Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz, uyku apnesi, psikiyatri ve nörolojiden alacağım oranla malulen emekli olunur mu?

serkancop

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkeze slm siteye yeni üye oldum nereye yazacağımı bilmediğim için buraya yazıyorum 3 ay önce malulen emeklılık ıçın başvurdum gözden 23 aldım uyku apnesi raporunu yenİ aldım dr 35 bundan alırsın dedı ayrıca heyetteki pıskıyatrı ve noroloji uyku apnesi sonuçlarını beklıyor bu ıkısıde oran verırmı cuma günü heyete teslım edıcem toplam oran gecerlı oluyormu veya red yersem engellı raporu ala bılırmıyım yardımcı olurmusunuz..tşk

merhaba

malülen emekli olamazsınız. çünkü malülen emeklilikte bir rahatsızlıktan enaz 60 oran almanız gerek (maluliyet cetveli).
engelli yaşlılık emekliliği neden düşünmüyorsunuz? sgk ilk giriş ve toplam gününüzü yazarsanız sizi bilgilendiririm.engelli raporu ile yaşa bağlı kalmadan vergi indirimli (sgk lı iseniz) erken emekli olabilirsiniz. hatta sonrasında çalışabilirsinizde. ama malülen emeklilikte çalışamazsınız.

uyku apnesinde eğer ahi değeriniz 30 ve yukarı ise ağır dereceye girer. bunun karşılığı %35 dir. psikiyatriyi hiç karıştırmayın derim ben. çünkü psikiyatri işin içine girince raporunuz süreli verilir. sadece göz ve uyku apnesinden alırsanız raporunuz sürekli olacaktır.

muhtemelen malüliyet başvurunuz red olacaktır. ama hastalıklarınızdan engelli raporu alın. hem engelli haklarından faydalanın hemde erken emekli olun. eğer tablodaki yıl ve gün şartını tamamladıysanız hemen emekli olursunuz.

göz 23 uyku apnesi 35 alırsanız raporunuz %50 çıkacaktır. bu oranla vergi indirimi alıp şayet gün ve yıl şartını doldurmuşsanız erken emekli olursunuz.

herkeze slm özgür bey bilgi için çok tşk ederim yarım heyete teslım edıcem uyku apnem 97.53 dr çok tehlikeli dedi ve 35 göz 23 evrakları teslim edicem red gelmesini beklemek zorundamıyım ve red gelirse engelliye nasıl başvurucam....2380 günüm var 1993 sgk girişi 3600 doldurunca emeklı olurmuyum yoksa yıne yaşı beklermıyım....

@serkancop

merhaba benim gibi 93 girişlisiniz 16 yıl 3760 güne tabiisiniz.yaş şartı yok.1380 güne ihtiyacınız var.

eğer %40 ve üzeri engelli raporu aldığınız taktirde 1380 gün daha sigortanız yatarsa (buda aşağı yukarı 4 yıl yapar.)emeklisiniz.
engelliler yaşa bağlı olmadan emekli olurlar.uyku apnesi 35 göz 23 hepsi 50 yapıyor. rahat alırsınız.

kişisel başvuru yapıp veya vergi dairesi sevk ile engelli raporu alın. ne için isteniyor? bölümüne ENGELLİ KİMLİK KARTI, VERGİ İNDİRİMİ GİBİ KUTULARI MUTLAKA işaretleyin.

engelli raporunuzu alınca çalıştığınız işyerinden istanbul vergi dairesine hitaben bir dilekçe alın. örnekleri sitede var. dilekçe ve raporunuzla vergi dairesine gidin vergi indirimi talebinde bulunun.(raporunuzun arkasına mutlaka uyku apnesi polisomografi testini koyun.çünkü ankara yüksek heyeti onu görmek ister. (bende uyku apnesi hastasıyım.benim raporu geri gönderip test sonucunu istemişlerdi.) vergi indirimini alıp cebinize koyunca gününüzü tamamladığınızda (1380 gün) erken emeklisiniz demektir.

Üst Alt