Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözden yazılan özür oranına nasıl itiraz edebilirim?

şaban arslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba bugun göz doktorum muayene oldum .. adam kagdın üzerine görme keskinliği 1/0 sag 1/10 sol yazdı ve %38 oran yazdı . Ben özürlülük ölçütüne bakıyorum %50 vermesi lazım . keratokonus hastasıyım kornea kalıklıgım sag 0.386 sol 0.173 .. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ne yapmam lazım .. heyete daha girmedim .. heyete girmeden bu duruma itiraz edebilirmiyim ?

şaban arslan
Kardeşim raporuna itirazın varsa,ve raporunuda henüz kurula teslim etmediysen,raporunu kurula verme.
Raporun kurula girmeyince,sistemede girmez ve ortada bir rapor olmaz.
O rapor ve muayene sonucun yalnızca o hastanede görünur.
Sende başka bir hastaneden yeni bir rapor başvurusu yaparsın ve inşallah arzu ettiğin sonucu alı34in.
Geçmiş olsun.

malesef raporu kurula verdim .. oradaki arkadaş kurulda meseleyi anlat doktorun yazdıgı kesin sonuç degildir dedi

şaban arslan
Arkadaşının dediği gibi ise,kurula giren göz doktoruna ulaşıp derdini anlatman gerek'ki seni eksik muayene gerekçesi ile tekrar polikiliniğe yönlendirsin.
Aksi halde bilgilendirmesen,kurul doktorları yazılan evrağa göre onaylarlar.
Böyle bir imkanın varsa kaçırma.
Yine aksi halde itiraz işin uzar.
O'da şöyleki,itirazını raporunla birlikte il sağlığa götürmen,itiraz etmen.
Il sağlığın seni sevk ettiği ikinci hastaneden yeni bir rapor alman,yeni aldığın raporda oran farkı varsa bu kez,hakem hastanede muayene olman ve hakem hastanenin verdiği raporu kabul etmen gerekiyor.
Sana son bir yol daha söyleyim.
Raporunu aldıktan sonra itiraz falan etmeyip,raporun üstüne 6 ay bekle ve aynı hastane veya başka birine hastalığimda artma var diyerek tekrar başvur ve bu sayede raporunu yenile.
Karar sana kalmış,
Geçmiş olsun.

PEKİ BU DOKTOR KENDİ EL YAZISIYLA 1/10 SAG 1/10 SOL GÖZ DİYE YAZIYOR VE bu görme keskinliğine göre %50 verilmesi gerekiyor özürlülük ölçütünde .. bakanlıgın talimatına aykırı oran vermiş olmuyor mu arkadaşlar ?... valla bimere yazdım epey uzunca .. bakalım cevap ne gelecek

arkadaşlar tekrar merhaba

dun 20/04/2018 tarihinde kurula girdim . kurul başkanına durumu izah ettim doktorun yazdıgı oranın hatalı oldugunu ve tekrar saglık kurulunun yapılan tetkiklere gore özür oranını degerlendirmesini rica ettim .
doktorlar da insan evladıymış tamam degerlendirelim dediler ve çetvele göre baktılar ve haklısın sana verilmesi gereken oran %50 dediler ve raporumu %50 ile onayladılar .

allah hepnizi iyi insanlarla karşılaştırsın . aksi taktirde doktorum yaptıgı bir hata yuzunden bir sene ugraşacaktım

Üst Alt