Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz tembelliğim var, ama 'askerliğe elverişlidir' raporu verdiler. Ne yapmalıyım?

kara_kutu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar, göz tembelliğiyle ilgili mevzuat ve uygulamalar sanıyorum çok muğlak ve sürekli değişiyor.
Geçen hafta askerlik şubesinin gönderdiği sağlık ocağında doktorlara gözlerimle ilgili sorunu anlattığımda hemen bir o çekip kkk hastanesine sevk verdiler.

Sol gözümde kendimi bildim bileli 1,5 yaşımdan itibaren uzun süre gördüğüm ısrarlı tedavilere rağmen düzelmeyen göz tembelliğine bağlı görme kaybı var.Hiçbir doktor bugüne kadar %90' dan az görme kaybım olduğunu söylemedi. Ki sol gözümle zaten en büyük puntolarla dahi olsa tek harf bile okuyamam. Ama dün kkk hastanesindeki doktor durumu izah ettiğim ve kendisi de bir saate yakın kontrol ettiği halde rapora yalnızca iki gözde astigmat ve hipermetrop teşhisi koyup "komanda olamaz,askerliğe elverişlidir" yazmış ve tembellikten bahsetmemiş bile. Hastanede görüştüğüm danışman hekimse evet %80-90 görme kaybı normalde muafiyet için yeterli olurdu ama göz tembelliğini hiç iplemiyoruz şeklinde hakaretvari cevap verdi.
Gerek bu forum gerekse başka ortamlarda rastladığım örnekler gerçekten birbiriyle çelişiyor. Daha hafif görme kayıpları olanlar rapor alabilirken benimki iplenmedi bile.Ayrıca son iki yılda artan astigmatımında etkisiyle hayatımı etkileyen şekilde göz yorgunluğu yaşıyorum,ki bunu da belirtmiştim doktora.

Durumun içinden çıkamadım merak ettiğim şey bu saatten sonra yapabileceğim başka bir şey var mıdır, acaba şubeden veya birlikten gata'ya sevk verirler mi verseler bile durum farklı olabilir mi?
En kısa sürede şubeye gitmem gerektiğinden acilen verilecek bir yanıt bana gerçekten çok yardımcı olabilir. Şimdiden teşekkürler.

arkadaşım sen göz tembelliği olan gözünle alakalı bir gözlük yada lens kullanmıyor musun 2 gözlükle veya lensle dahi görme kaybın %90 mı .3 senin iki gözünün totalde görme oranı nedir .4 %90 çok büyük bir kayıp az görenler gurubuna girersin yani 10 da 1 ve askerlikten muaf sın demektir bu bence bu hikayede atladığın bir nokta var daha detaylı bilgiye burdan ulaşabilirsin Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek [Arşiv] - Hukuki.NET Forumları veya Hangi göz kusurları askerliğe elverişsiz raporu aldırır? | Göz Hastalıkları

körbıçak ın dediği gibi bahsettiğin sorunda bir noktayı atlıyor olabilirsin yoksa yüzde 90 görme kaybı ile askere almazlar . Artı çıkan sonuca itiraz hakkınız var yeniden muayeneden geçebilirsiniz

En kötü ihtimal askere gidersin ordan çürük rapor veririler hastaneden onlar burdan göndersin askeri hastene ordan sivile gönderiyor

Arkadaşlar, hızlı yanıtlarınız için teşekkürler öncelikle. Belirttiğim gibi zaten iki gözümde de astigmat ve hipermetrop var ama çok yüksek derece değil ve bunun için zaten gözlük ve lens kullanıyorum.Yine belirttiğim gibi lenslerle düzeltildiği halde 9/10 görme kaybı yalnızca sol gözümde, diğerinde lensle düzeltilebilen kırılma kusurları var.
Benim anlamadığım uygulama iki gözün toplamı için mi %80 istiyor yoksa tek göz için yeterli mi ki benim mevzuatta okuduğuma göre ikincisiydi ama değişmiş olması da olası.Ayrıca hastenede ne heyet ne de ikinci bir doktor kontrölünden geçtim.
Konuyla ilgili hala birşey atladığımı düşünüyorsanız veya tek gözde tembellik hiçbir şekilde rapor nedeni değilse lütfen beni düzeltin.

