Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz tembelliği ve kronik reflü ile askerlikten muaf olabilir miyim?

Oguz79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim gözümde de tembellik var ileri düzeyde yalnız ben askerim usta birliğinde durumu izah edip sevk aldım yaptığı muayenede evet tembelliğin var dedi tabip göz doktoru tedavisi Yok artık düzelmez ama askerliğe elverişlisin diyip gönderdi ne yapmam gerek ? Hiçbir yazı okuyamadım ve görmüyorum beni zorluyor da alternatif olarak Ne yapabilirim yardımcı olur musunuz ? Bilateral hipermetrop+Sol Gözde tembellik diyor verdiği kağıtta ve 7/A 1*E uygun.Askerliğe elverişlidir diyor ? Yardımcı olur musunuz başka bir yolu var mı ?

Yardımcı olabilecek kimse Yok mu 2 Aylık askerim ve sevk alıp gittiğim göz polikliniğine bakan tabip binbaşı bana askerliğe elverişlisin dedi ve gönderdi..Kendisi de Göz tembelliğimin olduğunu söyledi Bilateral hipermetrop+Sol Gözde tembellik diyip askerliğe elverişlisin dedi sadece muayene ortamında incelemesi ile vardı bu kanıya alternatif olarak hava değişiminde kendim bir eğitim ve araştırma hastanesinden durum gösterir muafiyet belgesi raporu almış olsam askeriye bunu kabul eder mi sevk olmadan ?

Konuyla ilgili herkes bildiklerini aks ederken bir Allah’ın kulu ise şu sorularıma bilgisi ölçütünde cevap verse ne olurdu ki ?

Merhabalar ben 3 aylık askerim sol gözümde ileri derece Göz tembelliği ve Her iki gözümde hipermetrop var burada sevk aldım göz doktoru tabip damla damlatıp muayene edip evet tembellik var tedavisi zaten Yok gözlük veriyorum diğer gözünü korursun diyerek gönderdi,şimdi Kanuni izin kullanacağım herhangi bir sevk almadan TSK hükmü geçen eğitim araştırma hastanelerine gidip muayene olup rapor almış olsam olur mu ? Veya askerlik şubesine gidip asker olduğum halde bana sevk verir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..

Geçmiş olsun. Sevk verilir mi bilmiyorum. Göz tembelliği derecesi ne olursa olsun; tedavisi mümkün olmayan hastalıklar statüsünde yer aldığından B7/F3 maddesine göre askerlikle ilişiğini kesmeleri gerekir.
Tekrar git, itiraz et, görmüyorum de, diren, mahkemeye veririm sizi de, emsal kararlar var göz tembelliğinden bir çok kez muaf verilmiş ben de bundan yararlanmak istiyorum de.
Askeriyede ilgilenmezler ama şubeye gidersen görmüyorum ben kardeşim askerlik yapamıyorum, CİMER’e yazacağım de, 1 haftada muaf verirler :)
Elbette ki askerlik yapmak gurur verici bir olay. Sol gözüm de tembellik var yüzde 1 görüyor..
Bu dereceyle ben orada ziyan olurum. Ayrıca çok tehlikeli. Eğitimlere katılamazsın, nöbet tutturamazlar.
Peki o halde sen ordunun ne işine yararsın? Yat, kalk, yemek ye.. İşgal edilen yatağa yazıktır.
Hakkını ara.

Kronik reflü ile askerlikten muaf alınabilir mi ?

denizkurt93 üstad ben Kıbrıs’ta askerim Girne askeri hastanesindeki tabip aks ettiğim hususları söyledi ve zaten tembellik var tedavisi yok buna birşey yapılamaz diğer gözünde hipermetrop var bi gözlük vericem başta büyük görürsün ama alışıcaksın askerliğe elverişlisin dedi ve gönderdi ben de forumda yazanlara baktım şimdi askerlik süresi içerisinde bulunduğum için en başında sevk almadım oda astsubaylık kazanmıştım bu sebebten olamıyorum malesef ki artık lüzumu da kalmadı ama iki arada bir derede kaldım Nisan ayında Kanuni izne çıkıp Türkiye’ye döneceğim şubeye gidip söylediklerini söylesem beni oradan asker olmama rağmen sevk etme imkanları var mı ?

Oguz79
İzin bitimine yakın şubeye gidinin hasta olduğunuzu belirtin ve hastaneye sevk isteyin,ancak tek göz tembelliği için askerliğe elverişsiz raporu verileceğini düşünmüyorum.
Geçmiş olsun...

@Kağan55 Hocam ama tedavisi edilemeyen hastalıklar grubunda olduğu için gözümdeki görme eksikliği %80 civarında sağ gözümün etkisiyle yapıyorum ve buradaki eğitimler haddinden fazla zor ve ağır koşulllarda ben burada sağlam gözümle ilgili herhangi bir komplikasyon geçirmiş olsam hayatım kararır Allah muhafaza ve aynı benim gibi olupta muafiyet alan çok emsal gördüm sadece dediğim gibi şuan askerim ve Kanuni iznim de bunu en azından Türkiye standartlarında değerlendirmek istiyorum..Sadece endişem askerlik süresi içinde olup,şubeden sevk alma işlemimin olma ihtimali var mı ? Aksi halde bulunduğum koşullar elverişli olsa zaten bu yiğit bir beyan sunmuş olmam sürekli toz toprak ve ben sıhhiye birliğinde hemşirlik yapmama rağmen bu tip eğitimlerden söz ediyorum siz düşünün ?

