Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz, uyku apnesi ve hipertansiyon ile vergi indirimi için ne oranda rapor alabilirim?

ukaragoz82

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese selamlar.

Sol göz keratokonus sağ göz miyop astigmat
Ağır uyku apnesi
Esansiyel primer Hipertansiyon

Bunlar hastalıklarım. Salı günü heyete giriyorum nasipse. Sizce yüzde 40ı geçebilir miyim?
Şimdiden teşekkürler

Yarın heyete giriyorum, fikirlerinize minnettar olurum

Sevgili arkadaşlarım,

Nasipse yarın izmir urla devlet hastanesinde vergi indirimi için (gün ve yıl şartlarını tamamladığım için sonrasında da emeklilik için) heyete giriyorum. Dikkat etmem gereken, belirtmek istediğiniz püf noktaları varsa memnuniyetle dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, uyku apnesiyle ilgili 5 hastaneden oran aldım, birinden %10 aldım kalanlardan %35 aldım. bazı hastanelerde uyku apnesine göğüs hastalıkları oran veriyor, eğer göğüs hastalıkları oran verecekse 35 alamayabilirsiniz, benim tek alamadığım da göğüs hastalıklarıydı, geri zekalı doktor solunum testi ve röntgen yaptı ve %10 verdi, bizim derdimiz gündüz değilki, geçe nefes alamıyoruz.

Forumda benim mesajlarımda uyku apnesiyle ilgili yazdıklarımı arayın, okuyun bayağı fikir verir. o kadar çok detay varki yazsam sabaha kadar yazarım, vaktim olmadığı için yazamıyorum, mesajlarımı arayın

Heyet raporum sonuçlandı

Heyet raporumu bugün itibariyle hastaneden teslim aldım.

Lomber disk hernisi %8
uyku apnesi %35
göz %20 (2 yıllık)
tip 2 diyabet %20
Hipertansiyon %10

olarak toplam %66 oranla 2 yıllık olarak vermişler. Yarın vergi dairesine gidip gelir vergisi indirimine başvuracağım.

Sizce Ankara'dan süresiz olarak gelme ihtimali olur mu ?

Şimdiden teşekkürler fikirleriniz için.

Merhaba.
Öncelikle hayırlı olsun.
Tecrübelerime ve bu platformda paylaşımlara dayanarak bir kaç tavsiyem olacak.

Bu yılın başında yüzde 43 ile vergi indiriminden emekli oldum.
5 ay sonra sgk'dan gelen tebligat ile yeniden belirledikleri hastaneye sevk edildim.
Yüzde 71 oran aldım.
Sgk bunu da kabul etmeyerek bir başka hakem hastanesine sevk edildim ve yüzde 71 oranım onaylandı.
4 ay süren bu stresli ve sıkıntılı dönem de maaşım da kesildi.
Sonuç olarak 1 hafta önce yeniden bağlandı ve vermedikleri maaşları toplu aldım.
Bu durum sizi endişeye sokmasın.
Size acizane tavsiyem bütün raporlarınızı saklayın. Klasör halinde bir tarafta dursun.
Tekrar çağrılma oranı çok yüksek.
Allah ağız tadıyla yemeği nasip etsin.

Raporum Ankara'ya gönderildi, kaç gün sürer ?

Arkadaşlar dün itibariyle evrakları izmir vergi dairesine teslim ettim vergi indirimi için. Sizce takriben kaç günde sonuçlanır?

ukaragoz82

Hayırlı olsun. Vergi indirim raporlarının çıkarılması eskisi kadar uzun sürmüyor. Bundan yaklaşık 10 ay önce 4 ocak 2022 ankara vergi dairesine başvuru yapmıştım 28 ocakta onaylanmış sms gelmiş olup ve rapor elektronik ortam üzerinden gönderilmişti. Ortalama 3 yada 4 hafta sürer sizinde.

Herkese selamlar,

Dün itibariyle engelli gelir vergisi indirimim onaylanmış, smsle bilgilendirildim. Evis sistemine girip baktığımda aynı oran ve süreyle onaylandığını gördüm. Nasipse şubat sonu dilekçemi verip emekli oluyorum. Şu ana kadar sorularıma sabırla yanıt veren arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Saygılar.

Üst Alt