Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözüm şaşı. Özgüven eksikliğimi nasıl yenebilirim?

alkojmaho

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba bu siteyi yeni buldum ben de size danısmak ıstıyorum evet aslında baktımda benım gıbısı cok varmıs fakat bnm etrafımda yok malesef :( yada vardır ama ben farkında değilimdir bilemiyorum :(

arkadaşlar abilerim nerden başlasam bilemiyorumki doğuştan miyopluk var bende ve tam olarakta oturmus değil biraz arastırma yaptım ınternetten ergenlık donemınde artıcaktır dıyorlar ve haklılar bazen o kadar kötü oluyor kı gözlük takmam fark ettırmıyor nerdeyse bide şaşılık var doğuştan geliyor buda aslında 2-3 sene öncesıne kadar bi şikayetim yoktu fakat lens takmayı düşşününce ewet bu 2-3 yıl içerisinde lenste kullanıyorum fakat lens kullanmaya başladıgımda şaşı olduğum barizz
kafaya taktım moral bozucuc bir durum öncesınde takmıyodum ama şimdi kafaya takıyorum işin hoş olan yanı eskidende göz teması kurmazdım şimdilerde şaşılık oldugundan çekiniyorum mesela özellikle kızlarla kızlar dediğim kardeşim gibi gördüklerim değil işte :) yada onlarlada bazaen olabilir :) eskiden niye kurmadıgım kafa kurcalar :) eskidende sesiz sakin birisiydim şuanda öyleyim ne fazla ne az sevmediğğim erkek yada kız tipiyle asla konusmam yapı meselesi tabıkı bencede ama sokakta yada bi ortamda bişi deseler duymazdan gelirim her zmn haraketlerini sevmememden ötürü hmm aslında suan sacmalıyorumda denebilir emin değilim aklıma ne geliyorsa onu yazıyyorum :)
az önce bakarken konulara sanırım bende acık ve net sizin değişinizle sosyal fobi var bu tehşişi koyabilirim :) özgüven eksıklıgıde var tabıkıde sizce ne yapmalıyım ne diyorsunuz nasıl aşarım bu takıntıları sizede danışmak istiyorum ....

ve bazende insanlar beniş anlamıyorlar malesef 2-3 kez tekrarlamam gerekıyor bazı şeyleri ::)

kafani taktigin seye bak engelliler sitesinde diyesim var. ama olur iste insanoglu. babannem derdiki sican seyine bakmis yara var demis.
azicik etrafinda insanlarla ilgilensen, insanlarin dertleri yasamlari hakkinda dusunsen benim derdim dermimiymis derdin bence.
sasida olsa goren gozun var. doktora gidersen eminimki bir caresini tedavi seklini soyleri. oturdugun yerde derlenmektense care aramani tavsiye ederim. ya birde kor olsaydin hic gormeseydin ne yapardin.
benim bir tanidigim kucuk sayilir gerci, gozluk istiyor annesinden babasindan, gozude saglam ha, biiki okuyor arastiriyor, miyop insanlar yakini iyi gormuyor diye okuyunca buda okudugunu baktigini gozune yaklastirip dikkat cekiyor, ehh mudina kavustu, gozlugu aldilar.
hayat kisa yasamdan tat almak etrafindaki tabiattaki guzellikleri gorup mutlu yasamak daha iyi degilmi.

yaşın kaç senin şaşılık tedavisinde yaş çok önemli...şaşılık ameliyatları var...doktorlara danış...

Öncelikle ülkemiz tıpta gerçekten hatırı sayılır derecede ilerleme gösteriyor,bir çağresine bakmanı oturup ciddi bir şekilde araştırma yapmanı tavsiye ederim sana. Tek bir doktora gitmeyle de yetinme bir çok doktora git ve konuş.
Diğer özgüven meselesine gelecek olursak öncelikle ben sana kafana takacak bir şey yok vs gibi konuşamam buna hakkım yok fakat şunu söyleyebilirim bu dünyada insanların bizlere nasıl gözle baktıklarını umursarsak mutlu olamayız engelimiz olsun veya olmasın mutlu olamayız. Sen bir bireysin,aynanın karşısına geç kendinde neler sevdiğini söyle kendine. İyi yönlerini keşfet. Emin ol tüm bu iyi şeyler kendinde kusur olarak gördüğün şeyleri kapatacaktır. Gez toz eğlenmene bak. Gerçekten iyi bir insan ol çevrendeki sorunlara kulak ver tüm canlıların yaralarını sar. Her zaman kendinden daha kötü durumda olanları düşün ve Allah'a şükret ve Allah'ım sen bana kendime güven ver diye dua et. Manevi açıdan güçlü durursan hiç bir şey seni yıkamaz. İllaki zaman zaman canını sıkacak şeyler olacaktır insanız hepimize olur isyan edesimiz gelir ama bunlar geçici şeylerdir. Çocukları sev,yaşlılarla ilgilen,hayvanları kucakla,diğer engellilere yardımlarda bulun inan bu şekilde her şey yoluna girecek.
Ha sana bu konuda espri yapan ne bileyim dalga geçen olursa şaşılığınla falan alakalı gül geç ne olacak desinler. Kırılsanda gül zamanla dik duruşuna herkes hayran kalacaktır :)

Üst Alt