askerli ge elverisli isen yani tabib A ASKERLIGE ELVERISLIDIR KOMANDO OLAMAZ karari verdiyse zaten heyete girmene gerek yok ,sevkinin arkasina yazar ve bastabibligi onaylar biter subene teslim edersin,heyete girmen icin ya b yada d ,yada c kodu verseydi heyete girecektin ,simdi sen raporuna ihtiras edsen bile askere aliniyorsun ve ihtiras kabul görrürse msb den seni yine bir baska askeri hastaneye yolarlar ve o gitigin yerde sana ayni sonuc vercektir cünkü o karara ters düsmek istemiyorlar cogu zaman ve ayni karari veriyorlar , ihtirias dilekcenin msb den kabul görülmesi en az alti ay sürüyormus ,ozamana kadarda askere aliyorlarmis yani msb deki haberini askerde bekliyorsun,oda kabul görülürse tabi,ama arkadasin dedigigibi askere alindikdan sonra yine basvurabilirsin ve askeri hastane bu sefer sana cürük verebilir ,o önceki raporunu saten a arzali oldugunu görcekler askeri hastanede ,hukiki nete bir bak istersen ,bu yazdiklarim orda ayni seningibi gözden a arzali karari almislar ve raporuna ihtiras etmis ,ve kabul görülmemis ,bagzilarinda kabul görülmüs ,ve ayni a arzali karari verilmis ,ve en az alti ay sürmüs msb den cevab gelmesi ,

mevzuat neyse onu uyguluyorlar askeri hastanede pek yanlış olmaz, biri vardı 2 göz derecesi toplamı 13.75 yapıyormuş , 14 derece olması lazım muaflık için, 0,25 ten askere elverişlidir raporu vermişler 3. itirazıymış söylediğine göre , %90 lara varan görme kaybın varsa doktorda bunu anlamıcak kadar aptal değildir. komanda şöfor olamazsın gibi şeyler yazarlar ama askere elverişlisindir.Askere gittin mi llla herkes silah alıp dağa çıkcak diye bir şey yok. geri hizmette çalışırsın

ArTe;

degin dogru 3 kere ihtiras haki var ,tabi msb kabul ederse ,zaten hangi karari aldiysan ,okararda duruyorlarmis ,cünkü öbür askeri hastane tabiblerin kararina ters düsmek istenmiyormus ,ikinci ihtirazda bir baska hastneye gönderiliyor ,orda askerlige elverisli degildir alsa bile ,bu seferde askerlik sube ihtiras ediyor mus baska karar alindi diye ,ve 3 cüncü hastanede GATA profsörler HAKEM hastanesi oluyormus burdaki verilen kararda kimsenin bozamiycagi ve ihtiras edemiycegi karar oluyormus ,yani coook urasmasi lazim coock

bende sana katiliyorum,ordaki tabibler hastaligi elverisli degilse ,bile bile elverisli yapmaslar ,kendi kanunda kilerini aynen uyguluyorlar ,
kolay kolay yanlislikda yapmaslar ,kendilerini atese atmis oluyorlar,hasataligi askerlige elverisli olmadigi halde bile bile masusdan askerli everislidir karari vermek ,ayni sahte cürük verme gibi sucu görürler ,ve bu yüzdende sanmiyorum böyle birsey yapcaklarini,
inanirmisin bana tabib hic sormadi bile sikayetin ne diye ,yani nerdeyse hic konusmadim tabible ,birtek sordugu hangi hastalikdan geldin dedi ,ve raporlara bakti ,ayni raporlari bizde tetkitlerden gececen ayni cikarsa raporlari asker olamasin dedi okadar ve raporlar cikincaya kadarda hic konusmadim ve konusturmadida ,ve raporlarim ciktigi zaman raporlara bakti ,heyte gireceksin dedi okadar

Üst Alt