedi bende sinirlendim görebildiklerimi zaten okuyorum yalan söyleyecek olsam diğer gözümle nasıl tam görüyorum o gözümlede bir kaç harfe görmüyorum derim dedim

önceki hastanenin doktoruna itiraz ederek geldim zaten onun muayenesini aynen kabul edecekseniz niye siz bakıyorsunuz dedim o da yönetmelik kanunlar bizim elimizde değil falan demeye başladı bende sonra ne olması lazım yani tam olarak kör mü olması lazım dedim ılımlı konuşmaya başladı damlalı ölçüm yaptı göz derecelerim daha çok yükseldi damladan sonra 2 3 gün sonra tekrar gel dedi başka bir doktor yine muayene etti ölçüm kağıdına 10da 1 görüyor dedi ama heyet kağıdına yine 10 da 2 görüyor yazdı vep testi istedi onun sonuçlarını göstereceğim ama kararın değişeceğini sanmıyorum çünkü hepsi önceki doktorun muayenesine bakıp etkileniyor

size inanmak istemiyorlar kendilerine göre haklı olabilirler numara yapanlar illaki vardır ama sonuçta doğruyu söylesenizde siz mağdur oluyorsunuz.Damdan düşenin halini yine damdan düşen anlarmış gerçekten bu göz tembelliği her şeyde etkiliyor mesela ben biriyle yolda yürürken veya sohbet ederken yanımdaki kişiyi hiç bir zaman sağ tarafıma almam hep solumda olur çünkü adamın yüzünü göremiyorum söylediklerimi onaylıyor mu kızıyor mu gülüyor mu bilemiyorsun görmediğin için başka bir örnek üç boyutlu görme ya da derinlik algısı diye bir şey yok gözde bardağa çay doldururken dışarıya döküyorsun anca tahmine göre hesaplıyor beyin görmediği için :) okulda mesela kaleme uç takarken ben hiç tek seferde takabildiğimi hatırlamıyorum, fotoğraflarda tam karşıya bakamıyorsun hep sağlam gözün diğer gözünü engellediği için beyin sağlam gözün açısına göre yönlendirdiği için kafan hep yan duruyor :D bu tarz çok örnek var seni anlıyorum.

Keşke muayenede göz tembelliği olan bir doktora denk gelsek bizi daha iyi anlayabilir ama yapacak bir şey yok. Senin sevk almadan gidip başka bir sağlık kuruluna muayene olman bir şey ifade etmez şubeye başvurup onların sevk ettiği hastanede sağlık kuruluna girmen lazım ama göz dereceleri toplamın 14 ve üzeri değilse bir gözün kör değilse zor biraz yinede muayene olmanda fayda var tabi

turan43 peki bu alanlar nasıl aldılar bunu,haksızlık değil mi ben şuan silah altında görev yapıyorum ve çok zorlanıyorum burada hastaneye sevk aldım gözlük verdi sağlam gözüm için,göz arka duvarına bakıp tembelsin dedi ve elverişlisin diyerek gönderdi geri anlamadığım birşey var oda şudur ki bu rahatsızlığa sahip olanlardan farkımız yokken ne diye bize bunu reva görüyorlar ben buradaki doktora gitsem kendisi binbaşı itiraz etsem acaba değerlendirirler mi sonuç değişir mi ?

Bilmiyorum artık birazda doktorun insafına veya inisiyatifine mi kalıyor ama bana elverişlidir denildi. Askerdeyken durum nasıl bilmiyorum o yüzden doktora veya ordaki yetkili komutana durumunu iyice anlatıp ona göre hareket etmen gerek yanlış yönlendirmek istemem.

turan43

Bir gözde kayıp 10/10 olduğunda muafiyet sağlanıyor. Senden son durum nedir kardeşim?

Üst Alt