Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlük tipi işitme cihazı için önerebileceğiniz bir yer var mı?

Konular
91
Reaksiyonlar
0
gözlük tipi işitme cihazını kullanıyorum.ama gözlük çerçevesinin sık sık genişlemesinden çok rahatsızım.ankarada daha cihaz için nerde daha iyi bir gözlük temin edebilirim.bilgisi olan arkadaşlar lütfen haber versinler

bende ankaradayım bende gözlük tipi kullanıyorum kızılayda meşrutiyet cad sinde levent optik oradan temin ede bilirsiniz ben gözlügü yeniledim 100 tl ye aldım

Ben 10 yıl kullandım gözlük tipini..5 ay önce az pahalı ama gelişmiş kulak arkası aldım..misinenin içinden hava geçiyo kemik yolundan ses alanlarda alabiliyor..ben denedim aldım..saçımı uzattım az iyi geldi bana....
Gözlük tipi düşünürseniz earnet dig2 cihazını tavsiye ederim..sağlam en azından..cerceveside az kibar..

yeni bir işitme cihazı

yaklaşık bir buçuk sene önce hacettepe bana gözlük tipi işitme cihazı raporu verdi.cihazı aldım.cihazdan sonra sol kulağımdakı akıntı nedeniyle aynı hastanede iki defa kulağımda ameliyat oldum.işitmem biraz daha ağırlaştı.doktorum bana yeniden odyo testi yaptı.bana yeni bir işitme cihazı vereceklerini söyledi.

önümüzdeki hafta rapor çıkacak.ben bağkurluyum.gözlük tipi cihazım yeterli gelmedi.gözlük tipi cihazı alırken 2400 almıştım.devlet bana 500 geri iade etti.yeni bir cihaz alırken devlet hepsinimi yoksa yine az bir kısmınımı verecek.

şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim

Merhaba bahattin bey yanlış anlamazsanız gözlük tipi cihazlar artık piyasada yok çok ta gitmiyor zaten yeni teknolojik cihazlardan denemenizi öneririm ayrıca mutalaka işitme kaybı dereceniz ve tipi mutlaka belli olmalıdır egerki kulak akması devam ediyor ise işitme tipiniz mixt tiptir ve kulak kalıbınız mutlaka ventilasyonlu olmalıdır ısrarla gözlük tipi istiyorsanız tabiki kendi tercihiniz şunu bilin yeni teknolojik cihazlarda konuşmayı ayırt etme daha etkili olacaktır.
Devlet yine bir kısmını ödeyecektir.

gözlük tipi işitme cihazı için yeni çıkan gözlük yokmu acaba.bilgisi olan var mı.ankarada önerebileceğiniz gözlük varmı

[FONT=Tahoma]merhaba, gözlük tipinden fayda görmüyorsanız size Baha önerebilirim.kemik eşikleriniz iyi ise yaşam kalitenzi yükseltecek ve estetik açıdan da tamamen gizleyebilrisniz. lütfen inceleyin, önceden test edip fayda görüp görmediğinizi çok kolay anlayabilirsiniz. Gerekli şartlar sizde varsa ödemesi tamamen devlet tarafından karşılanıyor ve Türkiye de kullanıcı sayısı artıyor ve memnuniyet oranı çok yüksek. size gerekli bilgi ve denemeniz için yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Hepimiz kemikyolundan işitmenin doğal ve etkin bir çözüm olduğunu biliyoruz Bunun için kullanılan en sık yöntem gözlük tipi işitme cihazı. fakat maalesef hem estetik açıdan hem de işlevsel açıdan pek verimli değil. Benim tanık olduğum kullanıcılar konforsuzluğundan ve yaralardan yakınırken, işitme kaliteleri de iyi değil.

Kemik iletimi çin dünyada en yaygın kullanılan cihaz ise Baha. açılımı da Bone Anchored Hearing Aid diye geçiyor. Dünyada 1977 yılından bu yana kullanılırken ülkemizde son 5 yıldır var ve en çok bu sene aktif durumda. (usa,ingiltere ve avrupa da çok yaygın)

Endikasyon olarak : mix tip işitme ve iletim tipi işitme kayıplarını söyleyebiliriz.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de %100 ödemesi var (tabi hastaların bazı kriterlere uyması ve başka alternatifleri denemesi sonrasında koşulları karşılaması gerek)

Kısaca bu koşullar;
-kemik eşiklerine bakılıyor
-Kronik otit olan hastalar, sürekli akan kulaklar, işitme cihazına allerjik reaksiyon gösterenler, kulaklarının nefes alması gereken hastalar için çok uygun. (2 kulakta opere olmuşsa %100 ödmeesi var)
-bi lateral atrezisi oan kulaklar-yani doğuştan kulak kepçeleri gelişmemiş hava yolları kapalı olan kişilerde
.

kısaca faydası:
-kulağın arkasına saçın içerisine yerleştiriliyor = estetik açıdan kolaylıkla gizlenebilir
-dış kulak yada orta kulak rahatsızlıklarına son veriyor = kulağınız dan bağımsız arkasında saçın içine yerleşiyor
-çok kolay ve kısa bir cerrahi ile kulak arkasına minik bir implant yerleştiriliyor ve cihaz bunun üstüne takılıyor = kulağınızdan bağımsız minik bir cerrahi olduğu için var olan işitmenize de hiç bir zarar vermesi söz konusu değil
-önceden test edilebilinir ve fayda görüp görmeyeceğiniz o anda anlayabilirsiniz = karar sizin, önceden ne olacağını bileceksiniz

Zaten Gözlük tipi kullanıyoırsanız ilk uygunluğunuz var demektir. Sizleri daha önceden gözlük tipi kullanmış ama şimdi Baha kullanan kişielrle konuşturabilirim.[/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]eğer uygun olabileceğini düşünüyorsanız sadece denemenzi tavsiye ederim. Tecrübe ederek hiç bir şey kaybetmez, fikir sahibi olursunuz.
Denemek isteyen arkadaşlara seve seve yardımcı olmak isterim.
Bana msaj atmanız yeterli[/FONT]

kustum sana devlet babaaaa:(
sagirizzzz illaki doktor elile kesilip bicilmemizmi lazim:mad:
350 lira isitme cihazina
ssu baha nanesine tam odeme
koklear implanta tam odeme:cool:
devlet kasasi doktor burokrat eline bolesi teslimmmmmm

baho arkadaş sen benim yazdıklarımı okumuyormusun yoksa görmezdenmi geliyorsun gözlük lazımsa sadece kızılayda levent optik 4177879 0532 3929977 bende gözlük tipi kullanıyorum dedigim yerde her çeşit var işitme cihazı mı lazım gözlükmü bi yaz bakalım

falim kardeş sizin yazdıklarınızı okumaz olurmu.ben levent optiğe gitim.gözlük ihtiyacımı ordan temin ettim.orda bulunan genç benimle çok ilgilendi çokta efendi

ee sorun ne o zaman

hacettepede dr niz kimdi bende orda 3 defa opera oldum

Üst Alt