Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz tembelliğim var. Askerlikten muaf olabilir miyim?

borsamen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.
ben şu anda askerlik görevimi yapıyorum. yaşım 32. uzun dönem askerlik yapıyorum. fakülte terk yüksekokul mezun..
sol gözümde göz tembelliği var, gözlüksüz yüzde 5 görebiliyorum. gözlükle yüzde 10 görüyorum.
burda yani askeri hastanede doktora gittim. hipermetrop astigmat sol göze + 4.00 sağ göze +0.50 gözlük verdi gönderdi. teşhis koymadı. çarşı iznimde özel doktora gittim yukarıda yazdığım gibi teşhis koydu sivildeki doktor. sol göz gözlükle yüzde 10 görebiliyorum.
konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyaçım var. şimdi benim durumum nedir?
askerliğe elverişli olup olmadığım konusunda bana bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

hocam eğer sadece sol gözünde sorun varsa halk diliyle çürük raporu alamazsın diye biliyorum ben .çünlü askeri hastaneler her iki gözün numaralarını toplayıp ona göre karar veriyorlar.ben ankara mevki hastanesinde muayene oldum askerlik yaparken her iki göz numaraları toplamı askerliğe elverişli olmadığı gerekçesiyle tezkere verdiler.

borsamen sen ekran karsisinda ,baka baka gozun tembellesmistir..
bi git karavanadan bi kasikla o gormedigin gozun neler gorur -01 olur sahin gozu..haa bu arda en moda curuk rapor hepatatit ,tuberkuloz( dtp)bu da yeni virus,

saolun arkadaşlar verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için :evil:

Borsamen....
Göz tembelligi muafiyet sebebidir...
Herhangi bir gözde %80den fazla görme kaybı varsa kişi askerlikten muaf olur..
Yalnız bu kuralı genelde %85 ve daha fazla görme kayplarında uyguluyorlar...
%90 görme kaybınız varsa askerlikten muaf olursunuz... Sevk isteyip askeri hastanede muyahane olun bence...
Sorunuzu cok önce sordugunuz icin nasılsa muaf olmuşsunuzdur diye düşünmüştüm

cvp

dün itibarıyla askerliğe elverişli değildir raporum oldu.
askerlik boylece bitti

merhaba borsamen abi benimde sağ gözümde göz tembelliği var % 90 GÖRME KAYBI VAR
ben askerlik muayenesi oldum askerliğe elverişlidir.komanda olamaz raporu verdiler,sen bu raporu nsl aldın nsl bir prosüdur izledin bana yardımcı olabilirmisin.

İleride ne kadar pişman olacağını anlatmama gerek yok sanırım piyango vurmuş gibi mutlusun yapacagın kaç aydı sanki,

Benim bi üst devrem vardı kasımpaşalı ahmet helal olsun ona çürük vermişlerdi doktora ben askere gitmek istiyorum demişti ve askerdi biz tuncelide yaptık 18 ay jandarma olarak ve o arkadaşım burnunun ucunu göremiyordu şişe gibi gözlükleri vardı 18 ay aslanlar gibi yaptı teskeresini aldı ve eve döndü ve dolu dolu anlatacagı 18 ayı oldu ömrü boyunca anlatır askerlik yapanlar bilir,

Bana gelince benimde doğuştan genetik rahatsızlığım var %60 bende 18 ay oloarak yaptım hemde kırkağaçta komando bölüğünden gittim güney doğuya.

bülent kardeşim veya abicim ben orayada yazmıştım ben muayene oldum diye ben muyanede doktorlara göz tembeliği hastalığımdan bahsetmedim ayrıca piyango vurmuş gibi de sevinmedim sende askerliğini yapmış olabilirsin o senin sorunun bu vatanda her türk genci askerlik yapmakla yükümlüdür. benim sağ gözüm % 5 görüyor borsamenden öğrenmek istediğim sey hangi muayenelere tabii olduğu kimse burada ben surada söyle askerlik yaptım ben burada suydum gibi hava yapmasın yaptığsan askerliğini kendine yaptın ayrıca her ne olursa olsun her hangi bir sorunun olursa askerlik yaptırmazlar benim gözüm görmüyordu yalvardım askerlik yaptırdılar gibi sey hep boş seyler kimse senin askeriğede sorumluluğunu almaz bunu unutma

arkadaşlar merhaba anlamsız bir tartışmanın içine giriyorsunuz bende askerligimi yaptım anadoluda her ana baba çocugunun asker olmasından gurur duyar yaşı 65 70 gelen insanlar aradan 45- 50 sene geçmesine ragmen askerlik anılarını her fırsatta anlatı ve her fırsatta yine askere alsalar yine koşa koşa gidecekleri ifade edilir
arkadaşlar benim sag gözümde tembellik var sol gözümde de yüksek derecede hipermetropi var. askerde atış yaparken sag gözle nişan aldıgım için ufak hedefleri dogru dürüst görmezdim bile. sol gözüm 10-da4 civarında görüyordu. o da atışlarda bana faydası yoktu.
karabük te geçmişti hayatım senelerce ormanda çaliştıgım için koşularda herkesten iyi koşuyordum sonra evlendim çocuklarım oldu işe girdim çalıştıgım işyerinde 55 kişi çalışıyordu iş kazası sonucu arkadaşların çogu aylarca rapor aldı. 2 arkadaşı da ayrı ayrı iş kazaları sonuncunda kaybettik. onların hiç bir özürü yoktu. benim gözlerim ise sorunluydu. 3 defa ölümle sonuçla bilecek iş kazası geçirdim iş yerinde her sene yapilan preyodik muaynede doktorlar yazıları okuyamadıgım için hastaneye sevk ediyorlardı. ben de adeta doktorlara düşük numara gözlük yazmaları için yalvarıyordum. neden mi özürlü raporu almamak için sonrada işmi kaybettim şidi iş aramama ragmen iş bulamuyorum ve saglık raporu almaya çalışıyorum arkadaşlar
şimdi21 -22 sene geriye baktıgımdagözlerimdeki problem benim eksikligimden yada yanlışlıklarımdan kaynaklanmamıştı arkadaşlaırım da özürlü olmaları bir tercih sebebi degildir bu olaylar sosyal devlet olayıdır ve devletin bize tanidıgı imkanlar ne eyıptır nede günahtıraskerde gözlerimden şikayetçi olmadım. işyerimde bu kadar sıkıntı varken saglık raporu almayı ret ettim. bu işte gurur nedeniyleydi.
ama aslında bu tutum yanliş bır yol oldugunu kabul etmek gerekir! çünkü benim yüzümden suçşuz insanlar zarar görebilirlerdi. arkadaşlar bir de olaylara bu açıdan bakın

