Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözleri hiç görmeyen iki kişinin evliliği...

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Gözleri hiç görmeyen iki kişinin evliliği!

Arkadaşlar başlık belki ilginç olabilir. Benim bir arkadaşım var. Hem eşinin, hem de kendisinin gözleri tamamen görmüyor.

Ben ilk olarak karşılaştığım bu olayı, ilk gördüğümde gerçekten çok ilginç buldum. Bu arkadaşımız benimle aynı yerde oturuyorlar. Bir gün dolmuşta karşılaştık ve o vesileyle tanıştık. Ben ilk olarak eşinin tamamen görme engelli olduğunu bilmiyordum. Bir gün evlerine davet etti beni, bende gittim. Eşinin de hiç görmediğini görünce çok şaşırdım. Bir tanede çocukları var. Hiçbir engeli yok, üstelik pırlanta gibi bir çocuk.

Aynı zamanda o kadar mutlu ve neşeliler ki; ben onları o mutluluğuna, o kadar neşeli tavırlarına inanın imrendim diyebilirim. Birçok aile tanıdım. Ama birbirlerine karşı hitap tarzından tutunda, birbirlerini anlamalarına kadar her şey mükemmel diyebilirim.

Yanlarında annesi kalıyor. Ama bütün işlerini kendileri yapıyorlar. Hatta çayımızı bile eşi hazırladı ve bize ikram etti. Bilmiyorum böyle bir şeyle ilk olarak karşılaştığım için bana biraz ilginç geldi. karşılaştığım bu olayı, ilk gördüğümde gerçekten çok ilginç buldum. Bu arkadaşımız benimle aynı yerde oturuyorlar. Bir gün dolmuşta karşılaştık ve o vesileyle tanıştık. Ben ilk olarak eşinin tamamen görme engelli olduğunu bilmiyordum. Bir gün evlerine davet etti beni, bende gittim. Eşinin de hiç görmediğini görünce çok şaşırdım. Bir tanede çocukları var. Hiçbir engeli yok, üstelik pırlanta gibi bir çocuk.

olabilir bence neden olmasın bu bana garip gelmedi..

Hayatta hiçbir şey imkansız değil...Eşref Armağan da görmüyor ama görmeden resim yapabiliyor ve eşi de görmüyor...İkisi de çok neşeli ve mutlular...
Önemli olan gönül gözünün açık olması...Biz,çoğu kez baktığımız şeyleri görmüyoruz,gören insanlar olarak...Görmeyen insanların daha hassas olduklarını biliyorum...Hayatın tonlarının daha çok farkındalar ve gönüllerince mutlu olabiliyorlar,hayatın kıymetini daha çok biliyorlar...Doğal olarak mutluluğu da hak ediyorlar..

imkansz değil aşılablr engel ve grdüğünz gbi aşmışlarda ne mutlu onlara :) ewet belki görmüyolar ama görenlern görmedikleri güzellikleri görüyorlar onlar gönül gözleryle zorlanıyorlrdr elbet ama birlikte elele verrlerse üstesinden geleceklerdr normal insanlar zorlnıyor kimi zaman onlar zorlanmış çok mu;)
allah mutluluklrını daimi etsin amin.

Evet, arkadaşım zaten bende imkânsız diye düşünmüyorum. Hayatta kendimiz azim ettikten sonra, olmayacak şey çok azdır. Bunun için, eğer bir insan mutlu olmasını biliyorsa, hiç bir şey engel olamaz. Hayatta her şeye rağmen mutlu olmasını bilmek gerekir.

Ben böyle bir olaya la ilk defa karşılaştığım için ve bir anda olaya kendim şahit olduğum için, sanırım bana o an biraz ilginç geldi. Aslında tabi ki de, o kadar ilginç olmayabilir. Ama mutlulukları gerçekten görmeye değerdi.

Hayatımızda insanı sevdikten sonra her ne şekilde olursa olsun evlenerek mutlu olunabilir. Yeter ki bazı değerler kaybedilmesin. Kendi aramızda o değerleri koruduğumuz sürece mutlu olmamak içinde hiçbir neden olmaz diye düşünüyorum.

İnşallah herkeste, en güzel şekilde mutlu olur.

Körlerin (ya da genel anlamda sakatların) şunu-bunu yapamayacağı düşüncesi tamamen önyargı. Ve maalesef bu önyargı sakat olan insanlarda da var.
Körlerin evlenmesinde şaşılacak ya da ne bilim işte "helal olsun" alkışı tutulacak ne var ki?
Körler sıfır bağımlılıkla yaşamlarını sürdürürler. Hem de görenlerin tüm ayrımcı tutum ve düzenlemelerine rağmen! :)

önemli olan gönül gözlerinin açık olması bence...
Tabiki zorlukları vardır ama şunu söylemeden geçmeyeceğim:
engelliler arasında en azimli grup; görme engelliler bence.

Evet bencede olabilir yeterki engellerini aşabilsinler iki amada evlenebilir iki dilsizde iki sandalyelide yeterki amlaşabilsinler ve evliliğin sorumluluklarını kavrasınlar elbette zorlukları vardır yakınlarından birileride yardımcı olabilir onlara allah mutluluklar versin ben hiç şaşırmadım normal geldi bana

Hiç görmeyen iki kişinin evliliği mutlaka yaşamsal olarak çeşitlik zorluklarıda beraberinde getirecektir. Belli ihtiyaçlarının karşılanması konusunda belki çeşitli zorluklar yaşayabileceklerdir. Bunların olması muhtemeldir.

Tabi iki görmeyen insanın evliliği ile normal insanların evliliği kıyaslandığı zaman yaşamsal zorluklar haricinde çok da ilginç olan birşey yoktur. Tabi istatiksel olarak böyle insanların az olmasıda bir noktada ilginç bir taraf olarak değerlendirilebilir.

Bu siteye yeni üye oldum. 1999 Eylül ayında bisikletten düşerek!!! beyin travması geçirdim. 45 günü yoğun bakımda olmak üzere 3 ay bilincim kapalı yaşadım. Uyandıktan sonra kendimi "sakat" nitelendiremedim, çünkü ağır da olsa hareket kabiliyeti için herhangi bir techizata ihtiyacım yoktu. Bunu iddia etmek bana şımarıkça bir sıfat kazanma eylemi gibi gelmiştir.
İki görmeyen insanın evliliği bana da ilginç geldi, imkansız değil elbette. Yüreklerindeki gönül gözleri görüyor ya, önemli olan bu! Ama ne güzel bir karşılaşma, birbirlerini daha iyi anlayacak kimse bulamazlardı herhalde. Mutlulukları bu tesadüfün sevinçli yansıması olsa gerek... bana bile yansıdı sanki, ne mutlu onlara:)

Üst Alt