Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözüm protez, kalp büyümesi, ritim bozukluğu ve hiper tansiyon için rapor oranı?

rafet baş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese iyi akşamlar arkadaşlar benim sol gözüm yok yani protez ve kalp büyümesi ve ritim bozukluğu var ayrıca hiper tansiyon var bana hastanede % kaç rapor verirler yardımcı olursanız sevinirim

ufuk bey bana yardımcı olursanınız sevinirim.

benim sol gözüm protez
1997 senesinde %45 rapor aldım şimdi tekrar heyete gimem gerekiyor. ve kalp büyümesi ve hiper tansiyon rahatsızlığım var bana heyette ne kadar rapor verirler kalpten kardiyolji dr. %50 göz%30 veririm dedi bu oranlar ankaradan düşermi yardımcı olursanız sevinirim

Şu anda tek göz kaybına %32 oran veriliyor.
Doktorlar söylediği gibi %50 ve %30 oran verirlerse balthazard formülü ile rapor oranınız %65 olur.

o zaman ben malülen mi olabilirim yoksa 3.derece özürlü statüsünden mi emekli olurum

Malulende tek rahatsızlık baz alınır ve engelin sigorta başlangıç tarihinden sonra oluşması ya da malül seviyeye ulaşması şartı aranır.
Siz vergi indirimi ile erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.
Doğum tarihi, ilk sigorta giriş tarihinizi, prim gün sayınızı yazarsanız daha net cevaplamaya çalışırız.

30.01.1979 doğum tarihim ilk işe giriş 05.11.1997 5760 gün prim günüm var

Vergi indiriminiz var mı bilmiyorum, öncelikle vergi indirimi almalısınız.
Rapor oranınız %60-79 arası olursa 2.dereceden vergi indirimi kazanırsınız ve 17 yıl 3840 prim gün sayısı şartlarına tabi olursunuz. Şartlarınız tamam, vergi indiriminiz varsa hemen, yoksa alır almaz emekli olabilirsiniz.
Rapor oranınız %40-59 arası olursa 3.dereceden vergi indirimi kazanarak 18 yıl 4080 prim gün sayısına tabi olursunuz.
Bu durumda 05.11.2015 tarihinde emekliliğe hak kazanırsınız.
Hayırlı olsun.

teşekürler ufuk bey size son bir sorum olacak peki 2. derece veya 3. derece emeklilikte emekli maaşı farkı oluyor mu ve emekli olunca başka bir işte çalışabiliyormuyuz. ... her şey için çok teşekürler biraz başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin

Rica ederim Rafet Bey, elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmak bize de paylaşma dayanışma zevkini tattırmaktadır.
Vergi indiriminizin 2.veya 3. derece olmasının emekli aylığına hiç bir etkisi yoktur.
Evet vergi indirimi ile erken emekli olanlar SGDP (Sağlık Güvenlik Destek Primi) kapsamında çalışma hayatına devam edebilirler, emekli aylığı ve çalışılan yerden alınan aylığı ikisini birlikte alabilirler.

çoooooooook teşekürler ALLAH sizden razı olsun İNŞALLAH UŞAK'tan selamlar hayırlı akşamlar

Bu dua benim için mükafatların en büyüğüdür, Allah sizden de razı olsun inşaallah.

Üst Alt