Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlerdeki görme kaybı için engelli raporu alabilir miyim?

hodor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam,

1994 yılında bir trafik kazası geçirdim ve sağ gözde tembellik ve kayma oluştu.

Aynı zamanda göz bir sene kapalı kaldığı için %20 görüyor ve sağ tarafa baktığımda çift görme oluşuyor sağdan gelen nesneleri algılamıyor.

Herhangi bir tedavisi yok kalıcı bunlar. Sol göz %95 görüyor
Sağ göz %20 görüyor, sağ yönde çift görme, göz kası kısalması mevcut

Böyle bir durumda rapor alabilir miyim ve yüzde kaç rapor alabilir.?

31 Ocak için Haseki gideğim sizde yukarıda duruma göre rapor verirlermi?

kaza geçirmişsiniz o dönem peki sigortaya dava açıp tazminat aldınız mı
göze az puan veriyorlar %30

Hayır herhangi bir dava söz konusu olmadı, kaza geçirdiğim zaman 14 yaşında idim. Gözde birden fazla kusur olması oranı değiştirmezmi ?

Hastaneden gerekli evrakları istedim, 3 hafta yoğun bakımda yattım beyinde görme ile ilgili sinirler gitmiş.

%10-%15 oranında gördüğü varsayılan kişiler % 50 oranında engelli raporu almaktadır. Böyle bir bilgi var doğrumudur

Erdogan Er bey teşekkürler,

O formu okudum tam, birden fazla göz kusuru varsa bu durumda ne oluyor bunun cevabını almaya çalışıyorum aslında.
Evet haklısınız %100 görmemesi bir engel ama bende %20 görüş ve kalıcı çift görme sorunu var bu durumda değer artmıyormu?

hodor

Merhaba Onur bey,

Maalesef görme problemleri ile ilgili bilgim yok, görme yetisi ölçme, değerlendirme ve oran vermesi çok zor olan bir alan. Bir kaç defa cetveli incelediğim halde ben de anlayamadım.

Kusura bakmayın lütfen, yardımcı olamıyorum.

Teşekkürler yardımınız için umarım bir yerden detaylı bilgi alabilirim.

Love Master çok teşekkürler, bunu okudum burada söylenen göre rapor alabiliyorum 40+ üstü ama tam net değil yine..
Hasekiye gittiğimde öğreneceğiz sizinle son durumu paylaşırım.

hodor iyi olur Onur bey. Ne olacağı belli olmuyor hayatta. Bizimde faydamıza dokunur belki. Ancak mantıken tek gözde en fazla yüzde 32 olduğuna göre bence 40 ve üstü olur sizin inşallah.

Çift görme şaşılık ve sağ %20 görme

Merhabalar

Trafik kazası sonrası Gözde kalıcı çift görme ve sağ Gözde %80 görme kaybı oldu bu durumda engelli raporu alabilir miyim ve yüzde kaç oranda rapor alabilirim.

sagda az gorme cift gorme SIKAYETI: 14 yasinda trafik kazasi gecirmis, beyin odemi nedeniyle uzun sore yogun baskimda HIKAYES sonra sag esnasinda burmuna paralel metalik cisim kazadan goz uzun

SOL 1.0 SAG /02 C- GORME KESKINLIGI(GOZLOKSUZ)
SOL 1.0 SAG 0.4
C- GORME KESKINLIGI GOZLUKLO
SAG /+2.00 0.75 5
Oto Sph SOL +0.75 0.50 155 SAGI 3.00-1.00 9 Skloplejik
Oto Sph SOL 17 SAG 15 TO SAG SOL In BIYO SOL santraln SAGIsantral n FUNDUS SAGIPP dan sag hipo, yukari bakista hipo Primer Pozisyon devam ediyor, saga asagi bakista cok belirgin hipo, base pozisyonu ve diplopi Agri Tanilamasi: tsh icin gelecek, fotolan cekildi, detayli degerlendirme yapilacak.
R/O IR fibrozis Tedavi CD10
(H52.0) Hipermetropi Tani
(H52.2) Astigmatizma Tani
(H53.2) Diplopi Tani

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,
gözden heyete girdim doktor' Görme tashihle sağ göz 0.05 solda 0.3 bileteral yüksek astigmat AMBLİYOPİ 'yazdı. acaba oran kaç olur

Üst Alt