@denizkurt93 Hocam bahsettiğin B7/F3 maddeyi ulaştırma şansın var mı beyan ederim..

Oguz79

Yukarıda belirttim,izindeyken şubeden Hastaneye sevk alabilirsiniz,ancak çok ciddi durumlar dışında değerlendirilmen için size şöyle diyeceklerdir,birliğine dödüğünde kıta anket formu ile hastaneye sevki uygundur/Her tedavi edilemeyen hastalık askerliğe elverişsiz raporu alabilmeniz anlamına gelmez.
Sedef hastalığı da tedavi edilemiyor ancak askerlik yapmaya engel değil...

Dolayısı ile göz elbette en önemli organlarımız dan birisi , gözlük muralarınız kaç,bunun dışında başka bir rahtsızlığınız var mı? Askerlik öncesi her hangi bir hastalık geçirdiniz mi sürekli kullandığınız ilaç vs,...

@Kağan55 Benim sol gözümde İleri derecede Tembellik var elimde şuanda askerde olduğumdan mütevellit göz dereceleri Yok takribi söylenen %80 ve üzeri görme kaybı var bir gözümde buradan sevk aldığım da tabip bana sol gözünde evet tembellik var zaten tedavisi Yok diyerek her iki Gözde ekstradan hipermetrop olduğunu ve gözlük yazacağını söyledi göz ölçümlerimi de almadı haliyle sadece muayene edip mercek yöntemiyle göz arkası duvarına bakıp reçete vererek eksterne etti bu yüzden çok verimli olmadı birde çocukluğumdan beri midem ile ilgili sıkıntılar yaşıyorum hatta hastanede de yattım 2 hafta süre lise çağlarımda kronik Reflü ve Mide ülserim var haliyle askeriyede yemekleri erler gelen malzemeler niteliğinde yapıyor ve yağı,yapımı oldukça dokunuyor mideme o da ayrı bir dert zaten Türkiye'ye döneceğim Nisan ayında endoskopi yaptırmak için izin aldım burada malesef ki sağlık hizmeti iyi değil..

@Kağan55 herhangi bir sürekli kullanmış olduğum ilaç Yok,bende sağlıkçıyım yıllardır acil tıp hemşirliği yapıyorum fakat gerek gözüm gerek midem gerek ise buradaki eğitimler beni endişelendiriyor..Çünkü gözümde yaşayabileceğim en ufak problem benim için ciddi etkilere sebebiyet verir..Keza Bulunduğum askerlik yerinde eğitimler çok ağır anksiyete yaşıyorum istemsiz olarak..

@Oguz79

Pekii.
Bu konuda pek yorum yapamayacağım,izin bitimine yakın şubeye gidin hasta olduğunuzu ve hastaneye sevk istediğinizi söyleyin,onlar sevk edecektir seni,Eğer tek göz dahi olsa %80 görme kaybı var ise muaf tutulmanız lazım,acaba hekim gözlükle görme tam,kanatine varmış olabilir o yüzden bu yönde karar vermiş olabilir.

Son bir hatırlatma;Yaşınız daha çok genç,her şey bir yana miyde şikayatlerini ciddiye al ve tedavini ol, Miyde asidi
yemek borusuna uyumlu değildir,o yüzden sürekli aside maruz kalması ciddi sonuçlar doğurur.öncelik miydeniz.

Geçmiş olsun...

Kağan55 Zaten sivilde beslenme düzenime dikkat ediyordum..Buranın yemekleri dediğim gibi askerlerce yapılıyor ve malesef ki mide rahatsızlığı olanlar için eziyet ayrıca ben şuan asker olduğum için midem için yaşadığım ile dönünce Kanuni izinde askerlik şubesine gitsem bana birliğine dön sevk al diyerek ısrarla göndermezler dimi sevk verirler orada ? Gözümün de tedavisi yok,düzelme ihtimali yok cam ile vesaire o yüzden sormuştum sevk verirse şube bana giderim hastaneye tek tereddütüm verirler mi o kadar ..

Muafiyet gibi durumlarda sivil hayat da oldukça etkileniyor dimi ?

Oguz79
Genel olarak izinde olan yada hava değişiminde olan bir askerin hastalanması durumun da şube o askeri hastaneye sevk etmekle yükümlüdür,ancak izinde olan bir askerin hastaneye gitmesin de illaki şubenin şevki gerekmez,ayrıca bu şikayetler siz de askerlik öncesin de de varmış keş ke askerlik muayenesin de bunları söyleseydiniz belki askere gitmeden muaf olacaktınız,şimdi bazı istisnalar dışında size izin bitimin de birliğine döndüğünde sevk al orada değerlendirilmen yapılsın diyebilirler,bu gibi durumlar sıkça yaşanıyor, Askerliğe elverişsiz raporu sivil hayatta çokta önemli değil ama kısmen etkileyebilir /Şuan ki durumu nuz çok ciddi bir durum gibi gözükmüyor,diyeceklerim bu kadar umarım senin için her şey iyi olur.
Geçmiş olsun....

Oguz79
Teşekkür ederim,siz yine de gelişmeleri benimle paylaşın,belki bir yardımı'mız dokunur.
Sağlıcakla...

Kağan55 Haberdar ederim dostum teşekkürler Tekrardan göz tembelliğim ile ilgili vermeleri çok muhtemel sonuçta zorluyor şartlar lakin sivil hayata etkisini göz önüne alırsak biraz geri plana itiyor beni çünkü sivildeki işim hem manevi hem maddi benim ekmek kapım 🤷

Sonuç ne oldu hocam rapor mu aldınız tezkere mi?

Üst Alt