Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlük tipi işitme cihazı önerilerinizi yazar mısınız?

mehmet ayaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kulak ici isitme cihazim bilgisayardan ayar yapilmayinca yeni cihaz almaya kara verdim. Ama bu kez gozluk tipi isitme cihazi almayi dusunuyorum sol kulak cok az duyuyor sag kulakta yuzde 45 kayip var. Bugun siemense gittim cift tarafli gozluk tipi cihaza 10 bin lira dedi. Parayi odeyip 1 ay deneme suresi veriyor. Baska markalari da arastiriyorum. Bu konuda ne onerirsiniz? Simdiden tesekkur ederim

Simdi mail olarak gonderdim. Bir kac isitme cihazi satan yerle gorustum. Gozluk tipi cok ariza yapar, surekli gozluk kollari gevser surekli sikinti olur dediler. Eger olmazsa kanal ici bakiyorum yada maxtone de sanirim adhear diye bir cihaz var kemige yapistirilan ona da bakmak isitiyorum. Ama sizin onerileriniz benim icin cok onemli.

mehmet ayaz
Öncelikle çok geçmiş olsun Mehmet bey,
Kemik yolu işitme cihazları hava yolu işitme cihazlarından farklı olarak , hoparlör yerine sesleri iç kulağa iletecek bir vibratör kullanır.Vibratör yükseltilen sesleri cilt ve kafatası kemiğinden geçirerek iç kulağa ( koklea) iletir.Bu nedenle hava yolu cihazlara göre daha
fazla güce ihtiyaç duyar bu nedenden dolayı kemik yolu cihazların pil tüketimi daha fazladır havayolu işitme cihazlarına kıyasla.

Kemik yolu işitme cihazları sesleri direkt olarak iç kulağa gönderir dedik...Dolayısıyla kemik yolu işitme cihazından fayda görebilmeniz için kemik yolu ölçümlerinizin (işitme testi) sağlıklı olması gerekiyor.

Kemik yolu işitme cihazlarının işitme kaybına göre olumlu yönleri ve olumsuz yönleri bulunmaktadır.Örneğin dış kulak yolu klasik kulak arkası işitme cihazı veya kulak içi işitme cihazı takamayacak kadar bozuk ise, kulak kepçesi yok veya kulak kalıbı takılamayacak kadar bozuk ise çok fazla kulak akıntısına sahip ise hasta ve iç kulağında bir bozukluk yoksa biz odyometrist veya odyologların elini rahatlatan bir seçenek oluyor...

Ama olumsuz yönleri de azımsanmayacak düzeyde değil...
"Kemik yolu işitme cihazlarının olumsuz özellikleri
Yüksek frekanslarda kazanç sağlamaz ( ince seslerde )
Vibratörün kemik üzerine yaptığı basınç arttıkça, cihazın sağladığı kazanç artar. Ancak bu durum
ciltte zedelenme ve yaralanmalara neden olabilir.
Bağlantı aracının (gözlük, bant vb) eskime, sıcaklık vb nedenlerle gerginliği azalır. Gerginlik
azaldığında, cihazın sağladığı kazanç da azalır.
Cihazın yerinden oynaması kazancın azalmasına ve ötme yapmasına neden olur.
Bağlantı aracı sürekli kullanılmak zorundadır.
,Kemik yolu eşikleri yükseldikçe cihazın verimi düşer." (İşitme testinde ki iç kulak ölçümü)
Kaynak : Mehmet Akşit Ders Notları.

İşitme testinizi incelediğimde ise açık söylemek gerekirse hiç birşey anlamadım

bu test kağıdında iki tane işitme testi işaretli :) odyoloji de işitme formu doldurulurken sol kulak mavi , sağ kulak kırmızı renk ile doldurulur.İkisini de siyah bir kalem ile doldurmuş testi yapan arkadaş onu geçtim dakikalardır bakıyorum anlam veremiyorum.250 hertz'e baktığımız zaman 20 dB de sol kulak havayolu ölçümü işaretli X olarak.50dB de bir daha X olarak sol kulak eşiği işaretlenmiş.Şimdi sol kulağın işitme eşiği nedir ? Tüm frekanslar bu şekilde işaretlenmiş şaşkınlık içerisindeyim.
İşitme cihazlı ve işitme cihazsız test yaptılar desem bu şekilde yine işaretlenmez.
Aklımda tek ihtimal kalıyor tedavi öncesi ve sonrası işitme eşikleri mi yazılı bu grafikte bana bilgi verebilir misiniz ?

Hastanede yaptirmistim. Birkac gune tekrar yaptiracam ama goruntu su yine kulak ici cihaza devam. Ilgilendiginiz icin tesekkur ederim hocam

Üst Alt