Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz ve Astım rahatsızlıklarından %40 ve üzeri rapor alınabilir mi?

toksin

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Ablam gözünden rahatsız uzağı göremiyor bulanık görüyor bu yuzden gözlük kullanıor. miyop varmış 1.50 derecesi var.
ve kendisi astım rahatsızı hava ve sürekli ilaç kullanıyor. kullamadığı zaman nefes darlığı öksürme burun akıntısı ve hapsırmaa yol açıyor.

Bu yüzden İş yönünden sıkıntı yaşıor acaba kurula çıksa %40 alabilir mi ?
Böyle rahatsızlığı olup kurula çıkıp rapor alan arkadaşlar var ise yada bilgi sahibi olan varsa bizide bilgilendirirse
çok sevinirim

toksin

Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Astımdan alacağı oranın belirlenmesi için Solunum testi yapılması gerekiyor. Gözünden miyop için vermezler ama başka kalıcı görme kayıpları varsa değerlendirilir belki mutlaka heyete girmeden gözden de muayene olsun yine.

Üst Alt