Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözümde problem var. Hangi oranda rapor alabilirim?

mcinar988

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben 20 yaşındayım ve 2 yıldır bir şirkette çalışıyorum. Siğorta başlangıcım 2007/6 dan 2007/7 34 iş günü var. ancak devamı işletme tarafından yatırılmamış. Normal işci sttüsünde çalışıyoruM. Askerliğe elverişli değildir kararı ile askerlikden göz probleminden dolayı muaf olduM.

Şu andaki göz sorunum, sol göz 0,1 sağ göz 0.8 oranında görmektedir.
rapor alımı malulen emklilik yada erken emeklilik, Vergi indirimi, Statü değişimi konularında neler yapmam doğru olur? Çalıştıgım sektör de elektrik
bilgilendirirseniz sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim.

Murat, hangi sakatlığa/hastalığa yüzde kaç oranında işgücü kaybı verileceği, şu cetvele göre belirlenir: Cetvel
Senin iki göz için varolan görme kayıplarına yüzde kaç oranında işgücü kaybı oranı verileceğini o cetvelden bulup, sonra Balthazard Formülü (madde 11)'ne göre toplayacak.
Toplamda %40 ve üzerinde işgücü kaybı varsa, sakat statüsünde çalışabilir, vergi indirimi alabilir ve erken (20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 günle) emekli olabilirsin.

%40 ve üzerinde işgücü kaybının olup olmadığını öğrenebilmek için, sigortalı çalışıyor olman gerek. Daha sonra çalıştığın işyerinin bağlı olduğu Defterdarlığa vergi indirimiiçin başvuracaksın. Onlar seni hastaneye sevk edecek ve sonuçta ne kadar işgücü kaybının olduğu (Ankara Maliye tarafından) belirlenecek.

hesabını yapabilmek

İki göz toplamın refraksiyon kusuru toplamı 23 dioptri diyor. tabloda ise bunun karşılığını bulamadım. açaba %? Kaça tekabül ediyor, hesabını yapabilecek birileri var mı?

görme kaybı

ya % de olarak değil de bana görme kusuru olarak söyleydin daha çok işime yarardı. örnek %5 olan göz için kullandığınız gözlük numarası yada göz kusuru derecesi nedir? onu bilmem daha çok işime yarayacak Levent kardeş

rapor

ıki gızde 0.1 olursa yuzde elli alırsın 0.8 gözu yazıyı bıraz okuma verırler

Re: rapor

o nasıl iş ya yine bişe anlamdım ki atıyorum sağ göz de 8.0 astigmat 2 miyom sol gözde 7 astigmat 1,75 miyop sa bunun % olarak değeri neolur benim öğrenmek istediğim bu

Üst Alt