hasan kayı;

dostum iyi yazmışın ağzına saglık.bende de aynı sorun var bir gözüm tam olmasına ragmen diger gözüm de %90lık bir kayıpla yaşıyorum. evet şu yaşıma ( yaptıgım işler hep masa başı işler) kadar bir sorun olmadı ama askerlik görevi öyle hafife alınacak birsey degil.kendime bir zararım olmasa bile cevremdekilere bir zararımın olmayacagı anlamına gelmez.hem tek gözüm var ve bunu korumak zorundayım.bir şey olsa askeriye benim tezkeremi elime verecek ve sonraki hayatımı nasıl sürdürdüm hiç oralı bile olmayacak.ben herzaman derim."yaşamadığın hiç bir olay konusunda ahkam kesmemeli insan." son söz olarak yaşıyacağız öyle yada böyle anlayanlar yardımcı olur anlamayanlar ise yoluna yürüsün ve olur olmaz laf etmesin. kalın sağlıcakla!

arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak göz tembelliği ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.... sağ gözümde göz tembelliği var sol gözde sorun yok çok az bi şaşılık var ama fark edilmesi zor dışarıdan sağlam gibi görünüyor doktorun söylediğine göre %5 görüyor. fakülteden mezun olduktan sonra askerlik tecili için muayneye gittiğimde tecil işlemlerinin çabuk hallolup işe bir an önce başlamak için; ''doktor sorunu olnan varsa sölesin'' dediğinde bişe sölememiştim hemen tecilimi(2yıl) yaptırıp işe başlamıştım... şimdi aradan 1 sene geçti tecili bozdurup askerliği aradan çıkartmak için tecil bozdurcam ve tekrar muayne olma talebinde bulunmak istiyorum eğer askere alacaklarsa beni önümüzdeki aralıkta gidecem almıcaklarsa muaf etsinler askerlik önümden engel olarak kalksın... sizden ricam tecil bozdurmaya gittiğimde hastaneye sevkimi istiyebiliyormuyum? tecil bozdurduktan sonra 1 ay kalıyo askere gitmeye (aralık celbi) bu süre içinde benim durumum netleşirmi hastaneye git gel muaf oldum veya olmadım?? muaf olma gibi bi durum varmı?? ayrıca bana çürük raporu verirlerse devlet memuru olabilirmiyıim ve sivivl hayatta karşılaşacağım sıkıntılar neler olur? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler...

Zamanından önce de kontrole gidip muaf tutulmak için hastaneye sevk alabilirsiniz.

Askerlikten muaf olmanız memuriyet açısından bir sorun yaşamazsınız. Ama özel sektörde bu konuda ayrımcılık suçu işlemek pahasına sorun çıkartabiliyorlar.

arkadslar benım de göz tembellığı sorunum var yarımcı olursanız sevınırım

merhaba kolay gelsin öncelikle en muayneden aldıgım degerlerı soylemek sıtıyorum
sol sağ
sph cyl axs sph cyl axs
+6.75 +1.50 131 +0,25 -0,75 180
+6.75 +1.50 131 +0,25 -0,75 180
+6.75 +1.50 133 +0,25 -1,00 2
+7,00 +1.50 132 +0,25 -0,75 4
+7,00 +1.50 133 +0,25 -1,00 3
+6.75 +1.50 131 +0,25 -0,75 2
(s+c/2:7.50)
benım sol goz cok az goruyor ve kaymada allaha sukur yok gıbı gozum cok agrıdıgında kayma oluyor arkadslarım arada soyluyor.ayrıca renk konusunda da sıkıntılar yasıyorum renklerı secemıyorum bazı renklerı.bırde askerlık konusunda ne gıbı sonuc cıkma durumu cıkabılır bana cızebılecegım yol harıtası belırlersenız cok sevınırım.ılk muayenede gozle ılgılı bır sorun oldugunu soylememıstım.artık okulda bıttı aralıkda tecıl hakkım bıtıyor .muaf olma durumum var mı

Arkadaşlar gözlerimde keratakonus var sağ 7.75 miyop 7.50 astigmat Sol 4,00 miyop 4,50 astigmat sizce askerliğe elverişli değildir raporu alabilir miyim yaşım 27 aralıkta muayene olacağım.

Benim Arkadaşımında Keratakonus Rahatsızlığı var O Askerdeyken fark edilmiş. Acemi Birliğini Yaptıktan sonra Askerliğe elverişli Değil Raporu vermişler.. Bilginize

Muhammet, bir göz tam görürken diğer gözün tümüyle görmemesi halinde muaf oluyorsun. Ama bir göz tam görürken diğeri az da olsa görüyorsa, bu durumda muafiyet olmaz...

Üst Alt