Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz Testi sağlık raporu heyetinde dikkate alınır mı?

esmeradamm

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Engelli raporu için doktorlara muayene oldum en son göz doktoruna gittim. Sağ gözümde görme kaybı bulunmakta...

Doktora sağ gözüm tam görmüyor dedim duvara harf sansıttı okuyamadım ama sol gözde sıkıntı yok. Oct Glokom ve veb testi istedi. Testleri yaptım.

Veb testinde sol gözde aksenol optik sinir hasarı sağ göz normal sonucu çıktı.

İşin ilginç tarafı benim sağ gözüm görmüyor sol gözde sıkıntı yok. Makine sağını solunu mu karıştırdı acaba ? Göz doktoruna sonucu götürdüm. Solda gözde aksonel optik sinir hasarı (+) yazdı. Altına da muayene olgusu ile test sonucu birbirine uymuyor yazdı.

Raporu sağlık kuruluna verdim. Perşembe günü heyete gireceğim.
Elimde de sağ gözde bilinmeyen görme kaybı 1. sınıf monoküler ehliyet raporu alabilir raporu var.

Orta da karışıklık var belki numara yaptığımı sanıp gözden oran vermeyecekler ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
esmeradamm

Konuyu anlayalım önce. Sen heyete girmeden önce oranımı öğrenmeye gittin?

Muhtemelen yeniden muayene ya da arastirma hastanesi goz poliklinigine sevk edeceklerdir. Bu anlattiginiz durum gercekten ilginc ki doktor isi yarida birakmis. Oran verip vermemek devil de teshis eksik. Bir yerde bir yanlislik var ve heyete giriyorsun bende sasirdim. Kendi durumumu anlatayim.

Devlet hastanesine ameliyat raporlarimla gittim. Muayene etti 1 metreden parmak sayma dedi ama Arastirma hastanesine sevk etti 1 haftalik surundurmeyle oradan 1 metreden parmak sayma onaylandi ki sonuc olarak 32 aldim.yani senin durumun adikonmamis tuhaf. Sonucu bizimle paylas lutfen ve heyet gunu yanina bu olayla ilgili tum evraklarini al.

esmeradamm öncelikl geçmiş olsun. Merak ettiğim bir detay vardı, doktor sizden VEP testi mi istedi yoksa VEP-ERG testi mi istedi? Şayet VEP-ERG testi yaptırdıysan nerede yaptırdın çok merak ediyorum, İstanbul'da Devlet Hastaneleri 6-7 ay sonraya randevu veriyor. Tabi vep erg ise eğer. vep başka bir şey vep-erg başka bir şey. Bi sorayım dedim.

@vetbat
Benıde çok süründürdüler. 3 hastadır raporu çıkartmakla uğraşıyorum. Bakalım benim durumun akıbeti ne olacak sonucu paylaşacağım

@vhtgnctrk
Sağolun. Veb testini göz doktoru 6 gün sonraya verdi.O gün geldi Emg odasında yaptırdım. Enseme ve başıma jel sürüp kablolu bir şeyler yapıştırdı ilk önce sol sonra sağ gözle monitöre baktım.

Benimde sol gözüme aynı test yapıldı. Test sonucu olarak bilateral ağır görme yolu lezyonları ile uyumludur dendi. Yani iki görme merkezinde de sorun çıktı ama benim 1 tanesi görmüyor. Test sonucun tuhaf. Sorunlu göz sorunsuz çıkmış nasıl yorumlayacaklar acaba? Merak ediyorum.

En azından veb sonucunda sağ gözde optik sinir hasarı yazsaydı hiçbir sorun çıkmayacaktı. Doktorda onayı verecekti. Şimdi yalancı durumuna düştük gibi...

esmeradamm dostum benim sorduğum şeyi es geçmişsin, sen VEP testi mi yaptırdın yoksa VEP+ERG testi mi yaptırdın?

@vhtgnctrk doktor not kağıtına veb istendi yazıp emg odasına yönlendirdi hocam. Veb mi veb+erg mi bilmiyorum maalesef. Veb yazdığına göre sadece veb tir diye tahmin ediyorum.

Hastanenin sitesinden göz testinin sonucunu indirip baktım.

EMG Sonuç Raporu
ICD 10 -Tanı : H04.5-Lakrimal pasajda stenoz ve yetmezlik

SONUÇ
Mevcut bulgular prekiazmatik optik sinirin solda aksonal hasarı destekler özelliktedir.

esmeradamm tamamdır hocam çok teşekkürler. sadece vep'tir o zaman çünkü neden sordum biliyor musun? vep kısa süreye veriliyor da vep+erg aylar sonraya veriliyor. ben uzmana sordum arada ne fark var diye, çok fark var dedi. vep ile vep+erg farklı şeyler demişti. yapılış yöntemi aynı olabilir ama farklı şeyleri ölçüyorlar. benim bildiğim kadarıyla (yanlışım varsa düzeltir bilen bi arkadaş) vep denilen olay beyin dalgalarını ölçen bir yöntem, erg ise görme probleminin beyinden mi yoksa gözden mi kaynaklandığını belirliyor. ben böyle biliyorum.

istanbul'da şu an vep+erg çeken hastane yok, en yakın tarihi 2018'den sonraya veriyorlar. bilginiz olsun çektirmek isteyen varsa.

vhtgnctrk dediğinizi bilmiyordum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam. Yarın heyete gireceğim bakalım ne olacak

Heyete girdim aklımdaki gibi oldu. Doktor ters ters baktı sanki iş çeviriyormuşum gibi gün/günlere muayene istedi. Dışarı çıkıp yırtıp attım. O kadar doktor gezdim ehliyet vermeye gelince monoküler verebiliriz diyorlar rapordaki orana gelince birşey yok. Rapor çıkınca il sağlığa şikayet edip uğraşacağıma, başlamadan son verdim.

Neden yırtıp atıyorsun bi görme kaybın var buna illa oran alacaktın. Muayeneyi yapanların suçunu sen niye üstlendin. Hakkında hayırlısı.

vetbat Hastanede o kadar süründük birde il sağlıkta sürünmeyelim ağa salla gitsin. İşyerinden izin ala ala artık yüzüm kalmadı artık izin istemeye... Aynen hayırlısı sağ olasın.

Son düzenleme:
Üst Alt